Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

NURCAN HN ANALİZ NOTLARINDAN BENDE ALABİLİRMİYİM LÜTFEN RİCA ETSEM...

temenni ' Alıntı:
runo00 ' Alıntı:
Arkadaslar hukukta biliyorsunuz son sınavda işsizlik sigortasından bir soru vardı. Ben hayatımda okumamıştım. Bir soru da vergi hukuku ile ilgiliydi. Bu konuda yorum alabilir miyim? Hukukta hangi konulardan sorular çıkıyor? Birisi söyleyebilir mi? Ben sıralayım bildiklerimi;

1- Temel Hukuk
2- 5510 sayılı SGK
3- İş Kanunu
4- İşsizlik Sigortası (Gördük soruyorlar:))
5- Borçlar Hukuku
6- Ticaret Hukuku
7- Değerli Kağıtlar

Başka var mıdır? Bunlara en iyi nereden çalışılabilir sizce?
bende hukukdan çaktığım için (30) biraz araştırdım. Şöyle karar verdim;

temel hukuk, iş kanunu borçlar hukuku, medeni kanun, ticaret hukuku ve değerli kağıtları; Arif Kocamanın kitabından,

5510 sgk ve sağlık sigortası; 5502 kurum kanunu, 4447 işsizlik sig kan, 2577 idari yagılama kanununu; kanun metinlerinden çalışmaya karar verdim. (resmi gazete, başbakanlık mevzuat ve adalet bakanlığı sitelerinde düz metin olarak var)

4857 sayılı iş kanunuda eklemek lazım. değişiklikler oldu. zaten kısa bir kanun.

ayrıca 1475 in sadece 14 maddesi yürürlükte kaldı. ve 4447 ile önemli değişiklikler yapıldı bu maddeye. buradan nokta atış soru çıkabilir. ters köşe için iyi bir malzeme ;D

scakal ' Alıntı:
izcan ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:
başvuru yaptığımız derse girmezsek hakkımız gidiyor mu bilen var mı
0 almış olursun. bir hakkın yanar

Temenni kardeşimizin dediği gibi olacak...şüpheniz olmasın...

emin olmak için tesmer i aradım hakkınız gitmez dediler
öğrenmiş olduk ;D

temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:
izcan ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:

öğrenmiş olduk ;D

4 dersim var karar veremiyorum kaç tanesine girsem diye.başvuru yapayım çalışamadığım olursa o derse girmem diye düşünüyorum

scakal ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:
izcan ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:

öğrenmiş olduk ;D

4 dersim var karar veremiyorum kaç tanesine girsem diye.başvuru yapayım çalışamadığım olursa o derse girmem diye düşünüyorum
bir an önce karar ver 25 gün kaldı ;D

temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:
izcan ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
scakal ' Alıntı:

öğrenmiş olduk ;D

bir an önce karar ver 25 gün kaldı ;D

sormayın denetim ve analizden geçerim diye düşünüyordum.sürpriz oldu kafam çok karışık.Allah yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar
denetim tek dersimdi son hakkımdı
50 alıp geçmişim allahtan
tüm dersleri verdim
ama şimdi not ortalaması mevzusuna takıldım
hangi dersten not yükseltmeye girsem diyorum kararsız kaldım
geçen sınavda baktım da finansal muhasebe ve maliyetten çok not vermişler gibi geldi bana
2 derse gireceğim not yükseltmek için
hangi dersten girmeli sizce ?

Tabii ki Finansal Muhasebe. Bana sorarsanız sakın sakın sözel dersleri seçmeyin. Hem neden 2 ders. Tezkiye notunuz kaç ki? Sadece Finansal'ı seçip minimum 90 alırsanız her durumda yeter gibii geliyor. Başarılar...

merdiven ' Alıntı:
Tabii ki Finansal Muhasebe. Bana sorarsanız sakın sakın sözel dersleri seçmeyin. Hem neden 2 ders. Tezkiye notunuz kaç ki? Sadece Finansal'ı seçip minimum 90 alırsanız her durumda yeter gibii geliyor. Başarılar...

