Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

babacanlar hadi 1.soruyu tam yapamadık tırtık yaptık, 2.soruyu tam yapmamız gerekiyordu kabul edelim en kolay matematiksel dağıtımdı.

dolayısı ile en az 50 alınası sınavdı.

Zaten sorun da bu. Herkes anlayacağını anladı. Yapmak herkesin elinde. Neden sınavın ortasında (ist ve izmirde başında diye duydum) adam yollayıp milletin kafasını karıştırıyorsun. en başından soran şahsa deki bildiğini yap kardeşim soru doğru. dolaştırma sınıfları

arkadaşlar ben dehanın sitesinde soru ve cvpları göremedim eski sorular var biri bana yardımcı olabilir mi?

gulcin23 ' Alıntı:
kimse sorunun ıptal edılmesınden yana değil zaten. ama ortada bir haksızlık var. ya sınavın başında böyle bir açıklama yapılacaktı yada hıç yapılmayacaktı okadar.

ha basında yapılmıs ha sonunda, bılen zaten acıklama yapılmadan yapmıstır, anlamıstır soruyu, kı bızım sınıfa geldıklerınde ben 2.sorunun tablosunu duzenlıyordum...

gezgin-smmm ' Alıntı:
babacanlar hadi 1.soruyu tam yapamadık tırtık yaptık, 2.soruyu tam yapmamız gerekiyordu kabul edelim en kolay matematiksel dağıtımdı.

dolayısı ile en az 50 alınası sınavdı.

hocam forumun en doğru yorumu senden. %100 katılıyorum. şartlar ne olursa olsun, bu sınav fırsattı.

smmmolma ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:
kimse sorunun ıptal edılmesınden yana değil zaten. ama ortada bir haksızlık var. ya sınavın başında böyle bir açıklama yapılacaktı yada hıç yapılmayacaktı okadar.

ha basında yapılmıs ha sonunda, bılen zaten acıklama yapılmadan yapmıstır, anlamıstır soruyu, kı bızım sınıfa geldıklerınde ben 2.sorunun tablosunu duzenlıyordum...
bize açıklamaya geldiklerinde ben çıkmışım ve benden önce cok kişi çıkmıştı. ozamn açıklama yapmayacaklardı.

selam arkadaşlar herkes inşallah umduğunu veya daha fazla puanlar alır.
ya ben maliyetten toplam birim maliyetleri hesaplarken,direkt işçilik giderlerini 339,000 yerine 239,000
diye cevap kağındına geçirince bütün toplam birim maliyetlerim ve satışların maliyeti
yanlış çıktı,yöntem doğru sonuçlar yanlış,acaba 10 puan verip, matematiksel dağıtım tamamen doğru ondanda 40 verip geçirirlermi acaba ya.
inşallah geçen dönemki gibi okumazlar maliyet sınavını.

arkadaşlar maliyet sınavında 1. sorunun. puanlama sistemi hakkında düşüncesi olan varmı.

Arkadaşlar sadece mlyyen mi sınava giriidi diğer derslerden giren yok mu?? mesela vergi onlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz..

Ben de hesap makinesinin azizliğine uğradım :( 0.20*0.10 un çarpımını 0.002 buldum otomatikman c=0.98 yerine 0,998 oldu. 1.sorudan 40 puan artık 2.sorudan da formül oluşturma, gidiş yoluna 10 puan verirlerse (ki zor) ancak öyle 50 olur. Maliyet son yılların en kolay maliyet sınavıydı. Değerlendiremedik maalesef :(

arkadaşlar maliyet sınavında 1. sorunun. puanlama sistemi hakkında düşüncesi olan varmı.

