Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

ece10 ' Alıntı:
arkadaşlar tuhaf olcak ama ben meslek hukukundan bi soru sorcam..
son sorudaki disiplin cezalarının farklı uygulaması nedir..

Ben sadece "disiplin cezası kesinleşip ilgiliye bildirildikten sonra, aynı cezayı gerektiren bir eylemin tekrarlanması durumunda bir üst ceza uygulanır" yazdım.
Eksik yazmışım.

Cevap:
3 yıllık bir dönem içinde iki veya daha fazla disiplin cezasını gerektiren davranışta bulunan meslek mensubuna her yeni suçu için bir öncekinden daha ağır ceza uygulanabilir.
Ancak, disiplin cezası kesinleşip ilgiliye bildirildikten sonra, aynı cezayı gerektiren bir eylemin yinelenmesi durumunda bir üst ceza uygulanır.
Disiplin kurulları, her iki durumda da; yaptıkları incelemeler sonucu bir derece ağır veya bir derece hafif disiplin cezası uygulanmasına karar verebilirler.

kimse neden benim soruma cevap vermiyor arkadaşlar

tuuba58 ' Alıntı:
mantıken 1. sorun yarım 30 puan ordan 2. sorunda yarım 20 puanda ordan gelmesi lazım tabi bence.... inşallah öyle olur 50 alırsın arkadaşım.

1. soru
a - b - c sikki; toplam-br. maliyet 12 şer puan ; gelir tablosu 8 e puan puan
diger siklarda ayni sekilde.

2. soru
denklem kurup c ve denin dagitilacak rakamlarini bulmak; 4
c nin 2. dagitimi 12
d nin 2.dagitimi 12
gid. dagitim tablosu8

artistforvet ' Alıntı:
ocelik ' Alıntı:
tecrubeme göre; 80-85 beklediğim maliyetten 55 alarak geçmiştim...Maliyet komisyonunun notu biraz kıt..

yanıtladğın için tşk ederiz ama tecrübene göre size hangi soru sorulmuştuda beklediğin gelmedi onu anlayamadım. maliyetçinin notu kıt bilmem öbürünün notu bol diye bir saçmalık olmaz. şu nu söyleseniz anlayabilirim belki geçen aralık sınavında olduğu gibi geçirmeye yönelik soru sorup bol puan ile yığılma olan dersleri temizlemek amaç olabilir ama kağıt üstünde sorulan sorulara göre insanlar emek verip uğraşıp cevaplar veriyorlar. insanların tipine yaşına cinsiyetinemi bakarak puan veriyorlarki NOTU KIT , NOTU BOL gibi saçmalıklarla insanların kafasını karıştırıyorsunuz. maliyet birinci soru 60 puandı.

a) TAM MALİYET
b) NORMAL MALİYET
c) DEĞİŞKEN MALİYET sistemlerine göre TOPLAM VE BİRİM MALİYETİ BULUN.

dönemin gelir tablosunu düzenleyin.

böyle bir soruda insanlar TOPLAM VE BİRİM MALİYETLERİ DOĞRU CEVAPLAYIP SADECE GELİR TABLOSUNU YANLIŞ YAPMIŞ VEYA YAPMAMIŞLARSA yapmadıkları veya yapamadıkları şeye puan beklemeleri tabiki saçma olur. sonuçta bu bir sayısal soru yorum üzerine değil çözüm üzerine puan alınan sonuca dayalı bir ders. İNŞALLAH HEPİMİZ ALLAHIN İZNİYLE GEÇERİZ. SONUÇTA BEN EN BAŞTAN BERİ DİYORUM BU İLK GİRİŞİM OLMASINA RAĞMEN BU SINAV SİSTEMİ ÇOK SAÇMA.

DEVLET BİLE VERGİ DENETMENİ ALIRKEN HEMEN HEMEN AYNI DERSLERDEN KONULARDAN SINAV YAPIYOR VE TEST USULÜ SINAV YAPIYORLAR. GELİR UZMANLIĞI DESEN HAKEZA ÖYLE. HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZDA İNSANLARA KANUNLARI , TÜZÜKLERİ, YÖNETMELİKLERİ EZBERLETİYORLAR.

