Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

1.dağıtımı yapmışsan zaten oradan gelir puan..50 puanlık sorudan bence 1.dağıtım 10 puan getirebilir..

ya dağıtımlar bir şekilde yapıldı ama eğer komisyondaki hocalar hangi kalemde neyi nereye attıklarımıza bakarlarsa orda sıkıntı olabilir.

mesela ben hammadde hareketleri dediğin için iplik,vatka falan onları dimmg ne attım ama deha endirek işçilik yani güg olarak almış. eğer böyle şeylere bakarlarsa çok puanımız kırılacak demektir.

bende işçi tahakukkunu 1 kişi aldım ve 10 puan direk yok sayıyorum.

desnize yine yandık . BAsit dağıtımıda ağırlıklı ortalam maliyet olarak hesapladım. O da gitti.

dostum bende kumaş maliyetini 9089 tl hesapladım ağırlıklı ortalama yapmışım hammadde hareketlerini.. maliyeti yanlış hesapladım ama işçilik kaydı doğru..1.dağıtım doğru bence oradanda puan verirler.. bide ilk sorum doğru.. ben geçtiğimi düşünüyorum emin olmamakla birlikte..

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
desnize yine yandık . BAsit dağıtımıda ağırlıklı ortalam maliyet olarak hesapladım. O da gitti.

[/quot

dedim ya kardeş komisyonun insafına bırakacağız kendimizi artık .

artık 2 ay geçtim mi kaldım mı stresiyle geçecek günler o yüzden iki hafta bi kendimize gelelim bi rahatlayalım baharda geliyo hazır.

umutyaylagul ' Alıntı:
SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:

[/quot

artık 2 ay geçtim mi kaldım mı stresiyle geçecek günler o yüzden iki hafta bi kendimize gelelim bi rahatlayalım baharda geliyo hazır.

O beklemek insanı öldüyor. İKi ay ne yaparız düşünmesi bile kötü.

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
umutyaylagul ' Alıntı:
SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:

[/quot

O beklemek insanı öldüyor. İKi ay ne yaparız düşünmesi bile kötü.
merhaba herkese ...vallahi umarım geçen sefer ki gibi olmaz ...zira 2 ay beklemek yetmedi üstüne 20 gün daha bekledik ....

hasanvolkan ' Alıntı:
simera ' Alıntı:
pekin81 ' Alıntı:
simera vergiyeden girmedim ama hukuktan girdim demişsin.para yatırdığın halde sınava girmezsen sadece paran yanıyo hakkın yanmıyo.bende bunu biraz geç öğrendim ama bundan eminim tesmere 5 kez sordum.para yatırıp başvurduğun halde sınava girmezsen o derten hakkın yanmıyo.

gerçekten mi, süper bir haber bu, tabi teyid etmek için aradım ama tesmer in telefonları çalışmıyor :P

Arkadaşlar aşağıya aldığım bu ekran çıktısı TESMER'in online sınav başvurusu bölümünden alınmıştır. Kırmızı çerçeve içine aldığım bölümde bu husus yazmaktadır.

çoooook teşekkür ederim...

arkadaşlar bu arada daha önce sordum mu sormadım mı hatırlayamadım ama vergi için murat dersanesini önerir misiniz? aranızda giden, duyan, bilgisi olan var mıdır acaba?

arkadaşlar bana bütün derslerden tavsiye edebileceğiniz kaynaklar var mı?
özellikle ezber derslerden korkuyorum.ezberim fazla yokta...
denetim vergi hukuk meslek le ilgili sadece bu notları çalışsan yeterli notu alırsın diyen özetleri olan arkadaşlar bana gönderirseniz sevinirim
[email protected]
yoğun çalışma temposunda çok fazla çalışmayada imkanım olmadığı için rica edicem.
teşekkür ederim.

bence çok fazla notlarla uğraşma.bir kere çalış sağlam çalış.notlarda eksiklikler olabiliyor.yalnız unutmadan vergi için nurettin bilici'nin kitabını tavsiye ederim.çok rahat anlatımlı bir kitap boğmuyor.

tavsiyelerin için sağol üzer...
denetim ömer duman
hukuk arif kocaman diyolar ne dersiniz?yeterlimi?
vergiden mevlüt öztürk nasıl?yoksa nurettin bilici daha mı iyi? :)

vergi islam çankaya
denetim oktay taş
maliyet yudakul çaldağ
hukuk arif kocaman
finansal analiz ibrahim lazol
finansal muhasebe ercan bayazıtlı
meslek hukuku ismmmo yayınları
+çıkmış sınav soruları
+deha veya murat dersanesi
=smmm

sınavın son gününe kadar hala not peşinde koşuyoduk, sakın böyle bir hataya düşmeyin tüm notlar ayn,ı sadece bi tane seçin ve iyi konsantre olun ve sadece anlayarak okuyun,hiç değiştirmeyin ve çalışırken sakın geriye dönüp düşünmeyin. konular o kadar çokki hepsine vakıf olmak imkansız ama sınavda soruları gördükçe iyi çalışmışsanız hepsine vakıf olduğunuzu anlıyorsunuz.Allah kolaylık versin.

Arkadaşlar maliyet sınavına girenler. Yaptıkları cevapları burada paylaşabilirler mi

birinci soru zaten herkezin yaptığı bir soru sadece dikkat edilecek husus dimm giderini bulabilmekti bende 88-18-10=60 buldum.

ikinci sorunun a şıkkını bir tek 700 tl brütle çalışan işcinin hesaplamasını yaptım ve kayıtta kesim dikim 720 yard ürt yerleri 730a attım işveren hissesinin tümünü 730

dimm dağıtımını maalesef ağırlıklı ortalama ya göre hesapladım:(

ve birinci dağıtımda güg olarak sadece amortismanı dağıttım işci ücretlerini unutmuşum:) özetle bu şekilde cvp verdim.

maliyette ben kimsenin ok ben tam yaptım dediğine rastlamadım arkadaşlar. kesin herkesin ufak tefek de olsa hataları olmuş. ya çok kişi kalacak yada çok kişi geçecek.

bende ilk soru doğru ikinci sorunun a şıkkını 1 kişi üzerinden yaptım ve endirek olarak ayırmadım.
b şıkkında dağıtımlar doğru ama endirek falan ayrımı yapmadım sadece dimmm-dig-güg olarak dağıttım.

puanlama nasıl olacak açıklanınca göreceğiz...