Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

heç sorma gün gelecek bu forum'da mart 2020 sınavını okurken gözümüz bu yazdıklarımıza ilişcek , bi yandan da çalışırken , elemanımıza " evlat , bi çay demlede tavşan kanı olsun" dicez.

gezgin-smmm ' Alıntı:
heç sorma gün gelecek bu forum'da mart 2020 sınavını okurken gözümüz bu yazdıklarımıza ilişcek , bi yandan da çalışırken , elemanımıza " evlat , bi çay demlede tavşan kanı olsun" dicez.

çok güzel bir hayal :) yaww. umarım hayalde kalmaz.. elemanlar böyle sınav sorusu sordukça biz 2020 de de yaw neoldu maliyet neoldu vergi demeyelim de :)

zynpp_ak ' Alıntı:
arkadaşım doğru söylüyosun katılıyorum dediklerine ama şu vergi dersinden nasıl kurtulacaz onu bilmiyorum iştee
vergi en zor ders ardından maliyet geliyor .geçmek için ya şanslı olacaksın bildiğin soru tesaduf gelecek yada cok çalışacaksın çalıştıklarından gelecek ki çalıştığın halde kıyı köşe kırk yıl cıkmaz dediğin soruda gelebir,yada yarım yamalak bişeyler yapıp odenem kalan coktur onların hatrına bol puanlama sistemiyle sende geçeceksin.
şuan şunu farkettimki tesmer hakkında epeyce tecrube edinmişim,tesmeri cözdüm yanii.

hakketten bi 3 sene staj daha bi 2 sene de sınavları verme çabası etti 5 sene

şurda ne kaldı 2020 ye(:

babacanlar gurur meselesi oldu yav ,eşimiz hatunumuz mart 2009 da ilk giris de aldı sınavı biz hala sınava giriyoruz. tesmer allahına gurban daha rezil etme bizi(:

Aralık döneminde de mevzuattan hiçbir şey çıkmadı. Ama ben çözdüm artık komisyonun soru sorma stilini. Mart dönemi gelir vergisi dönemi idi, Gelir vergisi ile ilgili soru çıkacağını az çok hepimiz tahmin ettik ama en fazla GMSİ sorarlar diye düşündük. Temmuzdaki sınavda da %90 mali tatil hakkında soru gelir diye tahmin ediyorum. Geçen Temmuzda çünkü aynı mantıkla mali tatil hakkında soru sormuşlar.

Ortalıkda Smmm olupda daha beyanname doldurmasını bilmeyenler varken biz şunun şurasında devlet tahvilinin geliri beyan edilcek mi edilmeyecek mi bilmememizin ne önemi var bilmiyosan gerekirse netten aç bakk

nischli ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
zynpp_ak ' Alıntı:
arkadaşım doğru söylüyosun katılıyorum dediklerine ama şu vergi dersinden nasıl kurtulacaz onu bilmiyorum iştee
bende de aynı dert var, 4 ay var diğer sınava, her kanuna 1 ay ayırıp halletmek istiyorum (vuk,kvk,kdvk,aatuhk vs.)
sonuçta tek amaç sınav değil bizim bu kanun maddelerini bilmemiz gerekiyor, mesela vergiden sordukları hesaplama sorusunu yapamayıp ta ruhsat alsam abes olur, sonra adama daha bir kişinin gelir vergisini hesaplıyamıyorsun sen ne biçim mali müşavirsin derler.

sen mali müşavir olda hesaplamayı sonra da öğrenirsin
2*2 bile hesaplamayan mali müşavirler var ortada :) :)

sonra öğreneceksem şimdi niye sınavlara giriyorum o zaman belgeyi versinler ben bunları sonra öğrenicem diyim, zaten sınavı öğrenip öğrenmediğimizi test etmek için yapıyolar (tabi genel olarak,yoksa başka amaçlarla da yapıldığını hepimiz biliyoruz)

