personel maaş programı

Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

Arkadaşlar merhaba
benim tek vergi var

4.soruda
akıl baştan gittiği için.
mevduat bildirilir dedim
tahvile bildirilmez dedim
kar payı/2 dedim
işyeri kirasını doğru yaptım

1.soruda gecikme zammı na bir şeyler yazdım amme alacağı zamanında ödenmediğin de tahsil aşamasında belirli bir nispetten alınan tutardır dedim.

finansal muhasebe sizce de zordu degil mi?
acilis kaydi yapilmayacakti diyenler var (ara bilanco verildigi icin)
sizce??

Arkadaşlar merhaba
benim tek vergi var

4.soruda
mevduat bildirilir dedim
kar payı/2 dedim

1.soruda gecikme zammı na bir şeyler yazdım amme alacağı zamanında ödenmediğin de tahsil aşamasında belirli bir nispetten alınan tutardır dedim. gecikme faizine de amme alacağında düzenlenmiştir.dedim.
2.soruda zarar mahsuna mali zarar 5 sene beyannamede gösterilmek üzere mahsup edilebilir dedim.
3.soruda. tam istisna kapsamındaki hizmetlerde kdv hesaplanmaz ödenilen kdvlerde ymm raporuyla iade olunur kısmi istisna kapsamında verilen hizmetlerden kdv hesaplanmaz dedim gümrüklü antrepo ve taşınmaz ve iştirak satışı 2 yıl elinde bulundurduğumuz.

pek ayrıntıya giremedim ama sınırlı cevap verdim

bu kağıda 50 verilirmi?

tek dersim

suar ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
suar ' Alıntı:
Herkese geçmiş olsun , denetimden 5. soruyu nasıl cevapladınız?

Denetim 5.Sorunun yanıtı bence;

Kasa sorumlusu 100.000 TL olan dolaşımdaki çeklerin 50.000 TL sini ödenmiş gösterdi.

Tahsilattan 20.000 TL yi bankaya eksik yatırmıştı.(20.000 elde) + banka bakiyesini de 30.000 TL düşük söyledi (20.000 + 30.000= 50.000)

Ayrıca bir sitede cevaplar yayınlanmış ama yanlış olduğunu düşünüyorum. Demişler ki dolaşımdaki 50.000 TL lik çekleri ödendi göstermiştir. Fakat soruya dikkat ederseniz aynen yazıyorum o bölümü "Kasa sorumlusunun verdiği bilgiye göre dönemsonu itibarıyle Ünallar Şirketinin düzenlemiş olduğu dolaşımdaki çeklerin tutarı 50.000 TL dir."

Yorum sizin ama ben diyorum ki; Soruda hileyi yapanın hile konusunda uzman olduğu anlaşılıyor. Bu durumda da bu adam aptal değil ki ödendi gösterdiği çekleri bakiye bilgisi olarak versin. Bu durumda geriye tek ihtimal kalıyor o da; çekler 100.000 TL aslında. Fakat eleman 50.000 TL sini kaytılarda ödendi göstererek 50.000 TL kaldığını söylüyor.

Sizin yorumlarınız neler?
Evet yorumunuz mantıklı, ben sınavda şöyle yorum yaptım;

Fiili durum bankadaki 100.000 TL
Dönem içi yatırılan + 240.000YL
Dönem sonu banka bakiyesi 180.000 TL bu durumda ;
Dönem içi harcama 160.000 TL oluyor.

Muhasebe sorumlusu kayıtlarda Şöyle gösteriyor;
Fiili durum bankadaki 100.000 TL
Dönem içi yatırılan + 260.000 TL
Dönem içi harcama -160.000
Dönem sonu banka bakiyesi 200.000 TL
Dolaşımdaki 50.000 TL çeki de düştüm 150.000 TL banakda param var diyor . Banka dolaşımdaki çeki bakiyeden düşemeyeceği için normalde 200.000 TL bakiye olmalı idi demekki 20.000TL lık çek bankadan çekildi o nedenle bankada 180.000 TL görünüyor diye izah etmek istediğini düşündüm.

Evet bu da mantıklı. Sonuç olarak yanıt 50.000 TL lik dolaşımdaki çeklerde....

Herkese selam ve sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun,

* Finansal Muhasebe sınavında 1. kayıtı nasıl yaptınız? ben gerlir tablosu yaptım ama 8.200 kar buldum. KDV Devreden çıktı ve rakam çok ta küçük değildi. sizin bu konudaki yorumlarınız nedir?

* Maliyetten 100 lük sınavdı, adamlar daha ne yapsın ama benim durum sakat. 1. soruda toplam ve birim maliyetler doğru, ama gelir tablolarında tam maliyete göre olan da doğru. değişken ve normal yönetem göre hazırladığım gelir tablolarında Katkı ismini kullanmadım, brüt kar faaliyet kar diye devam ettim ve Sabit malityeti diğer olağan dışı giderler bölümüne almadım. ayrıca gelir tablolarını faaliyet karına kadar çözdüm. BU SORUDAN 50 ALABİLİRMİYİM SİZCE? komisyon soruların ÇÖZÜMLERİNE Mİ CEVAPLARINA MI BAKIYOR?

