personel maaş programı

Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

sinanyucel ' Alıntı:
tl cınsınden devlet tahvılı nerede?

alparslan güzel yazmısında (ben de oyle yaptım) şu lanet devlet tahvilide beyan edilecekmiş enflasyondan arındırıldıktan sora 22000 i geçiyorsa offfff bide indirimi var onun 16.7

yanlış alıntı yapmısım sinan pardon. alparslandan olacaktı

offf yaa devlet tahvilinde indirim, kar payının yarısı.... benim vergi gitti . Temmuza kaldık yani. Bu arada denetimden sınava giren arkadaşlar 5. soruyu nasıl yaptınız ?

maliyetten kademelidağıtım gelecek veya planlıdağıtım

arkadaslar
cbsit ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
tl cınsınden devlet tahvılı nerede?

alparslan güzel yazmısında (ben de oyle yaptım) şu lanet devlet tahvilide beyan edilecekmiş enflasyondan arındırıldıktan sora 22000 i geçiyorsa offfff bide indirimi var onun 16.7
arkadaslar ben vergi dairesinde uzmana sordum 22000 den falan alıntı yok o yıllarda (2006) varmıs beyan ama anapara olarak cok fazla bir rakkam olması lazımmıs

bence ordakı gider şaşırtma

siz kımden öğrendiniz hesaba katılacağını

Maliyet için son tahminleriniz nelerdir, bu saatten sonra nerelere bakalım sizce?
Ben standart maliyet ve 2.dağıtım diyorum ya siz?

hakankrl ' Alıntı:
Maliyet için son tahminleriniz nelerdir, bu saatten sonra nerelere bakalım sizce?
Ben standart maliyet ve 2.dağıtım diyorum ya siz?

bende aslında senin gibi düşünüyorum.
Standart maliyet, sipariş maliyet, 2. dağıtıım ve smm tablosu bunlardan bekliyorum.
çok az zaman kaldı ben şimdi genel bir tekrar yapıcam. Hakkımızda hayırlısı..

planlı dağıtıma dikkate edin mutlaka bir örnek çözün derim..Stok değerlendirme yöntemlerini bir soruda kullandırbilirler ve İşçilik giderleri, birleşik maliyetler-ortak ürünler..
bu saydığım konuları gözden geçrimedem sınava girmeyin derim.

stajyer35 ' Alıntı:
planlı dağıtıma dikkate edin mutlaka bir örnek çözün derim..Stok değerlendirme yöntemlerini bir soruda kullandırbilirler ve İşçilik giderleri, birleşik maliyetler-ortak ürünler..
bu saydığım konuları gözden geçrimedem sınava girmeyin derim.

geçen sınavda ortak ürün sorusu soruldu. Bu konular senin fikrin mi duyum mu aldın ?

ard arda dönemlerde dağıtım sorusuda sorulmuştu. Bunlar benim yeterlilik kursu hocamın bizimle paylaştıkları. Dikkatli olmamazı istedi. Bende sınava girecek olan arkadaşlarla paylaşmak istedim.

eveettt
bir sınav dönemini daha geride bıraktık arkadaşlar... hepimize hayırlı uğurlu olsun :)
benim ilk sınavımdı
özetlemek gerekirse
denetim beni şoke etti :o kalırım dediğim dersler arasında çalışmadığım yerlerden geldi maalesef :(
meslek hukuku aaahh bu yönetmelikler beni mahvetti sanırım bu derside veremeyeceğim :'(
vergi çalıştığım bir ders değildi onu zayen sonraya bırakmıştım zaten çalışan bile zorlanmış o yüzden bu dersten kalacağıma üzülmüyorum :)
temel hukuk : soruları hazılayanlara saygılarımı sunarım. iyi bir cevap kağıdı verdiğimi düşünüyorum umarım komisyonda benimle aynı fikirde olur geçmeyi ümit ediyorum :)
finansal muhasebe: % 90 yaptım kabataslak bilançoyuda hazırladım bakiyeleride tuttutdum 4500 kar buldum taktir sınv kağıdımı okuyanın geçmeyi ümit ediyorum :)
analiz :) bence erteleyip girmeyenler pişman olcak. çok kolay sormuşlardı geçmeyi ümit ediyorum :)
maliyet son yılların en kolay sınavıydı bence çok mutlu ettiler beni geçmeyi ümit ediyorum :)

yani kısa ve öz 7 de 4 geçmeyi planlıyorum :)
inşallahhh
umarım herkesin umduğundan iyi geçmiştir
benim beklediğim gibiydi geçme oranım :-\
şimdilik bu kadar paylaşımım....