Ynt: Smmm yeterlilik sınavı hk.!

sinan1518 ' Alıntı:
arkadaslar mart 2010 yeterlılık sınavında malıyetten 2 . sorum tamamen dogru fakat 1.soruda 339,200 olan rakamı 339,000 olarak almıs oyle cozmusum acaba bundan puan kırarlarmı bir fikri olan varsa söylesın lutfen
bende senin gibi sayılırım bende 339.200 yterine 239.200 yazmışım dolayısıyla bütün sonuçlar hatalı
ne olacak şimdi bilmiyorum 10puan verseler bari yaaa

nischli ' Alıntı:
vergi sınavında bulabilecekleri ve sorabilecekleri en sert en zor soruları bulup sordular
resmen para tuzağı 70 TL gideceğinemi yoksa 5 aydaha beklemeyemi yanarsın...
Kesinlikle sana katılıyorum Nischli.Halen şoku atlatabilmiş değilim,malesef son hakkımdı,galiba onca yılın emeği boşa gidiyor >:( Belki okuyanın insafına kıyıdan köşeden 50'yi tamamlar diye dua ediyorum ama zor görünüyor ???Bunca senedir çıkmış en zor sayısal vergi sorusuydu(ve de 40 puan vermişler bu soruya),milleti bırakmak için uğraştıkları kesin.Artık 70 tlde fayda etmez,gelen sonuca göre itiraz hakkımı kullanmayı düşünüyorum :'(Çook sinirlerim bozuk,hakikaten çalışmıştım...önceki yıl sorularına nazaran diyebilirim ki en zooor sınavdı,bakalım belki de herkesin durumunu kötü olması puanlamada insaflı ve yüksek not vermelerine neden olur.

zynpp_ak ' Alıntı:
Ortalıkda Smmm olupda daha beyanname doldurmasını bilmeyenler varken biz şunun şurasında devlet tahvilinin geliri beyan edilcek mi edilmeyecek mi bilmememizin ne önemi var bilmiyosan gerekirse netten aç bakk
al benden de o kadar Zeynep,offf Allahım şu sınavı vereyim çikolata dağıtacağım,zaten bir kurbanım var akabinde de iyileşmenin adına onu kestireceğim

berry ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
vergi sınavında bulabilecekleri ve sorabilecekleri en sert en zor soruları bulup sordular
resmen para tuzağı 70 TL gideceğinemi yoksa 5 aydaha beklemeyemi yanarsın...
Kesinlikle sana katılıyorum Nischli.Halen şoku atlatabilmiş değilim,malesef son hakkımdı,galiba onca yılın emeği boşa gidiyor >:( Belki okuyanın insafına kıyıdan köşeden 50'yi tamamlar diye dua ediyorum ama zor görünüyor ???Bunca senedir çıkmış en zor sayısal vergi sorusuydu(ve de 40 puan vermişler bu soruya),milleti bırakmak için uğraştıkları kesin.Artık 70 tlde fayda etmez,gelen sonuca göre itiraz hakkımı kullanmayı düşünüyorum :'(Çook sinirlerim bozuk,hakikaten çalışmıştım...önceki yıl sorularına nazaran diyebilirim ki en zooor sınavdı,bakalım belki de herkesin durumunu kötü olması puanlamada insaflı ve yüksek not vermelerine neden olur.
valla bu puanlamada insaf değerlendirmesine katılamıycam, çünkü aralıkta maliyetteki durumu biliyosunuz millet döküldü ve de herkese dalga geçer gibi 3 puan 5 puan vermişler,bunda da öyle olur diye düşünüyorum.

sm³ e katılıyorum. Maliyet ile meslek hukukundan en kötüsünü düşünmek lazım. Ama vergi için son sorudaki puanlama sistemini kimse bilmiyor. Birde belirtmişler orada bütün cevap 1 sayfayı geçmesin. Mevzuatın aynısını yazsak 3 sayfa tutardı. Tecrübeli arkadaşlar vergi komisyonunun eli bol diyorlar. İnşallah geçersin berry.

