Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

arkadaşlar maliyetten 2. sorum tamdı 1. soruda sadece toplam ve birim maliyetler doğru tablolar tamamen yanlış
ben 64 aldım belki faydası olur die yazıyorum..

ece10 ' Alıntı:
arkadaşlar maliyetten 2. sorum tamdı 1. soruda sadece toplam ve birim maliyetler doğru tablolar tamamen yanlış
buyrun burdan yakın.deliricem yaa.ece10 msn görüşebilirmiyiz.özelden msn yazıyorum lütfen eklermisin.böyle bir sonucu olanbiriyle acil görüşmeliyim.

ece10 ' Alıntı:

benimde 2.sorum tamdı..1. soruda a ve c şıklarının toplam ve birim maliyetleri doğru tablolar yanlış b şıkkı yok..56 geldi

yeis ' Alıntı:
ece10 ' Alıntı:

benimde 2.sorum tamdı..1. soruda a ve c şıklarının toplam ve birim maliyetleri doğru tablolar yanlış b şıkkı yok..56 geldi

toplam ve birim maliyete 8 e puan vermişler.

Denetim cevaplarım

1-malitabloların bağımsız denetimi: Muhasebe sistemi bilgileri kaydeder,sınıflandırır özetler ve yönetime rapor eder. Mali tabloların dürüstlüğünden yönetim sorumlu iken finansal karar alıcılar yatırımları için karar verirken işletmelerin finansal tablolarına bakarlar ve mali tabloların güveninirliği ancak bağımsız denetimle mümkündür.
Bağımsız denetimi gerekli kılan netenler ise
a-çıkar çatışmaları (tanımını yaptım)
b-muhasebe bilgi sisteminin gittikçe karşamaşık hale gelmesi(tanımını yaptım)
c)muhasebenin alınacak kararlar ile direk ilişkili olması(tanımını yaptım)
d)diğer nedenler(tanımını yaptım.

2-Görüş ve gkds
Denetçi denetimin tamamlanması aşamasında ulaşmış olduğu sonuçları kendisi ve ilgili kişiler için aynı anlama gelecek şekilde görüşü ile açıklar. 4 tür görüş vardır. Olumlu görüş,Olumsuz görüş,Şartlı görüş,Görüş bildirmekten kaçınma
GKDS
Genel standartlar ; Mesleki eğitim-bilgi-yeterlilk-bağımsızlık
Çalışma alanı standartları; planlama ve gözetim-içkontrol sisteminin incelenmesi-kanıt toplama
Raporlama standartları;görüş-tutarlılık-tamaçıklama-gkmi
3568 sayılı yasaya göre sırsaklama,haksız rekabet,reklam yasağı genel satndartlarda- çalışma kağıtlarının incelenmeside çalışma alanı standartlarında sayılmıştır.

3-kanıtlar
a)muhasebe verilerinden elde edilen kanıtlar (tanım yaptım örnek yevmiye,kebir bitane daha yazdım hatırlamıyorum)
b)destekleyici kanıtlar (tanım yaptım bikaç örnek verdim)

4-muhasbe ile denetim farkı

Muhasebe işlemleri kaydeder,sınıflandırır,özetler ve rapor ederken denetimde muhasebe sistemi tarafından hazırlanan bilgi ve belgelerin güvenilirlik araştırması yapılır.
Denetim muhasebe sistemine göre daha detaylı olup denetimde planlama kanıt toplama gibi işelmler yapılır.(bikaç bişe daha yazdım hatırlayamıyorum)

5- soru hesaplama sorularusunda yaptığım hesaplamalarda gösterdim bankada görünen çıkış ile fiili çıkış arasında 30. tl yi gösterdim 20.tl de zimmete geçen para toplam 50. dedim sonra
Dolaşımdaki çeklerde 50 olduğunu söyleyerek hileyi dolaşımdaki çekleri kullanarak saklamaya çalıştığını yazdım.