JAPON BİLİM ADAMININ BİRİNE SORMUŞLAR BUKADAR İCADI BİLİMİ TEKNOLOJİYİ ÜRETMEK İÇİN BUNLARLA İLGİLİ BİLGİLERİ FORMÜLLERİ FALAN NASIL AKLINIZDA SÜREKLİ TUTABİLİYORSUNUZ BUNUN SIRRI NE DİYE ....

JAPON BİLİM ADAMI CEVAPLAMIŞ. BİZ AKLIMIZDA BİLGİ TUTMAYA ÇALIŞIPTA BOŞ YERE BEYNİMİZİ YORMAYIZ. BİLMEDİĞİMİZ BİR KONUDA GİRER KÜTÜPHANEYE OTURUR İHTİYACIMIZ OLAN KADAR BİLGİYİ OKUR İŞLEMLERİMİZİ ÇÖZERİZ ŞEKLİNDE BİR KONUŞMA GEÇMİŞ BİR GAZETECİ İLE.

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA KANUNLARI EZBERLEMENİN , YÖNETMELİKLERİ EZBERLEMENİN HİÇ BİR MANTIĞI YOK.

AYRICA FİNANSAL MUHASEBE DERSİNDE VERDİKLERİ O KİTAPCIK GİBİ ŞEY HİÇTE KULLANIŞLI DEĞİLDİ. SAYFAYI ÇEVİRMEKTEN BİR HAL OLDUM. İNSANLARIN KARIŞTIRMAMA İHTİMALİ NERDEYSE SIFIR. EN ARKA SAYFADA HESAP PLANI İÇ SAYFALARINDA T LER ÇOK SAÇMA BİRŞEY YAPMIŞLAR. BU İŞİ PROFESYONEL İNSANLARA BIRAKMADIKLARI SÜRECE NAPARLARSA YAPSINLAR HİÇBİR SINAV ADİL OLMAYACAK.

onların( yani burda notu kıt diyenlerin)mantığına göre herkes 100 almalı....hepsini bilsem zaten 100 alırım o zaman nerde 50-100 arası puanlar...ben aralık sınavı puanlamasını gördüm hiç de kıt değil ne istemişse ona puanlandırma yapmış...o soru koskocaman tek soruydu(60 puan)birbirne bağlıydı 1 yerine 2yi yaparsan adam sorar tabi 1i bulmadan 2yi nasıl buldun diye ondan puan kırmışşlardır..yoksa bu sınavda her istenen soru birbirinden bağımsız...kıracağını kırsın zaten ona bir lafımız yok sadece hakedilen puanları versinler ki geçirmek için zaten kolay sormuşlar...insan psikolojisi,sınav psikolojisi,öncesinde yaşanan stresler ,geçer miyim ,ne soru gelir,nerden gelir,nasıl gelir düşüncesiyle 1 haftası yoğun olmak üzere 1 ay sıkıntı yaşıyoruz..valla yazık günah millete bu resmen eziyet...

COOL ' Alıntı:
günaydın arkadaşlar herkese geçmiş olsun açıkçası maliyet sınavı gerçekten çok kolaydı fakat benim birinci soru toplam maliyetler ve birim maliyetler doğru ikinci soruda ise oranların yerini şaşırdım yani yüzden on yerine yüzde yirmi almışım sizce geçebilir miyim tek dersim kalmıştı

babacan geçmiş olsun , tecrübelerime göre , 1 soruyu tam yapmadan geçirmiyorlar dolayısı ile 2 hafta kafanı dinle , sonra ders çalışmaya başlarsın.

üzülme babacan ben mart 2009 dan beri giriyorum anca vericem.

gezgin-smmm ' Alıntı:
COOL ' Alıntı:
günaydın arkadaşlar herkese geçmiş olsun açıkçası maliyet sınavı gerçekten çok kolaydı fakat benim birinci soru toplam maliyetler ve birim maliyetler doğru ikinci soruda ise oranların yerini şaşırdım yani yüzden on yerine yüzde yirmi almışım sizce geçebilir miyim tek dersim kalmıştı

babacan geçmiş olsun , tecrübelerime göre , 1 soruyu tam yapmadan geçirmiyorlar dolayısı ile 2 hafta kafanı dinle , sonra ders çalışmaya başlarsın.