Ynt: Smmm yeterlilik sınavı hk.!

arkadaşım ilk önce gönül isterki puan kırmazlar demek isterdim.Ancak komisyondaki hocaları çözdüğüm kadarıyla o soruna hiç puan vermeyeceklerini tahmin ediyorum.Çünkü ne toplam maliyetlerin doğru olacak ne birim maliyetlerin ne satılan malın maliyeti .Dolayısıyla gelir tabloları da yanlış olacak.Benim maliyetten ikinci girişim. İlk sınavda fifo ile ilgili soruyu doğru yapmama rağmen ayrıntılı yapmadığım için puan vermediler ikinci sorumda da fiziki hareketler sorusunu onların istediği gibi yapmadığım için hiç puan vermediler. maliyet muhasebesinde gidişata puan vermiyorlar, işlem hatalarını affetmiyorlar sonuç doğru olacak önemli olan.O yüzden sana puan vermezler.İnşallah 50 alırsın (Notu en kıt olan hoca = Maliyet Muhasebesi) Diğer derslerden olsa bu hatayı görmezden gelirlerdi ama maliyet :(

gulcin23 ' Alıntı:
smmmolma ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:

bize açıklamaya geldiklerinde ben çıkmışım ve benden önce cok kişi çıkmıştı. ozamn açıklama yapmayacaklardı.
haksızlık olmuş o zaman bence.iyi bilen birisi için çok kısa bir zamanda yapılabilecek bir sınavdı

eğer hızlı yapıp tek gelir tablosu yapıpta sınavdan çıktıysa dışarıya
o kişilere karşı haksızlık oldu o zaman,sınıfa girip açıklama yapılmaması gerekiyordu,

sedateroglu ' Alıntı:
Ben de hesap makinesinin azizliğine uğradım :( 0.20*0.10 un çarpımını 0.002 buldum otomatikman c=0.98 yerine 0,998 oldu. 1.sorudan 40 puan artık 2.sorudan da formül oluşturma, gidiş yoluna 10 puan verirlerse (ki zor) ancak öyle 50 olur. Maliyet son yılların en kolay maliyet sınavıydı. Değerlendiremedik maalesef :(

babacan en sonda I. dağıtım toplamı ile 2. dağıtım toplamı eşit olması gerekiyordu keşke ordan uyansaydın. ya da bi turlama yöntemi çekip sağlama alsaydın. turlama=matematiksel

yusufalemdar ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:
smmmolma ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:

haksızlık olmuş o zaman bence.iyi bilen birisi için çok kısa bir zamanda yapılabilecek bir sınavdı

eğer hızlı yapıp tek gelir tablosu yapıpta sınavdan çıktıysa dışarıya
o kişilere karşı haksızlık oldu o zaman,sınıfa girip açıklama yapılmaması gerekiyordu,
ne demek ıstediğimi anlayan biri çıktı nihayet.

arkadaşlar ınsallah aralık sınav sonucları gıbı yapmazlar bunu da 60 gun olmadan acıklarlar sonucları. sonuc beklemek kadar sıkıcı bısey yok herhalde...

gulcin23 ' Alıntı:
bencede itirazlık bi durum yok.bundan daha vahim sorularda geçmiş dönemlerde itiraz ettik sonuç cıkmadı. bu sorudan hiç cıkmaz.burda en fala yapılacak eksiklik gelir tablolarından birini yapıp bırakmaktı.zira ben soruyu cözerken tamamlanana göre yapmayı düşündüm kolay diye .ama acıklama gelmeseydi 2 soru cok basit ve kısa oldugu için sürede kaldığı için diger tablolarıda yapmam gerekir diye düşünür tamamlardım.ama kalkıp üç gelir taplosunu tek bir tabloda birleştirmeye kalkmak tamamen sınav pisikolojisiyle uydurmasyon olmuş. düşünsenize uygulamada bir firma bu yöntemlerden biriyle maliyet lerini belirleyip gelir tablosunu oluşturur . 3 yöntemle maliyetlerin belirlendiğini düşünün firmanın maliyetleri birbirine girer hele birde gelir tablosunu birleştirmeye kalkarsanız firmanın maliyeti gerçeği yansıtması mümkündeğil.yani uygulamada 3 maliyet yönteminin firmada bir anda uygulanması ve bunların 3 ünden bir gelir tablosu oluşturulması kargaşadan başka birşey yartmaz.muhasebe ilkelerinede terstir.bu yolla düşünerekte en azından birleştirilmiş bir gelir tablosu oluşturulamayacağı bilinmeliydi.

babacanlar bugün enterasan bi durum oldu ,
63 yaşında bi mali müşavir amcamıza , katkı tipi gelir tablosunu sordum , "bilmem" "hic duymadım" dedi .

yorumsuz:)