*maliyetin 2. sorusunda C= 30.000+(%10*d) D=23.000+(%20*C) formülünü hazırladım. ama C formülünde D gördüğüm yere D nin formülünde 23.000 i almadan kalan kısmı yazdım. dolayısyla sorunun kalan çözüm biçimi külliyen doğru bile olsa C ve D çözümlerim yanlış oldu. BU DURUMDA 2. SORU ÇÖZÜMÜNDEN PUAN GELİR Mİ?

günaydın herkese... Başımıza bide "katkılı" gelir tablosu çıktı ya.... :o ben katkı koymadım performansta bi düşüklük olur mu acaba??? ;D ;D

maliyetten bir daha bu kadar basit gelmez ama malesef ilk soruda sadece birim ve toplam maliyetleri yaptım,gelir tabloların sonuçları,bir işlem sonucunda hatalı çıktı..2.soru yok..yani diğer döneme kaldık yine tek dersten

arkadaşlar size tavsiyem internetten çok not indirmeyin, ben öyle yaptım hangisine bakacağımı şaşırdım, az olsun öz olsun, mesela hakankrl arkadaş sağolsun bize çok güzel notlar verdi, ordaki notlarda bütün gelir kalemlerinin nasıl beyan edileceği vardı,ama ben sadece gmsi na bakabildim,diğerlerine bakamadım o yüzden vergiden çaktık,hayırlısı olsun,şimdiden başlıyorum vergiye çalışmaya,herkese başarılar...

birazdan vergi finansal tablo analizi ve meslek hukuku cevaplarını gönderiyorum.
bilginize

HaCkHaN ' Alıntı:
maliyetten bir daha bu kadar basit gelmez ama malesef ilk soruda sadece birim ve toplam maliyetleri yaptım,gelir tabloların sonuçları,bir işlem sonucunda hatalı çıktı..2.soru yok..yani diğer döneme kaldık yine tek dersten

Matematikseli bilmiyor muydun? Yoksa yapardın eminim.. Hayırlısı olsun bakalım..

Önce Allah'a binlerce kez şükür olsun. dualarımız kabul oldu.Meslek ve Temel Hukuktan girdim. ikiside iyiydi.

Maliyette de 1.sorunun toplam ve birim maliyetler doğru.Gelir tabloları yanlış. 2. sorum tam doğru. 50 verirler heralde :)

Rabbim herkesi bu sıkıntıdan kurtarsın.

arkadaşlar dehaonline'da cevaplar var isteyen bakabilir

Arkadaşlar merhaba
benim tek vergi var

4.soruda
mevduat bildirilir dedim
kar payı/2 dedim

1.soruda gecikme zammı na bir şeyler yazdım amme alacağı zamanında ödenmediğin de tahsil aşamasında belirli bir nispetten alınan tutardır dedim. gecikme faizine de amme alacağında düzenlenmiştir.dedim.
2.soruda zarar mahsuna mali zarar 5 sene beyannamede gösterilmek üzere mahsup edilebilir dedim.
3.soruda. tam istisna kapsamındaki hizmetlerde kdv hesaplanmaz ödenilen kdvlerde ymm raporuyla iade olunur kısmi istisna kapsamında verilen hizmetlerden kdv hesaplanmaz dedim gümrüklü antrepo ve taşınmaz ve iştirak satışı 2 yıl elinde bulundurduğumuz.

pek ayrıntıya giremedim ama sınırlı cevap verdim

bu kağıda 50 verilirmi?

tek dersim

puan kırıyorlar mı vergide

Minik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

Matematikseli bilmiyor muydun? Yoksa yapardın eminim.. Hayırlısı olsun bakalım..

Önce Allah'a binlerce kez şükür olsun. dualarımız kabul oldu.Meslek ve Temel Hukuktan girdim. ikiside iyiydi.

Maliyette de 1.sorunun toplam ve birim maliyetler doğru.Gelir tabloları yanlış. 2. sorum tam doğru. 50 verirler heralde :)

kademeli,planlı,basit,1.dağıtım hepsini biliyordum,bir matematiksele bakmamıştım..heralde komisyon değişmiş kolay sormuşlar. Maliyetten ilk sorunun toplam ve birim maliyetler doğru,gelir tabloları hatalı,matematiksel yok.

HaCkHaN ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

kademeli,planlı,basit,1.dağıtım hepsini biliyordum,bir matematiksele bakmamıştım..heralde komisyon değişmiş kolay sormuşlar. Maliyetten ilk sorunun toplam ve birim maliyetler doğru,gelir tabloları hatalı,matematiksel yok.

bence komisyonla ilgisi yok..kalan çok vardı...salon tıklım tıklımdı..millet oturacak yer bulamadı..o yüzden bir şans verdiler gibime geliyor ..inşallah hepimiz geçeriz;D

cbsit ' Alıntı:
günaydın herkese... Başımıza bide "katkılı" gelir tablosu çıktı ya.... :o ben katkı koymadım performansta bi düşüklük olur mu acaba??? ;D ;D
katkılı gelir tablasuda neymiş yaw :) bende katkısız yaptım

arkadaslar;

az once de yazdim kimse ynt vermedi :-(((

acaba maliyet sinavinda,
60 puanlik soruda;
birim ve toplam maliyetler dogru,
gelir tablolarindan bir tanesi dogru

buna puan verirler mi?

2. sorum tam, gecer miyim?

Yeis haklı olabilir. Defalarca okudum soruları, pislik aradım hep.Niye bu kadar kolay bu sorular diye.

Hakan kardeşim nasip kısmet buymuş demek ki, üzülme.

businessman ' Alıntı:
arkadaslar;

acaba maliyet sinavinda,
60 puanlik soruda;

buna puan verirler mi?

Tabiki geçersin kardeşim. Daha ne istiyon Allahtan :)

businessman ' Alıntı:
arkadaslar;

acaba maliyet sinavinda,
60 puanlik soruda;

buna puan verirler mi?

2.soru tamsa geçersiniz.