Cevaplarımda bunun fazlası var eksiği yok arkadaşlar ve bu cevaplarımın karşılığı sadece 28 puan.
İtiraz paramı yatırdım itiraz edicem belki değişmiycek ama ne kadar çok itiraz okadar uğraşsınlar.

yeis ' Alıntı:
ece10 ' Alıntı:

ozamn demkki b şıkkı sadece 8 puan .2 soru 40 puansa ,56-40=16 16/2=8 yani a.b.c şıkları 8 şer puan verilmiş.
budurumda bende hadi şıklardan birini yanlış yapmış olayım kesinlikle 2 şık doğruydu 56 almam lazımdı.
olmaz böyle bişey yaaa

yeis ' Alıntı:
ece10 ' Alıntı:

yeis ve ece10 kaç ders verdiniz,son haklarınızmıydı.

ebabil ' Alıntı:
yeis ' Alıntı:
ece10 ' Alıntı:

yeis ve ece10 kaç ders verdiniz,son haklarınızmıydı.

yok benim 2. girişimdi..analiz,meslek ve denetim kaldı..analizden 60 beklerken 42 geldi

ebabil ' Alıntı:
karakule itiraz sonucunu tabiki beklicem zaten yasal olarakta beklemem gerekiyormuş.itiraz sonuç vermesse bulundugun ilin idari mahkemelerine başvuruluyormuş.kağıt kurumdan isteniyor ve bilirkişi tekrar değerlendiriyormuş.şimdilik bukadar bilgi edindim hala avukatla görüşemedim.

deryatüfekçi bence sizin kesinlikle sonuç cıkmassa dava acmanız lazım. özelden msn mi yazıyorum.bu konuyu konuşalım.

İnşallah senin için hayırlısı olur.

benim ilk girişimdi 4 ders verdim.. denetim vergi ve finansal muhasebe kaldı..

serkanK ' Alıntı:
Denetim cevaplarım

1-malitabloların bağımsız denetimi: Muhasebe sistemi bilgileri kaydeder,sınıflandırır özetler ve yönetime rapor eder. Mali tabloların dürüstlüğünden yönetim sorumlu iken finansal karar alıcılar yatırımları için karar verirken işletmelerin finansal tablolarına bakarlar ve mali tabloların güveninirliği ancak bağımsız denetimle mümkündür.
Bağımsız denetimi gerekli kılan netenler ise
a-çıkar çatışmaları (tanımını yaptım)
b-muhasebe bilgi sisteminin gittikçe karşamaşık hale gelmesi(tanımını yaptım)
c)muhasebenin alınacak kararlar ile direk ilişkili olması(tanımını yaptım)
d)diğer nedenler(tanımını yaptım.

2-Görüş ve gkds
Denetçi denetimin tamamlanması aşamasında ulaşmış olduğu sonuçları kendisi ve ilgili kişiler için aynı anlama gelecek şekilde görüşü ile açıklar. 4 tür görüş vardır. Olumlu görüş,Olumsuz görüş,Şartlı görüş,Görüş bildirmekten kaçınma
GKDS
Genel standartlar ; Mesleki eğitim-bilgi-yeterlilk-bağımsızlık
Çalışma alanı standartları; planlama ve gözetim-içkontrol sisteminin incelenmesi-kanıt toplama
Raporlama standartları;görüş-tutarlılık-tamaçıklama-gkmi
3568 sayılı yasaya göre sırsaklama,haksız rekabet,reklam yasağı genel satndartlarda- çalışma kağıtlarının incelenmeside çalışma alanı standartlarında sayılmıştır.

3-kanıtlar
a)muhasebe verilerinden elde edilen kanıtlar (tanım yaptım örnek yevmiye,kebir bitane daha yazdım hatırlamıyorum)
b)destekleyici kanıtlar (tanım yaptım bikaç örnek verdim)

4-muhasbe ile denetim farkı

Muhasebe işlemleri kaydeder,sınıflandırır,özetler ve rapor ederken denetimde muhasebe sistemi tarafından hazırlanan bilgi ve belgelerin güvenilirlik araştırması yapılır.
Denetim muhasebe sistemine göre daha detaylı olup denetimde planlama kanıt toplama gibi işelmler yapılır.(bikaç bişe daha yazdım hatırlayamıyorum)

5- soru hesaplama sorularusunda yaptığım hesaplamalarda gösterdim bankada görünen çıkış ile fiili çıkış arasında 30. tl yi gösterdim 20.tl de zimmete geçen para toplam 50. dedim sonra
Dolaşımdaki çeklerde 50 olduğunu söyleyerek hileyi dolaşımdaki çekleri kullanarak saklamaya çalıştığını yazdım.

