personel maaş programı

Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

maliyetten geçenleri tebrik ediyorum..sorular kolaydı şansımı değerlendiremedim

Değişken maliyet yönteminde tüm değişken giderlerin dahil edilmesi gerekmiyor mu?

Toplam maliyet = DİMM+Dİ+Değişken GÜG+Değişen GYG+Değişken PSDG
Buradan toplam maliyet 1.144.000 birim maliyet =143

Gelir tablosu ise
Satışlar 1.560.000
üretim giderleri (143 x 6500) (929.500)
Katkı payı 630.500
Sabit maliyetler 628.000
Faaliyet karı 2.500

Böyle yapan var mı?

mefege ' Alıntı:
Değişken maliyet yönteminde tüm değişken giderlerin dahil edilmesi gerekmiyor mu?

Gelir tablosu ise
Satışlar 1.560.000
Katkı payı 630.500
Sabit maliyetler 628.000
Faaliyet karı 2.500

Böyle yapan var mı?

üzgünüm ama malesef genel yönetim gideri ve pazarlama satış ı dahil etmemeniz gerekiyordu.

mefege ' Alıntı:

Gelir tablosu ise

Satışlar 1.560.000
Katkı payı 630.500
Sabit maliyetler 628.000
Faaliyet karı 2.500

Böyle yapan var mı?

Değişken maliyette DİMM + DİG + Değişken genel üretimi almalıydın.

arkadaşlar benim not ne gelir sizce ?

maliyet toplamları doğru birim maliyetler doğru (tam + değişken + normal )

gelir tablolarında sadece birim maliyetle çarpıp smm bulacağıma , maliyet toplamlarını aldım ( tam maliyet sistemine göre toplam maliyet - değişken maliyet sis.göre toplam maliyet ve normal maliyet sis.göre toplam maliyet) --

matematiksel dağıtım yok...

Fener_1907 ' Alıntı:

gelir tablolarında sadece birim maliyetle çarpıp smm bulacağıma , maliyet toplamlarını aldım ( tam maliyet sistemine göre toplam maliyet - değişken maliyet sis.göre toplam maliyet ve normal maliyet sis.göre toplam maliyet) --

Stresli bir bekleyiş süreci olcak gibi duruyor, açıkçası çok olumlu konuşamıyorum, hayırlısı olsun senin için, herkes için...

volky35 ' Alıntı:
Fener_1907 ' Alıntı:

Stresli bir bekleyiş süreci olcak gibi duruyor, açıkçası çok olumlu konuşamıyorum, hayırlısı olsun senin için, herkes için...

:) umut fakirin ekmeği , ne yapalım..

Herkese çok geçmiş olsun,bugün arkadaşların yanına gittim sınava.Maliyet soruları gerçekten çok çok kolay sorulmuş.İnşallah yapmışsınızdır.

hakankrl senide tebrik ederim şimdiden,aramıza hoş geldin ;)

yeterlilik ' Alıntı:
Herkese çok geçmiş olsun,bugün arkadaşların yanına gittim sınava.Maliyet soruları gerçekten çok çok kolay sorulmuş.İnşallah yapmışsınızdır.

hakankrl senide tebrik ederim şimdiden,aramıza hoş geldin ;)

Teşekkür ederim arkadaşım :)

degısken normal tam malıyetler br ve toplamlar dogru.. gelır tabloları yanlış.. matematıksel dagılım da c= 35009 buldum dagılımını yaptım ama d= 7000 dedim 23000 ile toplamayı unuttum:( o sekılde dagılım yaptım tablayu hazırladım .. sizce kac gelır puanım:(

suar ' Alıntı:
Herkese geçmiş olsun , denetimden 5. soruyu nasıl cevapladınız?

Denetim 5.Sorunun yanıtı bence;

Kasa sorumlusu 100.000 TL olan dolaşımdaki çeklerin 50.000 TL sini ödenmiş gösterdi.

Tahsilattan 20.000 TL yi bankaya eksik yatırmıştı.(20.000 elde) + banka bakiyesini de 30.000 TL düşük söyledi (20.000 + 30.000= 50.000)

Ayrıca bir sitede cevaplar yayınlanmış ama yanlış olduğunu düşünüyorum. Demişler ki dolaşımdaki 50.000 TL lik çekleri ödendi göstermiştir. Fakat soruya dikkat ederseniz aynen yazıyorum o bölümü "Kasa sorumlusunun verdiği bilgiye göre dönemsonu itibarıyle Ünallar Şirketinin düzenlemiş olduğu dolaşımdaki çeklerin tutarı 50.000 TL dir."

Yorum sizin ama ben diyorum ki; Soruda hileyi yapanın hile konusunda uzman olduğu anlaşılıyor. Bu durumda da bu adam aptal değil ki ödendi gösterdiği çekleri bakiye bilgisi olarak versin. Bu durumda geriye tek ihtimal kalıyor o da; çekler 100.000 TL aslında. Fakat eleman 50.000 TL sini kaytılarda ödendi göstererek 50.000 TL kaldığını söylüyor.

