Mart 2009 Denetim Çıkailecek Soru Tahmini

suzan özdemir

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar mart 2009 denet,m sınavında neler çıkabilir fikri olan arkadaşların katılımını bekliyorum teşekkür ederim

Ynt: mart 2009 denetim çıkailecek soru tahmini

denetim korkulu dersim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Ynt: Mart 2009 Denetim Çıkailecek Soru Tahmini

suzan hanım denetimden galiba ikimiz kalmışız.kimsenin denetim gibi bi problemi yok anlaşılan.siz açmasydınız bu oturumu valla ben açacaktım.
nasıl sorular çıkar hangi kaynaktan çalışmak lazım bir sürü soru var kafamda.
bu sorular baskısıyla ders çalışıyorum ve son hakkım tek ders. birilieri bize yardımcı olursa sevinirim.

bende denetimde konu açılmayınca şaşırmıştım. dedim açılmamışsa vardır bir sebebi. açtığınız iyi oldu .. teşekkür ederim.

denetim korkulu ders hangi kaynaktan çalışacaksın muamma..

bende 3 kaynak var

ömer duman denetim kitabı-tesmerden

celal kepekçi-bağımsız denetim,

deha nın-2008 ilk dönem ders not kitapçığı

ömer duman kitabı faydalı gibi , son iki sınavda ömer duman'In kitabında bulunmayan soruların cevapları, celal kepekçi nin kitabında var.

ömer duman sınava hazırlık yönünde hazırlarken kitabını, celal kepekçi daha çok bilgilendirme amaçlı yazmış.

ömer dumanda bulamadığım soruların cevaplarını celal kepekçide bulunca şaşırmıştım...

celal kepekçi'nin kitabında şu denetimin 2.sorusunun cevabı var mı? ömer duman da kısa şekilde yazıyor ve tesmerin cevabı farklı bi türlü bulamadım tesmerin cevabının kaynağını. faliyetlerin mevzuata aykırılığı durumunda denetçinin yapması gerekenler sorusu

bilgenur ' Alıntı:
celal kepekçi'nin kitabında şu denetimin 2.sorusunun cevabı var mı? ömer duman da kısa şekilde yazıyor ve tesmerin cevabı farklı bi türlü bulamadım tesmerin cevabının kaynağını. faliyetlerin mevzuata aykırılığı durumunda denetçinin yapması gerekenler sorusu

var dı..

yazık olmuş o zaman.neyse vadır bi hayır diyeyim bari. celal beyin kitabı da alınacak demektir.2 kaynak yeter sanırım.zaten daha fazla kaynağa da bakamam.

arkadaşlar ben il girişimle denetimi geçtim;

kaynak

doç.dr.oktay taş denetim (itü hocası + ismmmo maliyet+denetim hocası)
kitap basit bir dille anlatılmış,10 lira.tavsiye ederim.

denetim kabus ötesi bir ders.ona çok çalıştım.kaldım.şimdi kitabı elime almak istemiyorum.

çevik001 ' Alıntı:
arkadaşlar ben il girişimle denetimi geçtim;

kaynak

doç.dr.oktay taş denetim (itü hocası + ismmmo maliyet+denetim hocası)
kitap basit bir dille anlatılmış,10 lira.tavsiye ederim.

bendeki 3 kitabı karşılaştırıyom, biri bi konuda eksik ötekide de başka konuda.... kafamda karıştı mart 4 ncü girişim

bi denetim bi analiz kaldı

kesinlikle ömer dumanın kitabı yetersiz. son sınavda 2 tane sorunun cevabı çoğu kitapta yoktu sanırım.

arkadaşlar konu başlığı açtıktan sonra kayboldu diyeceksiniz sağlık sorunları nedeniyle bakamadım kusura bakmayın bende denetime çok çalıştım inaın vede 40 ile kaldım anlamaadım dikkatsizlik ve yorumdan kaçmak nedniyle yorum yapmadım hiç belki biraz yorum yapsa idim alacaktım ama kısmet olmadı şimdi ne çıkar ne çıkmaz bilmiyorum ama tahminim denetimin tamamlanması ile ilfili bir soru ve alacak nakit satışların denetim aşama ve işlemlerinden bir soru gelir diye tahmin ediyorum

iç kontrol sistemi veya çalışma kağıtlarından soru/sorular gelebilir belki...

o kadar çok soru gelebilirki tahmin yürütmek bile çok zor

Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim
Standartları Hakkında Tebliğ
(Seri: X, No: 22) var son sınav tamamen bu tebliğdeki bilgilere göre sorulmuş, tebliği okuyunca o kadar şaşırdım ki tebliğ maddesi direkt olarak sorulmuş sınavdan sonra cevapları ömer dumanın kitabından bakıyorum ama yeterli değildi sonra bu tebliğiğe baktım aynısını sormuşlar bu tebliğ spknın sitesinde de var internette de var araştırın bulursunuz bu tebliği mutlaka ama mutlaka okuyun sakın es geçmeyin her maddesini tek tek bakın bütün sorular burdan geliyor dikkatli olun arkadaşlar tebliğ adı üstünde kanun gibi anlaşılması zor değil ayrıca ömer dumanın kitabı da referans kitaptır ona da mutlaka çalışın

Oo tebliği göründe gözüm korkuyo ama haklısın gözatmak lazım

Dehanın denetimle ilgili notları elinizde var mı?

Hile ve Usulsüzlükle İlgili Genel olarak yapılacak işlemler ?

seda29 ' Alıntı:
Dehanın denetimle ilgili notları elinizde var mı?

deha nın yenı basım denetım kıtabı var , konuları guzel almıs. omer dumanın kıtabı da var ama ona bakmayacagım sanırım. bır de bu forumda herkesın bahsettıgı seriX_22 nolu teblıgı ındırdım ınternetten , ona goz atıcam , o da zaten var bi kitap kadar zaten :)

Bu sınavın çok zor olacağını zannetmiyorum Ömer Duman tatında bi sınav olur heralde ;D