Cevaplarımda bunun fazlası var eksiği yok arkadaşlar ve bu cevaplarımın karşılığı sadece 28 puan.
İtiraz paramı yatırdım itiraz edicem belki değişmiycek ama ne kadar çok itiraz okadar uğraşsınlar.

Cevaplarımız hemen hemen 1 e 1 aynı. Bana verilen notta 33. Şöyle bir durum var demekki. Not aralığı 18-38 arasında fikslemişler...

ece10 ' Alıntı:
arkadaşlar ben mahkemeye başvurduğumda kağıtlar arasında karşılaştırma yapılmasını isteyebilirim.yani böyle davalarda başka bir kağıtla benim kağıdım karşılaştırılıp puanlamada bir haksızlık yapılıp yapılmadıgına bakabilirlermiş.bu derslerden geçmişsizniz zaten çekinirmisiniz bilmiyorum ama sizin kagıtlarınızı emsal gösterebilirmiyim.

karakule1702 ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
karakule itiraz sonucunu tabiki beklicem zaten yasal olarakta beklemem gerekiyormuş.itiraz sonuç vermesse bulundugun ilin idari mahkemelerine başvuruluyormuş.kağıt kurumdan isteniyor ve bilirkişi tekrar değerlendiriyormuş.şimdilik bukadar bilgi edindim hala avukatla görüşemedim.

deryatüfekçi bence sizin kesinlikle sonuç cıkmassa dava acmanız lazım. özelden msn mi yazıyorum.bu konuyu konuşalım.

İnşallah senin için hayırlısı olur.
sagol karakule.hepimiz hakkında hayırlı olsun sonuçlar inş.

ebabil ' Alıntı:
ece10 ' Alıntı:
arkadaşlar ben mahkemeye başvurduğumda kağıtlar arasında karşılaştırma yapılmasını isteyebilirim.yani böyle davalarda başka bir kağıtla benim kağıdım karşılaştırılıp puanlamada bir haksızlık yapılıp yapılmadıgına bakabilirlermiş.bu derslerden geçmişsizniz zaten çekinirmisiniz bilmiyorum ama sizin kagıtlarınızı emsal gösterebilirmiyim.

Aslında bu konuyu Yücel beye danışsan daha doğru olur. Eğer daha iyi olur derse illa ki buradan bir arkadaş yardımcı olacaktır sana.

yücel beyle konuştum.eminsen ac davayı dedi.bizler bu ülkede insanların hakkını savunmasından yanayız dedi.kaldıki kurum secmiyor hocaları dedi. ama arkadaşlar yardım edermi bilmiyorum.genelde böyle şeyler konuşulanakadardır.o nedenle emin olamıyorum böyle bi destek verilirmi diyee-.

karakule1702 ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
ece10 ' Alıntı:

Aslında bu konuyu Yücel beye danışsan daha doğru olur. Eğer daha iyi olur derse illa ki buradan bir arkadaş yardımcı olacaktır sana.
msn den vaz getim.yardımcı olmak isteyen arkadaşlar formdan özelden bana tc verebilirler.

Ark.lar özellikle kazanan ark.lar bu konuda ebabil'e yardımcı olmalıyız.

Dava hakkını kullanmak istiyor. Ben geçmiş olsaydım kesinlikle yardımcı olurdum.

Yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum.

cevaplarımı hatırlayamadığım için yeniden çözdüm.. yardımcı olmak için yazdım zaten ne yapıp kaç aldığımı..

1. soru
a. toplam maliyet = 1 504 000
birim maliyet = 188

b. toplam maliyet = 1 112 000
birim maliyet = 188

c. toplam maliyet = 1 032 000
birim maliyet = 129

2. soru
c = 35 000
d =30 000
yalnız bu hesapları ilkokul çocuğu gibi uzun uzun yaptım.
tabloyuda düzenledim..

arkadaşlar denetim ve mali tablolar ders notu ihtiyacı olan benim msn adresimi eklesin atıvereyim..
bunlara çalışsanız yeter,yüksek not alırsınız.ben denetimden 68,mali tablolardan 90 aldım sırf bu notlara çalışarak..saygılar

[email protected]