Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

gezgin-smmm ' Alıntı:
babacanlar bugün enterasan bi durum oldu ,
63 yaşında bi mali müşavir amcamıza , katkı tipi gelir tablosunu sordum , "bilmem" "hic duymadım" dedi .

yorumsuz:)

bızım malı musavır de duymamıs, netten arastırdım da bı ıkı kaynak bulabıldım.

smmmolma ' Alıntı:
gezgin-smmm ' Alıntı:
63 yaşında bi mali müşavir amcamıza , katkı tipi gelir tablosunu sordum , "bilmem" "hic duymadım" dedi .

ben de dehanin mliyet kitabindan calismistim;
kitabi hatmettim; tum sorulari da cozdum kitaplari;
kitapta boyle bisey yok.

yapan arkadaslari tebrik ediyorum, cesitli kaynaklardan kapsamli calismislar demek ki?

sinav kolaydi ama o kadar da kolay degildi yani.

businessman ' Alıntı:
smmmolma ' Alıntı:
gezgin-smmm ' Alıntı:

ben de dehanin mliyet kitabindan calismistim;
kitabi hatmettim; tum sorulari da cozdum kitaplari;
kitapta boyle bisey yok.

yapan arkadaslari tebrik ediyorum, cesitli kaynaklardan kapsamli calismislar demek ki?

sinav kolaydi ama o kadar da kolay degildi yani.

deha muhasebeyi hala cozemedi arkadaslar

gezgin-smmm ' Alıntı:
demekki neymiş? 2.soruyu 40 puanlık soruyu tam , 60'lıgı da tırtık yapcakmışız.

benim oyle zaten
2.soru tam
ilk soru dan da 30 puan alirim sanirim;
70 alirim herhalde

hangi şube bilmiyorum ama dehanın maliyet hocasınıda kimse beğenmiyor.

Katkı tipi bilançoda var mıdır? İlerde soran bir stajer olur, rezil olmayalım ;D ::)

maliyet sınavında sınıf ne kadar kalabalıktı,geçen sınavda gerçekten çok kişi kalmış

Minik ' Alıntı:
hangi şube bilmiyorum ama dehanın maliyet hocasınıda kimse beğenmiyor.

Katkı tipi bilançoda var mıdır? İlerde soran bir stajer olur, rezil olmayalım ;D ::)

ben kursa gitmedim;
dehanin kitaplarini alip kendim calistim.,

kitapta bu konu yoktu

valla ben efsane hoca ya çıkışta 2 rakam söyledim sen geçtin dedi , bendeki ışığı mı gördü ne?(:

gezgin-smmm ' Alıntı:

malimüşavir olmak demek her yöntemi bilmek demek değildir.ya işinizde uyguluyorsanız bilirsiniz yada bizlergibi sınavlara calışıyorsanız bilirsiniz. zira -2-3 sene sonra sizede sorsalar büyük ihtimalle sizde hatırlamayacaksıznız.kaldıki bahsettiğiniz kişi 63 yaşında ve bu kişiler ruhsatı bizlerin geçtiği dınav sistemlerinden gecerek almadılar. bir coğuna zamanında davetle ruhsat verildi.uygulamadada bu yöntemi hiç kullanmadıysa bilmemesi çok doğal. yadırgıcak bişey yok.ruhsat sahibi olmak herşeyi bilmek değil. bircogumuz aldık rusatı herşeyi biliyormuyuz.

biz muhasebeyi 3 saatte cozduk, deha 3 gun de cozecek sanirim;
tum dersler var, muhasebe yokk

gezgin-smmm ' Alıntı:

valla ben de 26 yaşındayım ben de duymadım rapor tipi gelir tablosunu duydum ama ;D

babacan olay bilip bilmemesi değil , hiç duymadım demesi güzeldi oraya parmak bastık .

yani bizimkisi gün tüketmek. dertleşiyoruz şurda.

arkadaşım doğru söylüyosun katılıyorum dediklerine ama şu vergi dersinden nasıl kurtulacaz onu bilmiyorum iştee

ebabil ' Alıntı:
gezgin-smmm ' Alıntı:

malimüşavir olmak demek her yöntemi bilmek demek değildir.ya işinizde uyguluyorsanız bilirsiniz yada bizlergibi sınavlara calışıyorsanız bilirsiniz. zira -2-3 sene sonra sizede sorsalar büyük ihtimalle sizde hatırlamayacaksıznız.kaldıki bahsettiğiniz kişi 63 yaşında ve bu kişiler ruhsatı bizlerin geçtiği dınav sistemlerinden gecerek almadılar. bir coğuna zamanında davetle ruhsat verildi.uygulamadada bu yöntemi hiç kullanmadıysa bilmemesi çok doğal. yadırgıcak bişey yok.ruhsat sahibi olmak herşeyi bilmek değil. bircogumuz aldık rusatı herşeyi biliyormuyuz.

zaten biz onu yadirgamiyoruz;
bu kadar az bilinen biseyi soran tesmeri yadirgiyoruz, arkadasim..

ebabil ' Alıntı:
gezgin-smmm ' Alıntı:

[/quotearkadaşım doğru söylüyosun katılıyorum dediklerine ama şu vergi dersinden nasıl kurtulacaz onu bilmiyorum iştee

gezgin-smmm ' Alıntı:
babacan olay bilip bilmemesi değil , hiç duymadım demesi güzeldi oraya parmak bastık .

yani bizimkisi gün tüketmek. dertleşiyoruz şurda.
bak bu çok doğru.sınav sonrası tesmeri bulup sayamayınca burda sayıyoruz. zamanında bende az saymadım. :D ömür törpüsü bu sınavlar haklısınız,haklıyız. ;)

zynpp_ak ' Alıntı:
arkadaşım doğru söylüyosun katılıyorum dediklerine ama şu vergi dersinden nasıl kurtulacaz onu bilmiyorum iştee
bende de aynı dert var, 4 ay var diğer sınava, her kanuna 1 ay ayırıp halletmek istiyorum (vuk,kvk,kdvk,aatuhk vs.)
sonuçta tek amaç sınav değil bizim bu kanun maddelerini bilmemiz gerekiyor, mesela vergiden sordukları hesaplama sorusunu yapamayıp ta ruhsat alsam abes olur, sonra adama daha bir kişinin gelir vergisini hesaplıyamıyorsun sen ne biçim mali müşavirsin derler, haksız mıyım ?

sm³ ' Alıntı:
zynpp_ak ' Alıntı:
bende de aynı dert var, 4 ay var diğer sınava, her kanuna 1 ay ayırıp halletmek istiyorum (vuk,kvk,kdvk,aatuhk vs.)
sonuçta tek amaç sınav değil bizim bu kanun maddelerini bilmemiz gerekiyor, mesela vergiden sordukları hesaplama sorusunu yapamayıp ta ruhsat alsam abes olur, sonra adama daha bir kişinin gelir vergisini hesaplıyamıyorsun sen ne biçim mali müşavirsin derler.

sen mali müşavir olda hesaplamayı sonra da öğrenirsin
2*2 bile hesaplamayan mali müşavirler var ortada :) :)