Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

sedateroglu ' Alıntı:
Yeni gelen defter için geldiği döneme kadar defter yazdırılır, sen deftere kaldığın yerden devam edersin. Kasasını, demirbaşını eski meslek mensubunun o tarih itibarıyla oluşturduğu kesin mizandan görürsün. Git sor dediğin muhasebeciler üstadınız gibi çantacı muhasebeciler olsa gerek. İncelemeden incelemeye defter yazdıran.. Yıl ortasında istisna haller dışında (devir, birleşme v.s.) açılış fişi oluşturulmaz, hele muhasebe değişikliğinde açılış fişi oluşturulması gibi bir saçmalık olamaz. Sorular net. Ara bilançosu demiş. Fantezi aramana gerek yok, soruda.

seni saygıya davet ediyorum sen kimsin yahu çok merak ediyorum nerenin muhasebecisin?illede edep illede edep.....susup muhatabımca konuşmalıydım ama yazmış bulundum.... bilgisayarına devri nasıl yapıyorsun ben onu soruyorum?nuh nebiden kalma yöntemlerle herhalde deftere kayıt yapmıyorsun yıl içindeki kayıtları önce bilgisayar kaydı yapıp sonra deftere döküyorsun.....ben yeni gelen devirle gelen defterin önce bilançosuna göre açılış fişini bilgisayarıma oluştururum varmı aksini diyen?????? kasadan ödeme yapıyorsun devirden sonraki ilk kayıtta kasan alacak vermezmi??????kesin mizandan görürmüşüz bilgisayara kaydı nasıl yaparsın ben onu soruyorum...arkadaşım üslubunu düzelt lütfen ben şahsın hakkında herhangi bir ithamda bulunmadım unutma bu sınavı kazanabilirsin smmm olabilirsin ymm bile olursun hatta ama bir bayanla nasıl konuşulacağını bilmek farklı bişeydir dilini ve konuşma üslubunu ayarlamandan bahsediyorum....bu iki oldu çok sivrilmenin formun tadını kaçırmanın anlamı yok ben yine yaşıma yakışanı yapıyorum lütfen bir daha aynı sivriliği gösterme eleştiri dozunu ayarlaki bende severek okuyayım.....

vallaha yıl ortasında yeni gelen deftere açılış fişi yapıyorum ben kasası sermayesi demirbaşı v.s. görmem gerek değilmi ama önceki kayıtları bende yok bende olan bilançosu onuda bilgisayarıma geçirmek zorundayım....ben illaki benim yaptığım doğru demiyorum ama yapılan işlemide kesinlikle yapılmaz demek hangi akla hizmet anlamadım git istediğin muhasebeciye sor biz yapmazuk diyorlarsa söylenecek lafım yok ama nazlıece arkadaşım doğru diyor yevmiye defterine işlenirken bu kayıtlar deftere geçirilmeyebilir...

şu önceki yazdıklarımı dikkatli oku.....oku anla 2 defa düşün bir defa konuşki sonra pişman olma....beylik laflar ediyorsun sürekli kardeşim dehanınkiler hoca muratınkiler çantacımı bu durumda çünkü onlarda bizim gibi düşünüp işlem yapmış olmalı....yıllarını mesleğe vermiş ymm ünvanı almış bir insan evet benim üstadımdır ama çantacı tabiri kime yakışır bilemiyorum bu durumda (oda ne demekse tabi) hatta o üstadıma söyleyimde bundan sonra senden fikir sorsun muhasebe üstadı olarak olmazmı üstadım kusurumuza bakma herkes sizin gibi enin fikirlere ve bilgilere sahip değil affınıza mazhar olmayı diliyorum....

