Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

merhabalar, siteye az önce üye oldum.tek dersim vergi.bende vergi notlarını rica edebilir miyim.teşekkürler.Allah hepimizin yardımcısı olsun.sınavda kolaylıklar dilerim. [email protected]

merhabalar nasıl geçeceğim bu denetim ve maliyeti fikri olan var mı?

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:

Maliyeti verdim denetimden kaldım.

Malyetle ilgili olarak tüm konuları çalışıp bol bol örnek çözmenizde fayda var. Ben 2 yıl önceki bilgilerimle girmiştim 60 aldım. Siz maliyetin genel sistemini çözüp geçmiş yıllar sorularını yardımsız çözebilirseniz bu sınavda 80-90 la geçmeniz bile mümkündür.

Denetimle ilgili bende çok kişilerden tavsiye istedim aldığım tavsiyeler şunlar;

Ömer Duman'ın kitabını anlayarak kavrayarak en az 3 kere oku dediler. Çıkmış soruların tamamını ezbere bil dediler. Bir de sınavda iken çok çetrefilli ve gereksiz cümle kurmaktan kaçın dediler.

Benim şahsi tavsiyem ise: yukarıdakilere ek olarak buralarda yayınlanan diğer notları da gözden geçirmendir. Çünkü bu işin piri olarak görülen Ömer Duman'ın kitabında bile bazı konularda eksiklikler var. Biliyorsun soruları hazırlayanlarda gidip gidip o eksiklikleri bulup oradan soruyorlar..

Başarılar dilerim kardeşim...

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
ben denetim dersini mart 2008 de tek seferde verdim.nasıl geçtiğime gelecek olursak her konu hakkında çok genel bilgiye sahiptim ve fazla çalışmamıştım.sınavımın iyi geçmişti.sınavdan sonra bazı kurslar denetim sorularının cevaplarını açıklamıştı.ve benim cevaplarım onların cevaplarından farklıydı.kalıcam düşüncesiyle çok üzülmüştüm oysaki cevaplarımın doğru ve mantıklı olduğuna inanıyordum.nihayet sonuçlar açıklanmıştı ve ben 60 alıp geçmiştim.

şunu anladım ki denetim dersinde yorum çok önemli.yazdıklarınla çelişmemek birbirini tamamlayan cümleler kullanmak çok önemli bu sınavda .sataja başlama sınavında ben dehanın kursuna gitmiştim.ve ordaki denetim dersi hocasının dediği bir şey vardı.ders çalışırken kendinizi bir denetimci yerine koyun x şirketini denetliyormuşçasına ders çalışın.kitapta anlatılanları soyutluktan çıkartıp hayalinizdeki x şirketine somutlaştırmaya çaılışın.

smmm özkan

doç.dr.oktay taş denetim (itü/ismmmo hocası)

bende istanbul mali müşavirler odasına ait muhasebe denetimi kitabı var.

günaydın arkadaşlar, 14-15 mart sınav programı açıklanmış, cumartesi günü öğle arası 1,5 saat.pazar ise 1 saat, pazarda 1,5 saat olmalı 3 saatlik sınavdan çıkıp yemek ve hemen analize girmek zor bir durum. sınava girecek tüm arkadaşlara iyi çalışmalar.

Arkadaşlar başvurduğumuz sınava girmezsek hakkımız yanar mı?

Yanmıyor.Ben başvurduğum bi sınava girmemiştim.hakkım yanmadı.Tesmere de ismmmo.ya da sormuştum.İstersen tesmere bi mail at.Cevabı saklarsın bi sorun olursa.

zlmnl ' Alıntı:
Yanmıyor.Ben başvurduğum bi sınava girmemiştim.hakkım yanmadı.Tesmere de ismmmo.ya da sormuştum.İstersen tesmere bi mail at.Cevabı saklarsın bi sorun olursa.

Bende şimdi TESMER'e sordum onlarda hakkın yanmaz dediler ama ::)

merhaba arkadaşlar hukuk ve maliyetten nerden soru gelebilir ön görüsü olan ve özellikle kursa giden arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

demliçay ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar hukuk ve maliyetten nerden soru gelebilir ön görüsü olan ve özellikle kursa giden arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.
2009 maliyet sınavı adı altında bir başlık var.bakmanı tavsiye ederim.maliyet sınavından benim tahminim % 80 matemetiksel dağıtım.2.soruya gelince onu tahmin etmek biraz zor.ama en çok sorulan sorular kapsamına göre maliyet satışların maliyeti tablosu ve sapma hesapları.eş zamanlı kayıt sistemine göre yevmiye maddeleide isteyebilirler.

Merhaba sayın Uzer,

Gönderdiğiniz maliyet notlarını aldım, çok teşekkürler...

rica ederim.umarım istediğiniz sonucu alırsınız.

üzerrrrrrrrrrr
lütfen banada maliyet notları yollarmısın. aslında elimde bazı notlar var ama yetersiz gibi [email protected]

Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim
Standartları Hakkında Tebliğ
(Seri: X, No: 22) var son sınav tamamen bu tebliğdeki bilgilere göre sorulmuş, tebliği okuyunca o kadar şaşırdım ki tebliğ maddesi direkt olarak sorulmuş sınavdan sonra cevapları ömer dumanın kitabından bakıyorum ama yeterli değildi sonra bu tebliğiğe baktım aynısını sormuşlar bu tebliğ spknın sitesinde de var internette de var araştırın bulursunuz bu tebliği mutlaka ama mutlaka okuyun sakın es geçmeyin her maddesini tek tek bakın bütün sorular burdan geliyor dikkatli olun arkadaşlar tebliğ adı üstünde kanun gibi anlaşılması zor değil ayrıca ömer dumanın kitabı da referans kitaptır ona da mutlaka çalışın

arzuk ' Alıntı:
Merhaba sayın Uzer,

Gönderdiğiniz maliyet notlarını aldım, çok teşekkürler...

üzer kardeş banada maliyet notlarını gönderebilirmisin. şu an itibariyle maliyetten korkuyorum. çünkü geçen sınavda çok kolay çıkmış olması bu sınavda süprizle karşılacağımız olasılığını arttırıyor.

yada üzer arkadaşın gönderdiği biri de gönderebilirse çok sevinirim arkadaşlar. help help

[email protected]