Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

karakule1702 ' Alıntı:
bekirtolga ' Alıntı:
Meslek hukukuna çıkması muhtemel bir soru:

Temel etik ilkelerine yönelik Tehditler nelerdir?

Tehditler
MADDE 3 ? (1) Temel etik ilkelerine yönelik çok sayıda tehdit oluşabilir. Bu tehditlerin çoğu aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir.
a) Kişisel Çıkar Tehditleri: Meslek mensubunun kendisinin veya yakın ailesinden bir üyenin finansal veya diğer çıkarları sonucu ortaya çıkabilecek tehditlerdir.
b) Yeniden Değerlendirme Tehditleri: Daha önceden alınmış bir kararın o karardan sorumlu meslek mensubu tarafından yeniden değerlendirilmesi nedeniyle oluşan tehditlerdir.
c) Taraf Tutma Tehditleri: Meslek mensubunun bir durum ya da fikri, tarafsızlığını tehlikeye düşürecek bir noktaya taşıması sonucu oluşan tehditlerdir.
ç) Yakınlık Tehditleri: Üçüncü kişilerle kurulan yakın ilişkiler sonucu, meslek mensubunun bu kişilerin çıkarlarına uygun olacak şekilde davranması sonucu ortaya çıkabilecek tehditlerdir.
d) Yıldırma Amaçlı Tehditler: Meslek mensubunun gerçek veya hissedilen tehditler nedeniyle tarafsız davranmaktan kaçınmaya zorlanması (yıldırılması) sonucu ortaya çıkabilecek tehditlerdir.

Tespit için tebrikler. Ben şahsen etik ilkelerden % 90 bu konudan soru çıkacağını düşünüyorum... ;)

Böyle bişey sorarlarsa pes artık yahu... Özel güvenlik sınavına mı giriyoruz nedir... :)

Bunun peşine savunma sanatlarından da bir iki kuble bişey sorsunlar bari... Aikido, Kung Fu falan... SMMM Meslek mensubu olabilmek için Kung Fu da hangi Dan'da olmak gerekmektedir... Tekwandoda kahverengi kuşakta geçen süreler stajdan sayılır mı falan...

Tehditlere karşı önlemler
MADDE 4 ? (1) Tehditleri ortadan kaldıran veya kabul edilebilir bir düzeye indiren önlemler iki büyük gruba ayrılmaktadır.
a) Mevzuat ile oluşturulabilecek önlemler: Bu önlemlere verilebilecek örnekler aşağıda belirtilmiştir:
1) Mesleğe giriş için gerekli eğitim, meslekî eğitim (staj) ve tecrübe gereksinimleri,
2) Sürekli meslekî gelişim gereksinimleri,
3) Kurumsal yönetim gereksinimleri,
4) Meslekî standartlar,
5) Meslekî veya düzenleyici izleme ve disiplin prosedürleri ,
6) Meslek mensubu tarafından üretilen rapor, sonuç, iletişim ve bilgilerin yasal yetkili üçüncü bir kurum tarafından dış kontrolden geçirilmesi.
b) İş çevresinden sağlanacak önlemler.

MADDE 27 ? (1) Tehditlerin ortadan kaldırılması veya kabul edilebilir bir düzeye indirilmesi için alınabilecek önlemler genel olarak iki gruba ayrılabilir.
a) Meslek, mevzuat veya düzenlemeler ile oluşturulabilecek önlemler.
b) İş çevresinden sağlanacak önlemler.

Ark.lar tehditlerin ortadan kaldırılması ile ilgili bölüm yönetmelikte 2 yerde geçiyor. Bunu pas geçmeyin... ;)

günaydın arkadaşlar artık son günümüz. elinde son bilgi ve istihbaratı olan varsa paylaşalım
Allahu Teala yardımcımız olsun. herkese başarılar.

arakdaşler herkese günaydın....
istanbul odada yapılan bilgilendirme toplantısına katılan olmadımı hiç...
çünkü istanbuldakilerden hiç ses seda çıkmadı arkadaşlar.katılan biri varsa yorumlarını yazarsa sevinriz...

istanbuldan tüyo çıkmaz. her tarafa çalışın derler. ;D

arkadaşlar birazdan yola çıkacağım (umuda yolculuk :) )
bütün sınava hazırlanan arkadaşlara başarılar diliyorum, emeklerimizin karşılığını alacağımız bi sınav olur inşallah !....

cumartesi ve pazar günü katılacak tüm adaylara başarılar..umarım emeğimizin karşılığını alırız arkadaşlar...

arkadşlar menkul kıymet yatırım ortaklıkları ile ilgili bir not yada kısa bi açıklama yaparsanız çok sevinirim.Sizce çıkma ihtimali var mı?Ezberleyeceğim önemli noktalarveya bi kaynak önerirseniz...