nischli ' Alıntı:
tuğçe09 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
vergiden uygulama sorusu ile ilgili tahmini olan varmı nerelerden gelebilir
vergiden çok korkuyorum artık

bence vergi ile ilgili olarak uygulama sorusu temmuz döneminde hangi beyananmeler veriliyorsa ona çalışsan iyi olur ayrıca mali tatil dönemleri ve 2.dönem geçici vergi ile ilgili işlemlerle sorular gelebilir.
genelde o dönemde hangi beyanneme ve konu varsa onlara çalış o tarz soru soruyorlar
iyi çalışmalar

bencede arkadaşlar aynen katılıyorum. temmuz sınavında farklı uygulama gelcek. buda %90 temmuz mali tatil beyannemelerin verilmesiyle ilgili veya hatalı yevmiye sorusu ve bunun düzeltilmesi istenip hangi beyannamelerin verilmesi gerektiği v.s.ya bide kaç gündür okuyorumki açılış kaydı kavganız yersiz bence. adamlar açılış kaydınıza 50 puan vermicekleriki çok önemsiz bişey sınav geçmek için yevmiye maddeleriniz doğruysa geçersiniz yanlışsa açılış, gelir tab.,bilanço yapsanızda mutlaka kalırsınız...yanlışım varsa söyleyin.

Akbulut007 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
tuğçe09 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

bence vergi ile ilgili olarak uygulama sorusu temmuz döneminde hangi beyananmeler veriliyorsa ona çalışsan iyi olur ayrıca mali tatil dönemleri ve 2.dönem geçici vergi ile ilgili işlemlerle sorular gelebilir.
genelde o dönemde hangi beyanneme ve konu varsa onlara çalış o tarz soru soruyorlar
iyi çalışmalar

bencede arkadaşlar aynen katılıyorum. temmuz sınavında farklı uygulama gelcek. buda %90 temmuz mali tatil beyannemelerin verilmesiyle ilgili veya hatalı yevmiye sorusu ve bunun düzeltilmesi istenip hangi beyannamelerin verilmesi gerektiği v.s.ya bide kaç gündür okuyorumki açılış kaydı kavganız yersiz bence. adamlar açılış kaydınıza 50 puan vermicekleriki çok önemsiz bişey sınav geçmek için yevmiye maddeleriniz doğruysa geçersiniz yanlışsa açılış, gelir tab.,bilanço yapsanızda mutlaka kalırsınız...yanlışım varsa söyleyin.

Ben geçen sene temmuzda vergiye girdim ve verdim. Mali tatil sorusu vardı. Aynı sorunun tekrar geleceğini sanmam.

Temmuz/2010 döneminde uygulama sorusu olarak şirketlerde TRANSFER FİYATLANDIRMASI çıkıcak. Sonra yok son hakkımdı, sayfa 81 de adamın biri demişti demeyin, :P ;)benden uyarması. Konuların arasına TRANSFER FİYATLANDIRMASI uygulamalarını da sokun.

zaman geçmek nedir bilmiyor bir de kalırsam Allah ım çok kötü olacak benim için Allah yardımıcımız olsu.

arkadaşlar kısır tartışmaların içine girmeyin lütfen burası bir paylaşım sitesi ve herkes istediğini beyan etme hakkına sahip lakin aşağılayıcı yada dozu kaçırıcı ithamlarda bulunmayın bunun kimseye bir faydası olmaz geçin bunları hepimiz saygıya değer meslek mensubu olmaya çalışıyoruz değilmi öyle ise bu tartışmalar yerine herkes fikirlerini söylesin de değişime ve gelişime açık olalalım gelelim tartışma konusuna muhasebe sınavını ilkinde verdiğim için girmedim ama ara bilanço istenmesi şirketin o anki durumunu görebilmek açısından o zamana kadar işlenmiş kayıtların aynı kapanış yapar gibi ortaya çıkarılmasıdır maksat şirketin karar alıcılar tarafından durumunu görebilmektir açılış kaydı olmamalı devam eden bir şirkette açılış olmaz muhasebeci değisse bile yapılması gereken açılış kaydı hiçbir zaman değişmez bunu yapmak 2 defa kayıt yapmaya benzer mesela bize sene ortasında defter geldiği zaman yaptığımız açılış kaydı değil zaten açılış kaydı devam eden işletmelerde sene başında yapılmıştır biz yinede açılış maddesi yaparsak bunu yasal deftere nasıl yazdıracağız burda o anki kasa yada diğer bakiyelerin durumu önem arzetmez zaten geldiği yerden defter o ana kadar işlenip verilir bize kalan sene sonunda mizan değerleriyle mutabakatını sağlamak.