1.soruyu tam yapmadan geçirmiyorlars 0-60 arası puan alanlar nasıl aldı o puanları 50yle geçen çok insan var....saçmalamayın ya o zaman neden soru yayınladıklarında ilk defa maliyette puanlama var ve benim 2 arkadaşım da 50 aldı...üstelik 2.sorusunu da sallamış...

bu çok saçma hiç olur mu ya bir an dalgınlık oranların yerini şaşırdım tablo dağıtımlar her şey sıfır olarak mı geçiyor üstelik tek ders kaldı ve son iki hakkım kaldı bir daha bu kolay çıkarmı

istisnalar kaideyi bozmaz nevermind babacan ama cool arkadaş için şöyle diyebiliriz , cıkmayan candan umut kesilmez.

Öneri : Boş durmaktansa akşamları en az 1 saat ders bakmakta fayda var cool gardaş.

nevermind ' Alıntı:
gezgin-smmm ' Alıntı:
COOL ' Alıntı:

1.soruyu tam yapmadan geçirmiyorlars 0-60 arası puan alanlar nasıl aldı o puanları 50yle geçen çok insan var....saçmalamayın ya o zaman neden soru yayınladıklarında ilk defa maliyette puanlama var ve benim 2 arkadaşım da 50 aldı...üstelik 2.sorusunu da sallamış...

KARDEŞ BOŞVER YA BEN BURDAKİ İNSANLARIN CEVAPLARINI PEKDE KAALE ALMIYORUM. YA GICIKLIĞINA CEVAP YAZIYORLAR YADA CAHİLCE CEVAPLAR YAZIYORLAR. BEN GEÇEMEDİM KİMSE GEÇMESİN BEN STRES YAŞADIM HERKES YAŞASIN MANTIĞI İLE UKALACA CEVAPLAR. SENİN DEDİKLERİN MANTIKLI GELİYOR BANA Bİ ARKADAŞ DAHA PUANLAMA YAPMIŞ ONUN KİDE MANTIKLI. BAKTIYSAN CEVAPLARDA. AMA ÇOĞUDA BOŞ BOŞ KONUŞAN İNSANLAR.

AMA ÖNEMLİ OLAN CEVAP KAĞITLARINI OKUYAN KİŞİNİN UZMAN OLMASI. YANİ HEM YAŞ HEM TECRÜBE OLARAK OLGUNLAŞMIŞ BİR HOCANIN OKUMASI. EĞER SÖYLENTİLERE GÖRE ASİSTANLAR DEĞERLENDİRİYORSA İŞTE OZAMAN TIRSMAK LAZIM.

HaCkHaN ' Alıntı:
tuuba58 ' Alıntı:
mantıken 1. sorun yarım 30 puan ordan 2. sorunda yarım 20 puanda ordan gelmesi lazım tabi bence.... inşallah öyle olur 50 alırsın arkadaşım.

1. soru

2. soru
c nin 2. dagitimi 12
d nin 2.dagitimi 12
gid. dagitim tablosu8

Bu puanlamayı nerden öğrendin. ?

gezginim babacanım bak maliyetten geçen dönem 70 bekleyenler 35 aldı , 35 bekleyenler 70 aldı.

dolayısıyla 70 bekliyorum diyenler hep , ordan puan verse diye bol keseden kendi kağıtlarına puan dağıtanlar..sonuçta kesin bir sorunun kesin cevabına ulaşamayanlar..eğer maliyetten doğru yaptığın bişeyler varsa geçersin diye düşünüyorum..gelir tablosu dönem karı ve zararı yanlış olabilir ama bir kalemi yanlıştı,yanlış sonuç çıkmıştır ..puan verilir

Minik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
tuuba58 ' Alıntı:

1. soru

2. soru
c nin 2. dagitimi 12
d nin 2.dagitimi 12
gid. dagitim tablosu8

Bu puanlamayı nerden öğrendin. ?

kendi çıkarlarım doğrultusunda yapılmış bir puanlama sistemi

hackhan babacan , arkadaş görüşümüzü sormuştur düşüncemizi belirtmişizdir.