İlk sınav için katılmadığımız derslerden de sınava girmiş gibi mi işlem görüyoruz,sınav haklarımız eksiliyor mu
Bir de ilk kez sınava girecek olanlara sınav hakkında biraz bilgi verebilir misiniz.Neler götürmeliyiz vs.Teşekkürler

ilk gireceğiniz sınavda bütün derslerden girmek zorundasınız. yani 7 dersin sınavınada girmek zorundasınız. İlk sınav ile birlikte aslında 5 hakkınız var.ilk sınavdan sonra sınav hakkınız 4'e düşüyor.

sınavda götürelecekler klasiktir aslında..hesap makinesi ve cetvel götürmeyi unutmayın derim..

Herkese başarılar arkadaşlar. Allah hepimize zihin açıklığı versin. Çalıştıklarımızı kolayca hatırlayabilelim, hatta sorular çalıştığımız konulardan gelsin, ücra köşelerde kalmış çalışmadığımız konulardan gelmesin inşallaaaahhhhh:)

Bende sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum, Allah yardımcımız olsun...
Buarada ilk kez girecek arkadaşlar tavsiyem yanınızda kimliğiniz olsun muhakkak, gözetmenler ellerindeki sınav listeleriyle kimlikleri karşılaştırıyor, biliyorsunuzdur tabi ki ama yine de hatırlatmak istedim :)

İlk defa sınava girecek arkadaşlar, mutlaka bütün sınavlara girin. Çalışmadım diye girmemeyi düşündüğünüz bir sınavda, bildiğiniz bir yerden soru gelebilir ve sonra keşke girseymişim diye üzülürsünüz.

Örnek: Bir arkadaşım Temmuz/2008 sınavında Vergi Hukuku dersinden çalışamadığı için kesin kalırım diye düşünüyordu. Buna rağmen sınava girdi. Sorular güncelde sürekli yaptığı yerlerden geldi (Kurumlar vergisi mükellefleri, Beyan dönemleri, Amortisman ve Gmsi istisnası) ve kalırım dediği sınavdan 84 puan aldı.

hasanvolkan ' Alıntı:
İlk defa sınava girecek arkadaşlar, mutlaka bütün sınavlara girin. Çalışmadım diye girmemeyi düşündüğünüz bir sınavda, bildiğiniz bir yerden soru gelebilir ve sonra keşke girseymişim diye üzülürsünüz.

Örnek: Bir arkadaşım Temmuz/2008 sınavında Vergi Hukuku dersinden çalışamadığı için kesin kalırım diye düşünüyordu. Buna rağmen sınava girdi. Sorular güncelde sürekli yaptığı yerlerden geldi (Kurumlar vergisi mükellefleri, Beyan dönemleri, Amortisman ve Gmsi istisnası) ve kalırım dediği sınavdan 84 puan aldı.

+1

Sınava girecek tüm arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun.

Ben de ilk defa sınava girecek olanların bütün derslere girmelerini tavsiye ediyorum. Temmuz 2008 vergi sınavında kağıdı boş verir çıkarım diye düşünmüştüm 55 le geçtim. Herkese başarılar. Allah zihin açıklığı versin bütün sınava girecek arkadaşlara

sorular şuan hazır zarflarda bizi bekliyor..ben bide şeyi anlamıyorum sınav yönetmeliğinde mühürlü zarftan çıkarılır diyor soru kağıtları ama ben ne zaman girsem dikkat ederim eski görünümlü saman zarflarının içinden çıkıyor..hiç mühürlü falan değil..enterasan..umarım adam gibi sorular sormuşlardır..

Rahat,sakin, kendinden emin, alıştığın ortam, arkanda ailenin desteği, oturursun sırana tıkır tıkır çözersin bitirir gidersin..

Başarılar demekten başka elden bişey gelmiyor..

Arkadaşlar,

Tesmerin Istanbul kursuna gelen Vergi Dersine gelen hocası güncel konu oldugundan AATUHK mükerrer madde 35 den ve gelirin toplanmasından (GVK 85-86-87-88) soru gelebilecegini söyledi.

Ayrıca meslek hukukunda da haksız rekabet ve reklam yasagı üzerinde duruldu.

Herkese boll şans!

iyi akşamlar

bende herkese başarılar dilerim umarım çalıştığımızın karşılığını alırız