Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

fildevkar ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba;

maliyet muhasebesinde matematiksel dağıtım dogru 40 puan
1.soruda kı butun malıyet tontemlerıne gore hesaplama yontemlerı ve smmm ve gelır tabloları yaptım ama uretım mıktarını yanlıslıkla 10 000 aldım( 8000 olacaktı)
10 puan alabılme sansım nedır?

50 kesin. Dert etme.

Forum Kurallarına Uymadığınız İçin Mesajınız Silinmiştir... (Mesajlarınızda Büyük Harf Kullanmayınız)

Önceki sayfalarda konusu geçmiş,sadece 7/7 yapanları değil ruhsat almayı hak eden herkesi arıyorlar.

Forum'a herkes katılabilir Lütfen birbirimize daha saygılı davranalım.

Artist forvet, o zaman senden izin alalım tek dersden sınava girdim buraya bişeyler yazmama müsade varmı?

Artı mavimavinin dikkatini çeken benimde dikkatimi çekti ve ona cevap vermek için giriş yaptım ama bu yazdıklarına anlam veremedim! Sınav gerginliğine veriyorum.

Evet arkadaşlar aramalar ister ikinci ister sonuncu hakkı olsun ruhsat alamayı hak edenler bağlı oldukları oda tarafından aranıyor, ancak geçen sınavda bir arkadaşım hak ettiği halde aranmadı sabah tesmerin sitesinden sonuçları öğrendi. Yani aranmayanlar küçük bir ihtimalde olsa umudunu yitirmesin!

slm arkadaşlar finansal muhasebe de rakamlar kdv dahil miş ama ben hepsine kdv ekledim. 90 bekliyordum.ama şimdi sizce 50 alabilirmiyim.sadece bilanço eksik açılış kapanış kayıtlar dön.sonu işlemleri kdv tahakkuku gelir tablosu tamam ama rakamlar yanlış doğal olarak ne dersiniz 50 gelir mi ?

alanon ' Alıntı:
Artist forvet, o zaman senden izin alalım tek dersden sınava girdim buraya bişeyler yazmama müsade varmı?

Artı mavimavinin dikkatini çeken benimde dikkatimi çekti ve ona cevap vermek için giriş yaptım ama bu yazdıklarına anlam veremedim! Sınav gerginliğine veriyorum.

Evet arkadaşlar aramalar ister ikinci ister sonuncu hakkı olsun ruhsat alamayı hak edenler bağlı oldukları oda tarafından aranıyor, ancak geçen sınavda bir arkadaşım hak ettiği halde aranmadı sabah tesmerin sitesinden sonuçları öğrendi. Yani aranmayanlar küçük bir ihtimalde olsa umudunu yitirmesin!

hee bende aranmamıştım, hatta bi dersten kaldığımı düşünüyordum ertesi gün siteye girdim baktım geçmişim hepsinden. ve 2 gün boyunca tekrar tekrar baktım değişiklik olur falan bi yanlışlık olmuştur ;D ;D

GAZİ007 ' Alıntı:
slm arkadaşlar finansal muhasebe de rakamlar kdv dahil miş ama ben hepsine kdv ekledim. 90 bekliyordum.ama şimdi sizce 50 alabilirmiyim.sadece bilanço eksik açılış kapanış kayıtlar dön.sonu işlemleri kdv tahakkuku gelir tablosu tamam ama rakamlar yanlış doğal olarak ne dersiniz 50 gelir mi ?

merhaba,
benim de ilk kayit disinda; 1-2 kayittan daha suphem var;
gerisi tamam diye dusunuyorum;
donem sonu islemleri; kapanis, kar/zarar hesabi tamam
gelir tablom tuttu
bilancom tuttu
tum t ler tamam.

ama bilemiyorum ki nasil not veriyorlar; korkuyorum acikcasi,
kar/zarari etkileyen bi seyde yanlislik yaptiysam , kar rakami farkli cikarsa herseyi silerler mi?
nasil not verirler?

bir de 10 puanlik ilk sorunun da ilk sikkini yapamadim;
b sikkini da yaptim ama dogru mu bilmiyorum

cevaplar yayinlandi mi biryerde arkadaslar

sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
sınavda böyle yazıyormuydu gerçekten '' şerefsiz adamın biri 5000 liralık çek tahsil etmiştir'' diye
Ünallar Şirketlerinin faaliyet dönemi başında bankadaki parası 100.000 TL dir. Döneme ait denetlenmiş tahsilat 260.000 TL olup kayıtlara doğru olarak geçirilmiştir. Tahsilatın bankaya yatırılan tutarı ise sadece 240.000 TL dir.

Kasa sorumlusuna göre dönem sonunda bankadaki bakiye 150.000 TL dir

Banka hesap özetine göre ise dönem sonu para mevcudu 180.000 TL olarak gözükmektedir.

Kasa sorumlusunun verdiği bilgiye göre dönem sonu itibariyle Ünallar Şirketinin düzenlemiş olduğu dolaşımdaki çeklerin tutarı 50.000 TL dir. Kasa sorumlusunun 20.000 TL yi bankaya yatırmamış olduğu açıkça anlaşılmıştır.

