Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

hakankrl ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
gulsevdam ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
Not yükseltme için 50 alınan ders varken 60 alınan bir dersten sınava girilebilir mi

evet istediğiniz dersten girebilirsiniz.
Teşekkürler

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.
Sınav yöntmeliğinde bu ifade geçiyor.Uygulama bu şekilde midir
Bilgisi olan var mı
evet istediğiniz dersten sınava girebilirsiniz. birden çok derste seçebilirsiniz. yüksek aldığınız not geçerli olur. birkaç ders seçin bence. fakat sınav hakkınızın olması gerekiyor. sınav hakkınız kalmadıysa giremiyorsunuz. umarım yardımcı olabildim.

hazerfan,
:) eğer o kitap olmasaydı ne yaparım bilmiyorum.
kitabın tamamını çözdüm. sınavda yaptığım tüm kayıtlar doğru :)
evet haklısın :D benden kurtulamazdın işe yaramasaydı ;)
Allah senin ve yardımcı olan herkesin tuttuğunu altın etsin.

sudemira ' Alıntı:
hazerfan,
:) eğer o kitap olmasaydı ne yaparım bilmiyorum.
kitabın tamamını çözdüm. sınavda yaptığım tüm kayıtlar doğru :)
evet haklısın :D benden kurtulamazdın işe yaramasaydı ;)
Allah senin ve yardımcı olan herkesin tuttuğunu altın etsin.

Amin. İyi dileklerin için teşekkürler

çevik001 ' Alıntı:

Buradayım dostum. Allah (cc) izniyle bitirdik işi çok şükür. Seni de tebrik ederim. Ben bu işi bitireceğini sana daha önce söylemiştim. Yaptığın iyiliklerin karşılığını aldın çok şükür.

Teşekkürler Sudemira. Yönetmelikteki 60 puandan az alınan konular kısmına takılmıştım.

sudemira ' Alıntı:
karakule :) martta vergi sınavına arabada uyuya kaldığından :) girememişti.
bu gün de ortalarda yok :)
temmuzda temizler diye düşünüyorum :)
çok sevindim yeterlilik. tekrar teşekkürler :) Allah razı olsun.
hazerfan çok sevindim sana da hayırlı olsun :) hoşgeldin:)

Evet sınava girmeden son 48 saat hemen hemen hiç uyumadan ders çalışınca üniversitenin bahçesinde araba içinde uyuyakalmıştım.

Ama diğerleri denetim dışında tamamdır. Temmuza denetim ve vergiden gireceğim.

Biraz yoğundum bu sınav sonuçlarında pek katılım gösteremedim. kusura bakmayın.

Tekrar SMMM olan arkadaşları tebrik eder, meslek yaşamında başarılı huzurlu ve bol katma değerli bir çalışma hayatı geçirmenizi dilerim.

Kazanan bütün arkadaşları tebrik ederim. Bunlarda benim notlarım...

Sınav Dönemi: 2009/1
Notları:
Dersler 2009/1
Finansal Muhasebe (92)
Finansal Tablolar ve Analizi 50
Maliyet Muhasebesi (100)
Muhasebe Denetimi 90
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (50)
Hukuk 70
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 60

Staj Tamamlama Notu 98
Toplam 610
Ortalama 76,25

oooooo üstad tebrikler Allah hayırlı kazançlar versin de bu denetim notunu yanlış hesaplamışlar itiraz et bence ;D ;D

yok ben maliyetten bir kere daha sınava girmek istiyorum :)

merhaba arkadaşlar.dün evde öğrendim sonuçlarımı.internete giremedim.bende artık bir s.m.m.m.yim.hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

;D umarım geçersin

arkadaşlar büroyu hemen açabiliyormuyuz.geçici ruhsattan bahsediliyor.nasıl olcak o.ne kadar sürede alınıyor geçici ruhsat ?