finansal 60
maliyet 65
ben bu iki dersten girmeyi düşünüyorum

meslek 50
vergi 52
hukuk 50
analiz 50

mrb arkadaşlar ben eskişehirdeyim. sınav sonuçları açıklandı ve 3 dersim var.finansal tablolar ve mali analizle ilgili ders notları varsa ve de paylaşırsanız çok sevinirim. acil cevap bekliyorummmmm.... şimdiden teşekkürlerrr

denizyılmaz ' Alıntı:
merdiven ' Alıntı:

finansal 60
maliyet 65

meslek 50
vergi 52
hukuk 50
analiz 50

Staj notun 90 ve üstüyse kesinlikle tek ders ve finansal muhasebeden gir derim.Ama 90 altındaysa ikinci ders meslek hukuku seç.Sözel olduğu için ordan puan alırsın.Bunlar dışında başka bir ders düşünme dememe gerek yok sanırım.

günaydın arkadaşlar..kalanlarla yola devam

analiz ve denetimm... :)

yeterlilik ' Alıntı:
denizyılmaz ' Alıntı:
merdiven ' Alıntı:

finansal 60
maliyet 65

meslek 50
vergi 52
hukuk 50
analiz 50

Staj notun 90 ve üstüyse kesinlikle tek ders ve finansal muhasebeden gir derim.Ama 90 altındaysa ikinci ders meslek hukuku seç.Sözel olduğu için ordan puan alırsın.Bunlar dışında başka bir ders düşünme dememe gerek yok sanırım.

arkadaşım üzgün olarak söylüyorum ki seçeceğin dersler 60 ın altında olanlardan olmak zorunda. ne finansal neden maliyeti seçemezsin.

günaydınlar

ders notu ile ilgili önceki sayfalarda arkadaşların paylaşımları yer almaktadır
emeklerine sağlık her ders yer almaktadır bunları kullanabilirsiniz ayrıca kanunlarda
son değişikliklere bakmak için mevzuatla ilgili sitelerden indirebilirsiniz
herkese kolay gelsin Allah cümlemizin yardımcısı olsun az bi süre kaldı

herkese merhaba.
kasım sınavı için istanbul odasında yapılan toplantıya giden olmuş muydu?hasan volkan arkadaş kensi sitesinde toplantıda görüşülen derslerle ilgili verilen tüyoları yazmış.ben bunu biraz geç farkettim :(
vergi ile ilgili verilen tüyolarda hakikaten 2 soru çıktı.
mart sınavı için de böyle bir toplantı olacak mı acaba bilgisi olan var mı?

yeterlilik ' Alıntı:
G.KAHRAMAN ' Alıntı:
üzülme ya ne yapabilirsin ki satılmayan kitabı bizim oda da var mı ki ondan bi sormak lazım ama başka bildiğin kaynak varsa onları da söylebilirsin

Arkadaşım İSMMMO nun vermiş olduğu analiz kitabı bende iki tane var.Eğer istersen özelden Adresini açık şekilde yazarsan,Kargo yapabilirim.

Bilgilendirmelerin çok sağol, maliyetten iki kitaba da bak diyorsun yani, çok da az zaman kaldı ne yapcam bilmiyorum ben konuları biliyorum ama niye düşük aldığımın nedenini arıyorum.Herhalde YURDAKUL hoca kendi kitabından cümleler istiyor. Bi de İSMMMO nun kitabını bana kargo yapabilirsen çok sevinirim. ATATÜRK CD. KORUYUCU İŞH. KAT:3 NO:179 OSMANGAZİ BURSA
bi de geçersem sana çok dua ederim.

yeterlii ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
denizyılmaz ' Alıntı:
merdiven ' Alıntı:

finansal 60
maliyet 65

meslek 50
vergi 52
hukuk 50
analiz 50

arkadaşım üzgün olarak söylüyorum ki seçeceğin dersler 60 ın altında olanlardan olmak zorunda. ne finansal neden maliyeti seçemezsin.

staj yönetmeliğinde öyle birşey yazmıyor
emin misin ?