evet vergicinin notu bol ben 35 bekliyordum 50 ile geçmiştim geçen dönem şükür..
bir tek maliyet kaldı ondada 35-40 bekliyorum,inş 50 alırım bu iş biter. gelir tablosuna kadar hepsi doğru , gelir tablosunda topla maliyeti almışım,ordan puan gelmeyecek sanırsam.ama hocaya bağlı artık,maliyetçinin notu nasıl kıtmı arkadaşlar ?

businessman ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
hangi şube bilmiyorum ama dehanın maliyet hocasınıda kimse beğenmiyor.

Katkı tipi bilançoda var mıdır? İlerde soran bir stajer olur, rezil olmayalım ;D ::)

ben kursa gitmedim;
dehanin kitaplarini alip kendim calistim.,

kitapta bu konu yoktu

Sınavdan yarım saat kadar önce yanımdaki arkadaşlara değişken maliyeti tekrar gözden geçirirken katkı tipi gelir tablosunu göstermiştim, bu konu çıkarsa tablosunu da isteyebilirler diye. Bu arada bana da tekrar olmuştu, içime doğmuş çıkacağı. Yurdakul Hoca'nın kitabında vardı, kursta da örnekle gösterilmişti.
Ayrıca sorudan tek gelir tablosu yapılacağı anlamını çıkaranlar hangisinin tablosunun yapılması gerektiğine neye göre karar verdiler anlamadım.

Fener_1907 ' Alıntı:
evet vergicinin notu bol ben 35 bekliyordum 50 ile geçmiştim geçen dönem şükür..
bir tek maliyet kaldı ondada 35-40 bekliyorum,inş 50 alırım bu iş biter. gelir tablosuna kadar hepsi doğru , gelir tablosunda topla maliyeti almışım,ordan puan gelmeyecek sanırsam.ama hocaya bağlı artık,maliyetçinin notu nasıl kıtmı arkadaşlar ?

ben maliyetten korkmaya başladım şimdi ya...
1.soruda g.tablosu hariç diğerleri doğru
2.soruda da dağıtım giderleri doğru tabloyu çizdim orda da dağıttım ama ben 1.dağıtımı buraya eklemeyi unuttum...
sizce geçer miyim ya :((((

ayrıca doğruya puan verilmicekse herkes 100 almalı o zaman onların mantığına göre...

nevermind ' Alıntı:
ayrıca doğruya puan verilmicekse herkes 100 almalı o zaman onların mantığına göre...

sana katılıyorum arkadaşım. bende aynı senin gibiyim şuan.

benim 1. sorumun çözümleri doğru ayrıca gelir tablomun birisi doğru diğer ikisi yanlışmış. (60 puanlık soru)

2. sorumdada formülleri falan yazıp sonra formüllere göre C ve D nin dağıtılacak tutarlarını buldum. dağıtıma geçip C nin dağıtımına kadar doğru yapmışım. yalnız D nin 30.000 ni dağıtırken aklım kademeliye gitmiş olacakki 30.000 + 7.000 yapmışım yani 37.000 yapmışım. gider tablosunuda buna göre düzenlemiştim. şimdi bunları göze alarak geçermiyim kalırmıyım. bu sınava girmiş ve tecrübeli arkadaşlar yorumlarını iyi niyet gözeterek yazarsa sevinirim. (40 puanlık soru)

teşekkürler

sonuçta sorularda a,b,c diye şıklar var
2.soruda da üst kısmı yanlış yapıp tabloyu yapsak tamam kafan yanlış ama yarı yarıya doğru 2 soruda ama çok korkmaya başladım...
geçenki maliyet sınavından geçen arkadaşım 1.soruyu ortalama maliyete göre yaptım dedi 2.ciyi de bildiklerimi yaptım salladım biraz dedi 50 almış...