Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı
nalane paylaşım için teşekkürler... tüm arkadaşlara başarılar...
nalane paylaşım için teşekkürler... tüm arkadaşlara başarılar...
nalane ' Alıntı:Kredi kartı ile satış yapıldığında 309 Diğer Mali Borçlar Hesabı
Kredi kartı ile alış yapıldığında 108 Diğer Hazır Değerler Hesabını kullanıyoruz.
sedateroglu ' Alıntı:nalane ' Alıntı:Kredi kartı ile satış yapıldığında 309 Diğer Mali Borçlar Hesabı
Kredi kartı ile alış yapıldığında 108 Diğer Hazır Değerler Hesabını kullanıyoruz.
Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim nalane.
Kredi kartı ile satışlar 108, Alışlar 309 olmalı.
paylaşım için teşekkürler.eline sağlık. bilgilendirme toplantısına katılan diğer arkadaşlarda toplantıda konuşulanlar hakkında bilgi verirlerse pekişmiş olur . diğer arkadaşlardanda paylaşmalarını bekliyoruz. şimdiden teşekkürler.nalane ' Alıntı:Herkese iyi akşamlar
Bilgilendirme Toplantısı :
Öncelikle ne duyduysam yazmaya çalıştım. Ama yanlış, eksik yazdığım yerler olabilir. O yüzden siz gene kendi tahminleriniz doğrultusunda çalışmayı ihmal etmeyin. Ve tabi her ne kadar sürç-i lisan ettiysek affola diyip uzatmadan yazmaya başlıyorum
Önce genel bir açıklama yaptılar. Cevaplarınız okunaklı, kısa ve açık olsun dediler. Benim gibi ilk girecek arkadaşlar için söylüyorum. Hesap makinası serbest, ayrıca finansal muhasebe dersi için hesap planıda dağıtıyorlarmış. Kimlikle gitmemiz gerekiyor. Ve her sınavda yoklama listesine mutlaka imza atmayı unutmayın dediler.
Temel Hukuk: Genelde kitaptan geliyormuş. Geçmiş yıl sorularına bakın dediler. Kitapdaki başlıklara mutlaka bakın. Hangi konu hangi başlığın altında olduğunu bilin dediler.
Meslek Hukuku : 3568 sayılı yasa?a 2008?de değişen maddeler önemli. Organ üyelerinin seçilme yeterliliği değişmiş mesela. Odanın internet sitesindede mevcutmuş 3568 sayılı kanun değişikliklerini tekrar gözden geçirin dediler. İki yeni yönetmelik Etik Yönetmeliği, Haksız Rekabet Yönetmeliği bunlardan soru gelebilirmiş.
Hukukta teknik terimleri olduğu şekilde kullanmak önemli
Vergi Hukuku: Genelde sınavlarda şu konulardan soru geliyor dediler : Gelir vergisi ? Kurumlar Vergisi ? KDV ? ÖTV ? Usul Yasaları
Teminat istemi
İhtiyati Tahakkuk
Haciz Uygulaması
Zamanaşımı
KDV indirimi
İdari Yargılama Usulu
6813 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun
Vergide dikkat ölçmeye yönelik sorular soruluyormuş, Bu yüzden yevmiye kaydı veridiklerinde soruyu çözmeden önce o kaydın doğruluğunu kontrol etmeli. Ve sorudaki olayın beyannameyle bağlantısını kurmaya çalışın dediler
Finansal Muhasebe :
Açılış ve kapanış kayıtları mutlaka yapılacak. Açılış kaydını yaparken düzenleyici hesapları alacak kaydıyla açıyoruz. Kapanıştata KDV tahakkuku yapıyoruz mutlaka
Açılış bilançosunda reeskont varsa ilk kayıtta onu kapatıcaz ve gene açılış bilançosunda dönem net karı varsa onu geçmiş yıl karına atıcaz.
Finansalda genelde sorulan sorular : Mal alış ? mal satış ? iskonto ? alış iade ? satış iade ? ciro primi ? nakit iskontosu ? sigorta giderleri ? kira giderleri ? karşılık ayırma
Burada karıştırılan iki konu varmış
Örn: İşletme mal sattı. Alıcı bankaya virman emri verdiğini söyledi. Bunu 120 Alıcılar hesabına kayıt yapmamız gerekiyor. Bankaya virman emri veren biz olsaydık 103 verilen çekler ve ödeme emirlerini kullanacaktık.
Amortismandada ; kullandığımız hesaplar genelde . üç şekilde
1. 770
257
2. 770
760
257
3. 770
549
257
Kredi kartı ile alış yapıldığında 309 Diğer Mali Borçlar Hesabı
Kredi kartı ile satış yapıldığında 108 Diğer Hazır Değerler Hesabını kullanıyoruz.
Finansal Tablolar Analizi:
TDMS Sistemi Uygulama Genel Tebliği
Analiz Nedir çeşitleri özellikleri
Analiz yapınca sadece sonuca ulaşmak yetmiyor çözüm önerisinde bulunmamızda önemli
Analiz Teknikleri
Muhasebe Standartları Kavramsal çerçeve
Maliyet
Kademeli Dağıtım
Satışların Maliyeti Tablosu (bunun üzerinde durdu arkadaşlar)
Gider Dağıtımı (II.) Dağıtım (Kademeli ? Matematiksel)
Sipariş Maliyet Sistemi
Evre Maliyet Sistemi
Sorunun içine başka şeyler katarak soruyorlarmış. Yani satışların maliyeti tablosunu düzenlememizi istiyorlar ve verilen bilgilerde tabloda yer almaması gereken şeylerde oluyormuş. Ona dikkat etmemiz gerekiyor
Normal - Değişken maliyet sistemi (ender çıkan sorulardanmış ama sorulabilir diyorlar)
Ortak Maliyteler (buda ender çıkan sorulardan ama nasıl yapıldığına bakın diyorlar)
Denetimle ilgili bir şey söylenmedi maalesef :'(
Herşeyi yazmaya çalıştım ama yanlış yada eksikler olabilir. Nokta şeyler yakalayamadım. Üzerlerinde durdukları şeyleri yazmaya çalıştım. Yani nerdeyse bütün başlıkları zaten çalışmamız gerekiyor.
Herkese kolay gelsin Başarılar diliyorum.
mavimavi ' Alıntı:Sınava girecek bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.İnşallah hepiniz kurtulursunuz sınav derdinden.
businessman ' Alıntı:maliyette en sevmedigim safha maliyet konusu :-((
ins. onu sormazlar;
keske sat.maliyeti tablosu
bir de 2. dagitim sorusu gelse..
smmmemin ' Alıntı:arkadaşlar sizi yanıltmak istememde ama şu komisyonun değişmesi planlı dağıtım ve turlamadan sorabilirler gibi geliyor sizce?