cümleten geçmiş olsun ... maliyetten günah çıkardılar gibi :o nasıl bi sistem yahu yok böyle bişi valla borsada bile hissede bukadar oynanmıyo. maliyet yığıldı bi gazını al. vergide kimse kalmadı. para lazım bas ucube soruları yazıklar olsun bunlara... mesleğe geçmeye yeterli olup omadığınla ilgilenen yokki tutturmuşlar bi düzen smmm olunca unutmayın arkadaslar burdaki "hakkaniyeti" ;D

maliyetten hakikaten sayıyı azaltmak için kolay sormuşlar bence .

zynpp_ak ' Alıntı:
arkdaşlar ben bugün vergiye girdim üstelik tek dersti ama tek kelimeyle kötü geçti vergiyle ilgili bilmediğim kanun maddesi yoktu fakat ters köş sormuşlar resmen ters köşe oldum..pek ümidimm yok artık temmuza çalışıp geçicem
Bende de aynı şoku yarattı arkadaşım,çalışmıştım ama sınavda ters köşe oldum ???Vergi kitapçığından çalışmıştım ama orda kısmi,tam istisna açıklaması yoktu.Tam istisna içine kısmi istisnaları da katmışım.Gecikme faiz,zammını saçma sapan 1,2 cümle yazdım.Zarar mahsubuna bildiğim kadarı ile yazdım ki tek emin olduğum cevap da o.4. soru,sayısal soru tam bir şoktu.Sanırım o soruyu tam olarak çözmüş katıımcı çoook azdır.Şimdiye kadar çıkmış en zooor sayısal soruydu.Komisyon değiştiğini çok belli etmiş.Sinirimden çatlamak üzereyim,son hakkımdı.Galiba bunca emek boşe gidecek :(

arkadaşlar maliyet sınavında

1-tam maliyet

toplam : 1504000
birim : 188

2-normal maliyette

toplam:1409600
birim : 176,2

3-değişken maliyette

toplam : 1032000
birim :129

buldum ... aynı fikirde olan var mı ?

Fener_1907 ' Alıntı:

1-tam maliyet

2-normal maliyette

3-değişken maliyette

Aynı sonuçları bulmuşuz.
Sınav stresi son buldu, şükür artık bitti diyebilirim.Sadece maliyet vardı, 90 dan aşağı gelmemesi lazım.Beklediğimden de kolaydı.

hakankrl ' Alıntı:
Fener_1907 ' Alıntı:

1-tam maliyet

2-normal maliyette

3-değişken maliyette

Aynı sonuçları bulmuşuz.
Sınav stresi son buldu, şükür artık bitti diyebilirim.Sadece maliyet vardı, 90 dan aşağı gelmemesi lazım.Beklediğimden de kolaydı.

benim matematiksel dağıtım hiç yok :( kademeli,planlı,basit hepsini biliyordum,gitti matematiksel sordu...maliyet sınırda.

gelir tablolarından normal maliyete göre gelir tablosunda 0,80*472000 = 377600
472000 - 377600 = 94400 (-) ------- gelir tablosunda diğer olağan dışı gider ve zararlara attım - çalışmayan kısım

3 zarar buldum gelir tablosunda

1 tanesi (normal maliyete göre olan) doğru sadece.. diğerlerinden biri olağan kara kadar doğru..

diğerinde nasıl zarar buldum anlamadım...

sence geçermiyim?

alparslangunay ' Alıntı:
evet haklıymıssın arkadasım devlet tahvili beyan edilecekmıs

verginin uygulama sorusu gelirler idaresinin beyanname düzenleme rehberinde var arkadaşlar sınav sabahı bakmıştım ben.hepsini doğru yapmışım yapmasına amaa ayrı ayrı beyan ettim adamcağıza 3 tane gelir vergisi çıkardım gerçi mevduatlar beyan edilmiyo benim geçmem artık onların insiyatifinde inşş insaflı birisi okur kağıtlarımızıda hepimiz geçeriz