Kasa sorumlusunun bu hileyi nasıl gizlemeye çalıştığını hesaplamalarla açıklayınız?
Bende bu şerifsiz için şöyle yazdım dönembaşı 100.000 TL var bankada dönemde 260.000 tahsilat ettimi 360.000 bu tahsilatları 240 binin yatırmış ordan bi 20.000 TL cepe atmış zaten dolaşımdaki çeklerden 10.000 lik kısmı ödenmiş göstermiş 10.000 TL yide bankadan çıkış göstererk bakiyeyi 150.000 olarak düşük göstermiştir yani 20.000 TL eksik yatırarak 10.000 TL çekide dolaşımdaki çeki ödendi göstererek banka bakiyesini 150.000 göstermiştir dedim şerefisizin derdi bizi gerdi bu arada

HaCkHaN ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
gelir tablosu bilançoda önemli değil kar-zarar bulman önemli değil, yavmiye kayıtları ve kapanışlar önemli o kadar..inansana kardeşim bana :)
inanmak istiyorum ama...

sen bu dersten strest yapma benim bilanço gelir tablosu yoktu,yevmiye kayıtları yarısı doğru yarısı yanlıştı 60 aldım

ya ben gecen sinavda 30 aldim.
yevmiyelerimin yarisi yanlisti ama;
cunku 5/10 n 30 nedir bilmiyorsum;
o yuzden cogu kaydim yanlis olmustu,
ama bilanco gelir tabl. yetistirmistim.

sizler nasil yarim yamalak kagitla 85 aldik diyorsunuz sasiyorum.
???

keske itiraz etseymisim yaaa

5/10 n:30 süresini bilmeyen ama geçen kişiler var. Gerçekten ilginç, nasıl puanlama yapıyorlar.

fildevkar ' Alıntı:
ARKADASLAR MERHABA;

MALIYET MUHASEBESINDE MATEMATIKSEL DAGITIM DOGRU 40 PUAN
1,SORUDA KI BUTUN MALIYET YONTEMLERINE GORE HESAPLAMALRI VE SMMM
VE GELIR TABLOLARINI YAPTIM AMA SADECE URETIM MIKTARINI YANLISLIKLA 10 000 ALDIM.(8 000 OLACAKTI)
10 PUAN ALABILME SANSIM NEDIR ??

Sen Geçmişsin takma kafana....

Arkadaşlar vergi hukukundan bişeyler yaptım 50 alırım diyen varmı , varsa ne yaptığını bi anlatsın lütfen...

seldakizar ' Alıntı:
Arkadaşlar vergi hukukundan bişeyler yaptım 50 alırım diyen varmı , varsa ne yaptığını bi anlatsın lütfen...

ben gecikme zammı yerine gecikme faizi yazdım tanımda...eğer bunu doğru kabul ederlerse geçiçeğimi umut ediyorum.. :D

Ben G.Zammı ile G.Faizini yaptım. Tam istisna ile kısmi istisnayı tanımladım. Tam istisna kapsamına giren işleri 3065 Sayılı KDVK nunun 11-a bendine göre yurtdışı ve serbest bölgeye yapılan mal teslimleri, 3065 Sayılı KDV'nun 11-a bendine göre yurtdışına ve serbest bölgeye yapılan hizmet ifası dedim. Geçmiş yıllar zararı ile ilgili soruya; dönem karının tespitinde son 5 yıla ait geçmiş yıllar zararları, dönem sırasına göre mahsup edilmek suretiyle kardan indirim konusu yapılır dedim. Son soruda ilk üç gelirin gelir vergisi hesaplanırken dikkate alınmayacağını, sadece kar payı ile GMSİ nin beyan konusu olacağını belirttim, sözkonusu gelirlerin unsurlarını yazdım. Bir tek GMSİ de doğru hesabı yapabildim. Beklediğim not, yani hakkım 40 dan fazla olacağını zannetmiyorum.

Aynı hatayı bende yaptım gecikme zammı yerine gecikme faizinin tanımı diğerinede tam dersi tanımlar yaptım tam istisna ile kısmi istinayı tanımladım ve bikaç bişey yazdım onlarda doğru, geçmiş yıl zararlarınada bişeyler yazdım sadece Kirayı hesapladım ve gelirin tanımını yaptım ama sanıyorum geçemem kendi puanlamamı yaptığımda en fazla 40 alıyorum ama şöylede bişey duydum bu forum sitesinde genelde bişeyler yapanlar yazıyor şunuda gözününde bulunduralım lütfen adamların önüne öyle kağıtlar geliyormuşki, biraz bişeyler bildiğini ifade edersen geçiyormuşsun ne kadar doğrudur bilmiyorum ama inşallah insaflı davranırlar o kadar çok sınava giripte karıştırmamak ne kadar mümkün acaba kendileri 36 saat içinde 12 saat sinavda kaldığımızı değerlendirerek not verirler eeeeee buda beyin yani....haksızmıyım arkdaşlar

sedateroglu ' Alıntı:
Ben G.Zammı ile G.Faizini yaptım. Tam istisna ile kısmi istisnayı tanımladım. Tam istisna kapsamına giren işleri 3065 Sayılı KDVK nunun 11-a bendine göre yurtdışı ve serbest bölgeye yapılan mal teslimleri, 3065 Sayılı KDV'nun 11-a bendine göre yurtdışına ve serbest bölgeye yapılan hizmet ifası dedim. Geçmiş yıllar zararı ile ilgili soruya; dönem karının tespitinde son 5 yıla ait geçmiş yıllar zararları, dönem sırasına göre mahsup edilmek suretiyle kardan indirim konusu yapılır dedim. Son soruda ilk üç gelirin gelir vergisi hesaplanırken dikkate alınmayacağını, sadece kar payı ile GMSİ nin beyan konusu olacağını belirttim, sözkonusu gelirlerin unsurlarını yazdım. Bir tek GMSİ de doğru hesabı yapabildim. Beklediğim not, yani hakkım 40 dan fazla olacağını zannetmiyorum.

vazgeçtim arkadaşlar maliyet sınavına girmicem.. direkten döndü bizim ruhsat

HaCkHaN ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

vazgeçtim arkadaşlar maliyet sınavına girmicem.. direkten döndü bizim ruhsat

Hocam, yanlış quate yaptın herhalde:D