Sizin yorumlarınız neler?

arkadaşlar maliyetın 2. sorusunda c yı hesaplarken 55000 çıkardım d yı hesaplarken de 34224.49 cıkardım neden 35000 tl ya sıfırladınız anlayamadım yoksa benmı yanlış yaptım bırde tam malıyet hesaplanacal sorusunu gormedım ama diğer ıkısı doğru ayrıca gelir tablosundan hangısı hesaplanacağını anlamadım bende zarar cıkan bır 212000 var ama sızın bahsettıgınız çalışmayan kısım gıderlerı felan dıye bırsey yapmadım ama zarar 212000 cıktı ıste ::)

karakule1702 ' Alıntı:
suar ' Alıntı:
Herkese geçmiş olsun , denetimden 5. soruyu nasıl cevapladınız?

Denetim 5.Sorunun yanıtı bence;

Kasa sorumlusu 100.000 TL olan dolaşımdaki çeklerin 50.000 TL sini ödenmiş gösterdi.

Tahsilattan 20.000 TL yi bankaya eksik yatırmıştı.(20.000 elde) + banka bakiyesini de 30.000 TL düşük söyledi (20.000 + 30.000= 50.000)

Ayrıca bir sitede cevaplar yayınlanmış ama yanlış olduğunu düşünüyorum. Demişler ki dolaşımdaki 50.000 TL lik çekleri ödendi göstermiştir. Fakat soruya dikkat ederseniz aynen yazıyorum o bölümü "Kasa sorumlusunun verdiği bilgiye göre dönemsonu itibarıyle Ünallar Şirketinin düzenlemiş olduğu dolaşımdaki çeklerin tutarı 50.000 TL dir."

Yorum sizin ama ben diyorum ki; Soruda hileyi yapanın hile konusunda uzman olduğu anlaşılıyor. Bu durumda da bu adam aptal değil ki ödendi gösterdiği çekleri bakiye bilgisi olarak versin. Bu durumda geriye tek ihtimal kalıyor o da; çekler 100.000 TL aslında. Fakat eleman 50.000 TL sini kaytılarda ödendi göstererek 50.000 TL kaldığını söylüyor.

Sizin yorumlarınız neler?
Evet yorumunuz mantıklı, ben sınavda şöyle yorum yaptım;

Fiili durum bankadaki 100.000 TL
Dönem içi yatırılan + 240.000YL
Dönem sonu banka bakiyesi 180.000 TL bu durumda ;
Dönem içi harcama 160.000 TL oluyor.

Muhasebe sorumlusu kayıtlarda Şöyle gösteriyor;
Fiili durum bankadaki 100.000 TL
Dönem içi yatırılan + 260.000 TL
Dönem içi harcama -160.000
Dönem sonu banka bakiyesi 200.000 TL
Dolaşımdaki 50.000 TL çeki de düştüm 150.000 TL banakda param var diyor . Banka dolaşımdaki çeki bakiyeden düşemeyeceği için normalde 200.000 TL bakiye olmalı idi demekki 20.000TL lık çek bankadan çekildi o nedenle bankada 180.000 TL görünüyor diye izah etmek istediğini düşündüm.

slm arkadaslar ... sınavı ii gecenlerı tebrık ediyorum.. ben malıyetten gırmıstım tek ders sınavımdı... çalışmıştım ama dikkatsızlıkten sonuc pek iyi değil:(:(

1. sorunun gelir tabloları yanlış .. diğer birim ve toplam malıyetler dogru..

2. soruda ise C = 35000 buldum fakat D = 23000 + 0.20x35000 yazdım fakat cıkan 7000 i 23000 le toplamayı unuttum:(:( hesap mak olunca sonucmus gibi yazdım...dagılımları yaptım tabloyu duzenledım...

sizceee kaçç alırımm... gecmez bu 2 ay:(:(

arkadaşlar 2 sorum olacak. maliyet sınavında 1. soruda gelir tabloları kaç puan ve gelir tablosunda rakamsal hata da hiç puan vermiyorlarmı, 2. soruda sadece dağıtım tablosunda yardımcı hizmet giderlerinide dağıtım tablosunda toplam almışım. acaba kaç puan keserler bunun için.

günaydın arkadaşlar
sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun
umarım başarılı neticeler alırsınız Allahın izniyle dua ediyorum hepiniz için

arkadaslar gunaydin;

maliyet sinaviyla ilgili sorum olcakti??

--- ben ilk soruda her 3 yonteme gore de toplam ve birim maliyetleri dogru olarak buldum. (yani bu forumdaki cogunluga gore dogru)

--- 240 tl *6500 ad. brut satislari buldum
--- her yonteme gore birim maliyet* 6500 ad.= satislarin maliyetini de buldum.

yalniz gelir tablosunu brut satis karina kadar mi yapacaktik?
ben devam ettirdim, faaliyet karina kadar getirdim.

ancak 3 gelir tablosuna da GYG ve PSD G lerinin toplam tutarini aldim (bunlari sabit ya da deg. olmasina gore ayirmadim.

????? nasil olcakti bilen var mi?

bir de 2. sorum tam.
kac alirim sizce? gecer miyim??

herkese günaydın ve herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum...
Bir aksilik çıkmazsa bu dönemde SMMMM oluyorum...
umarım herkes başarılı olmuştur.
saygılarımla