akkaya ' Alıntı:
Akbulut007 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
tuğçe09 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

iyi çalışmalar

Ben geçen sene temmuzda vergiye girdim ve verdim. Mali tatil sorusu vardı. Aynı sorunun tekrar geleceğini sanmam.

bu sınav komisyonu hiç belli olmaz mali tatil sorusu güncel bir konu belli olmaz yinede...

tuuba58 ' Alıntı:
şüpheli hale gelmişkarşılığa konu olan alacağın tahsilatının imkansız hale geldiği mahkeme kararıyla kesinleşmiştir....
murat eğitim kurumlarının yanıtı:
129 şüpheli tic.alacaklar.karşılığı 3000
681 önceki dönem gider ve zararl. 2000
128 şüpheli ticari alacaklar 5000
dehanın yanıtı:
129 şüp.tic.alac.karş. 3000
689 diğer olağandışı gider ve zara 2000
128 şüpheli ticari alacakalr 5000

şimdi söyleyin arkadaşlar hangisi doğru hangisi yanlış yada yorum farkıdır ikiside sonucu değiştirmez mi?

681 li çözüm doğrudur. hatta benzer soruların çözümünü tesmer de bu şekilde yapmıştır.

fark nedir derseniz, sadece gelir tablosundaki kalemlerin yeri oynama yapar. fakat dönem karı veya zararı değişmez.

kara2010 ' Alıntı:
tuuba58 ' Alıntı:
şüpheli hale gelmişkarşılığa konu olan alacağın tahsilatının imkansız hale geldiği mahkeme kararıyla kesinleşmiştir....
murat eğitim kurumlarının yanıtı:
129 şüpheli tic.alacaklar.karşılığı 3000
681 önceki dönem gider ve zararl. 2000
128 şüpheli ticari alacaklar 5000
dehanın yanıtı:
129 şüp.tic.alac.karş. 3000
689 diğer olağandışı gider ve zara 2000
128 şüpheli ticari alacakalr 5000

şimdi söyleyin arkadaşlar hangisi doğru hangisi yanlış yada yorum farkıdır ikiside sonucu değiştirmez mi?

681 li çözüm doğrudur. hatta benzer soruların çözümünü tesmer de bu şekilde yapmıştır.

fark nedir derseniz, sadece gelir tablosundaki kalemlerin yeri oynama yapar. fakat dönem karı veya zararı değişmez.

kardeşim nazik yorumun ve cevabın için çok teşekkür ederim..Allaha emanet ol...

herkese hayırlı sonuçlar dilerim ...

s.m.m.m 63.dönem
şafak 42

herkese günaydın arkadaşlar

gününüz mükemmel geçsin inşallah

burakay ' Alıntı:
s.m.m.m 63.dönem
şafak 42

bence 3 mayıstan sonra her an beklemek lazım..şafak 33 :D :P

yeis ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:
s.m.m.m 63.dönem
şafak 42

ben pek sanmıyorum. mart 2009 un 56 günge açıklamdığına kanmayın. çünkü kasım 2008 çok geç açıklanmış ve tepkilere neden olmuştu. Onlarda ertesindeki ilk sınavı süresinden 4 gün önce açıklayarak kendilerince "sınav sonuçları tamamsa 60 günü beklemiyoruz" demek istediler.

Aslında bugün burada güzel bir 1 Nisan şakası yapmak vardı ama açıklayana kadar söylenenlere inananlar çıkar yanlış bilgi olurdu....

karakule1702 ' Alıntı:
yeis ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:
s.m.m.m 63.dönem
şafak 42

ben pek sanmıyorum. mart 2009 un 56 günge açıklamdığına kanmayın. çünkü kasım 2008 çok geç açıklanmış ve tepkilere neden olmuştu. Onlarda ertesindeki ilk sınavı süresinden 4 gün önce açıklayarak kendilerince "sınav sonuçları tamamsa 60 günü beklemiyoruz" demek istediler.

bence bu sefer erken açıklanacak geçen aralık sınavında rekor kırmak üzereydiler onun ayıbını bu sefer kapatırlar diye düşünüyorum...
mayıs 8-10 arasında diyorum :)