Martta Vergiden girdim.Sınavı vermişim.Benimde Denetim ve Hukuk kaldı.Smmm olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

kazanan arkadaşları tebrik ediyorum, Temmuz sınavına dersi kalan ve ilk defa girecek arkadaşlarada şimdiden başarılar. fakat arkadaşlar bu sınavda dahamı fazla kişiyi geçirdiler ne ??? benimde ilk girişimdi 7/7 yaptım hala inanamıyorum, 3 derse hazırlanmıştım 4 taneye sınav aralarında göz gezdirdim sadece. bi yanlışlıkmı var acaba nasıl geçtim ben ya , rüya falanmı :D üstelik herkese kötü geçti dedim , şimdi hepsinden geçtiğimi duyunca tepki gösteriyolar, linç edilebilirim daha belgemi alamadan ; )

kazanan arkadaşlar odayı arayan varmı. bundan sonra belge yi almak için nasıl bir yol izleyeceğiz. gecen hafta bir arkadaşım almıştı. 2,000 civarı bir meblağğ ödemişti. istanbul için konuşuorum.

arkadaşlar denizli odası ile görüştüm odanın aldığı : 1.534-TL + TÜRMOB : 1.465-TL ... kredi çekcez mecbur : ( izleyeceğimiz yol ; parayı temin etmek, ve her zmanki prosedür evraklar ( İMZA BEYANI, SINAV KAZANMA yazısı, üye kayıt formu, nüf.cüzdan, ikametgah, fotoğraf , savcılık yazısı gibi)

arkadaşlar artık bitti bu kabus kurtuldum artık bir smmm yim herkese başarılar herkese hayırlı olsun

gerçekten arkadaşlar bu mart dönemini unutmayacağız sorular diğer dönemlere nazaran çok kolaydı bence bu soruları çoğun arkadaşlarımız yapmış ve başarılı olmuştur darısı diğer arkadaşların başına ALLAH herkesin emeğinin karşılığını versin diğer girecek arkadaşlara başarı ve bol şans diliyom

neden güldün çok mu zor ilk seferde bütün dersleri vermek >:(

Aslında etik anlamda bir iki şey söylemek doğru olur. Yada öyle olacağını düşünüyorum. Nasıl bi izah yapsam doğru olur bilmiyorum. Ama, yinede söylim. Eğer 7/7 yaptıysanız tebrik ederim, SMMM olan arkadaşları da tebrik ederim, Emin olun onlar adına da sevindim.
- İşte bak, o 7/7 yi veren arkadaş benim:))) yada,
- İşte geçen gün; bi 7/7 vermişim:)
Yada, vs vsv yani...

Yada,
- Ruhsatı ne zaman alacağız...
- Ne gerekiyor ....
vsvs nin şu an sınav stresinden çıkmış arkadaşlar için, tek dersi kalıp, tekrar sınav stresine girmiş arkadaşlar için, etik olmadığını düşünüyorum. Bununla ilgili Ruhsat vs ilgili açıklamalar başka konular adı altında açılmıştır. Orda sağolsunlar, çok güzel açıklama yapılmıştır. Kaşe ve ruhsat almayla ilgili, odaların hepsinin bununla ilgili ücretleri dahil var:)

Bana biraz burda biraz hava atmak gibi geliyor; öyle olmasa bile; ben samimiyetimle söylüyorum; tek dersim kalmış ; yada son 2 dersim kalmış; halen verememişim:)
- Bi yazı görüyorum;
- Abi ben 7/7 verdim falan:)
Keşke Kasım 2008 de giripde; 7/7 verseydiniz... Maddeden bile soru çıkmadı; geçici madde sordular....Son haklarınıda kaybetti insanlar.......
Ha, bu arada, bende Şükür ki; SMMM olmuşum. Ha, bişi değiştimi:)
Arkadaşın biri yazmış; İddia; Sayısal loto vs den bişi çıkarsa, Ruhsatları alacağız... Değişen bişi yok.

Ama, ben 3.cü hakkımda hepsini temizledim sadece, şunu derim ki, eğer beyniniz yoruluyorsa, son hafta izin alıp; özellikle gece çalışın... Sessizlikte dikkatinizi dağıtmadan çalışın, anlayamadığım dediğim anlatım derslerini öyle aştım çünkü... Dikkat dağılmıyor, Saatin sesi dahi dikkatinizi çekiyor.. Ful dikkat kesiliyorsunuz...

Allah, Tek dersi kalan ve geçmeye çalışan sevgili arkadaşların; meslektaşlarımın yolunu ve bahtını açık etsin. Zihin açıklığı versin.
İnşallah onlarda en kısa zamanda; verirler ve duymakda bize düşer...
Sevgiyle...
Umarım hassasiyeti doğru anlatmışımdır.