Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

kitap bende de var ama ben oradaki eşdeğer mamul miktarı niye 900 olmuş anlamamıştım. hala da anlamadım . hatta işaret koyup geçmişim. hata ya bende ya basımda. akım tablosunu şemayı eşdeğer mamul tablosunu felan bi güzel yapmışlar ama 900 nerden çıktı?

tamamen kitapta yazılan eşdeğer mik.olan 900' ü bulmak için uydurduğum formül. bir sebebe dayandıramadım.muhtemelen yok böyle birşey.

üretimdeki toplam birim 800.
dbym tamamlama %30
800*%30 =240 (niye bilmiyorum)
dbym eşdeğer mamul : 60
ür.başl.tamamlanan : 600
? : 240
toplam : 900 ???

çok çalışmaktan artık kafam bir şey almıyor ama büyük bir ihtimalle bu soru yanlış bizim yaptığımız doğru.vay be artık yanlışlıkları bile buluyoruz bu iyiye işaret ;D

sorudaki oranlar yanlış verilmiş.DBYM tamamlanma derecesi yüzde 70 ve DSYM tamamlanma derecesi ise yüzde 60 olarak düzeltilmesi gerekir.Bu düzeltmeler Tesmerin cevabına göredir.

Ben tesmerin kitabında bazı yerlerde hata olduğunu islam çankaya ile karşılaştırırken bulmuştum çalışırken. Bu da onlardan biri herhalde .mart 2007(ve önceki dönemlerin bir çoğu) ve temmuz 2008 arası bütün sorular birebir Yurdakul Çaldağ'ın kitabından bir tek kasım sınavında soruları bu kitaptan sormamışlar. Bu hiç de iyi bir işaret değil kesin sınav komisyonu değişti.Bakalım nasıl şaşırtmaca sorular gelecek ...

forumda sorun var sanırım ::)yazdıklarım gitmiyor

Tesmer in sınav soru ve cevapları adlı kitabını pek önemsemeyin..Çoğu yerde baskı hatası var.. Yine en doğrusu kendi bildiklerimiz ve yapabildiklerimiz

çağhan' Alıntı:
Ben tesmerin kitabında bazı yerlerde hata olduğunu islam çankaya ile karşılaştırırken bulmuştum çalışırken. Bu da onlardan biri herhalde .mart 2007(ve önceki dönemlerin bir çoğu) ve temmuz 2008 arası bütün sorular birebir Yurdakul Çaldağ'ın kitabından bir tek kasım sınavında soruları bu kitaptan sormamışlar. Bu hiç de iyi bir işaret değil kesin sınav komisyonu değişti.Bakalım nasıl şaşırtmaca sorular gelecek ...

sınav komisyonu Temmuz/2008 dönemi dahil artık değişti.. soru tipleri ve puanlama sistemi en çarpıcı örnek...

kitaptaki cevaba uydurabilmek için sorununda değişmesi gerekir.
800 birim üretime başlanan değil,üretimi tamamlanan olmalı.

birim tam.derecesi eşdeğer birim
DBYM 200 br %30 60
DÜBTD 600 br - 600
DSYM 400 br %60 240
----------- ------------
1200 900

arkadaşlar msj 3 parçada gönderebildim neden bilmiyorum ama hepsini aynı sayfada
göndermedi >:(

bagee ' Alıntı:
DBYM 200 br %70 60
DÜBTD 600 br - 600
DSYM 400 br %60 240
----------- ------------
1200 900

arkadaşım haklısın soru bu şekilde değişirse oluyor.ilğilendiğin için sağol.ama soruda fifo yada ortalama maliyet yöntemi diye söylememiş söylenmediği takdirde ne yapılır?

bu soru çok istisna soru.Zaten üstünden oldukça zaman geçmiş.Ama yine bu şekil bir soru gelirse ve D.B.Y.M stoğun tamamlanma derecesi de verilmişse Fifo yaparsın.

bagee ' Alıntı:
DBYM 200 br %70 60
DÜBTD 600 br - 600
DSYM 400 br %60 240
----------- ------------
1200 900

Bage çözümün doğru fakat DBYM tamamlanma derecesi yüzde 70 ise orda tamamlanmayan kısmı yani yüzde 30 u alırsın.Yukarda çözmüşsün 60 birim ama tam.derecesine sınavda 30 yazmalısın.İyi çalışmalar.

yeterlilik ' Alıntı:
bu soru çok istisna soru.Zaten üstünden oldukça zaman geçmiş.Ama yine bu şekil bir soru gelirse ve D.B.Y.M stoğun tamamlanma derecesi de verilmişse Fifo yaparsın.
sağol ;)

yeterlilik ' Alıntı:
bagee ' Alıntı:
DBYM 200 br %70 60
DÜBTD 600 br - 600
DSYM 400 br %60 240
----------- ------------
1200 900

Bage çözümün doğru fakat DBYM tamamlanma derecesi yüzde 70 ise orda tamamlanmayan kısmı yani yüzde 30 u alırsın.Yukarda çözmüşsün 60 birim ama tam.derecesine sınavda 30 yazmalısın.İyi çalışmalar.
teşekkürler arkadaşım orada yanlış yazmışım
%30 olmalı ;)
düzelttim :)

emari ' Alıntı:
evet arkadaşlar tüyolarınızı bekliyoruz.

Bu dönem tüyo çok zor.Herşeye hazırlıklı olmak gerek.Geçen dönem çok iyi temizlik yapıldı.Ezberden ziyade mantığını kavrayanlar için sorun olmaz.İnşallah yanılırım.