Ortaya farklı düşünceler çıkacak ki , arkadaşımız bunları değerlendirip " kendi kararını kendi verecektir " .

Ayrıca hiçbir zaman egoist düşünce ile ben geçemedim sizde geçmeyin mantığı içinde olmam babacanlar.

Ben geçemiyim siz geçin varsın dostlar sağolsun canlar. Önemli olan birbirimizi kırmamak. sonuçta sınav eğrisiyle doğrusuyla bitti.

Sonuç açıklanmadan kimse geçtim dememeli diyor ve ufak bir düzeltme ile bitiriyorum.

bizde seni bu güzel konuşmandan dolayı alkışlıyoruz gurban

alemsin ya :)

Bende kesin olmamakla beraber gelir tablolarının 30 puan olduğunu duydum. Ne kadar doğru yanlış bilinmez.

Gezgin smmm, sabah sabah moralimi çökertiyordun. :) ::) 1. soru tam yapmadan puan alamamak demek, hemen hemen herkesin 40 la kalması demektir.2. soruyu tam yaptıklarını düşünürsek tabiki.

Bence Hakan'ın dediğin her doğru adıma puan vereceklerdir. Aralık sınavında ben 5 aldım maliyetten. Sadece miktar sağlamam doğruydu. 16 alan 22 alan arkadaşlarım vardı.Doğru giden yere kadar puan var inşAllah.

Galiba yine anlatırken dilim sürçmüş olabilir yani demek istediğim 1 soru tam diğer soru tırtık yani yarım yapabildiysek yani 1.soru da toplam üretim ve toplam birim maliyetlerini bulan ve 2.soruyu tam olarak doğru yapan kanaatimce %99,4 ile geçeb... noktalı yerleri doldurursunuz artık canlar.

Minik ' Alıntı:
alemsin ya :)

Bende kesin olmamakla beraber gelir tablolarının 30 puan olduğunu duydum. Ne kadar doğru yanlış bilinmez.

Gezgin smmm, sabah sabah moralimi çökertiyordun. :) ::) 1. soru tam yapmadan puan alamamak demek, hemen hemen herkesin 40 la kalması demektir.2. soruyu tam yaptıklarını düşünürsek tabiki.

Bence Hakan'ın dediğin her doğru adıma puan vereceklerdir. Aralık sınavında ben 5 aldım maliyetten. Sadece miktar sağlamam doğruydu. 16 alan 22 alan arkadaşlarım vardı.Doğru giden yere kadar puan var inşAllah.

gelir tablosunda satılan malın maliyeti kısmına kadar doğru gittim ben,işte sıkıntı orda benim, tam tamliyette, satılan malın maliyeti olarak tam maliyet toplamını almışım, birim maliyetle 6500 ü çarpmadım. doğru giden yer menzili çok kısa benim :)

şayet dediğin gibiyse 30 puan kesin cepte... abc şıkkı için..

gelir tabloları içinse olayı anlattım,ordan 15 puan filan çıkarsa 45 den 50 e tamamlar geçerim inşallah.ama çıkarmı bilemiyorum,arka sokaklarda neler oluyor,dolayısıyla bilemiyorum

gezgin-smmm ' Alıntı:
Galiba yine anlatırken dilim sürçmüş olabilir yani demek istediğim 1 soru tam diğer soru tırtık yani yarım yapabildiysek yani 1.soru da toplam üretim ve toplam birim maliyetlerini bulan ve 2.soruyu tam olarak doğru yapan kanaatimce %99,4 ile geçeb... noktalı yerleri doldurursunuz artık canlar.

1 soruyu a - b - c şıkkını doğru bulan gelir tablosunda hata yapan,matematiksel dağıtımda bişey yapmayan geçermi

a-b-c = 30 desek

gelir tabloları 30 desek 3 tane gelir tablosu vardı.

kelle başı 10 puan.

yarım değerlendirse yani 5 olarak toplam 5*3 = 15 puan

30 + 15 = 45

hesaplama benden takdir komisyondan.