Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

ebabil ' Alıntı:
arkadaşlar maliyette 1 soru puan dağılımı sizce nasıl olur.aralıkta miktar sağlamasına 3 puan verdiğini düşünürsek normal, değişken ve tama göre maliyetlere 5 puan anca verirdiye düşünüyorum.sizce normal, değişken ve tama göre maliyetlerin puanlama değeri minimum nekadar olur.

neee 5 puan mı _ :D

o zaman 60 puan üzerinden değerleniyor sınav sanırım

ebabil ' Alıntı:
arkadaşlar maliyette 1 soru puan dağılımı sizce nasıl olur.aralıkta miktar sağlamasına 3 puan verdiğini düşünürsek normal, değişken ve tama göre maliyetlere 5 puan anca verirdiye düşünüyorum.sizce normal, değişken ve tama göre maliyetlerin puanlama değeri minimum nekadar olur.
kaç kere yazıcaz her şık 20 puan her şıkta 2 soru var 10 ar puan 1. şıkta toplam ve birim maliyetler 5 er puan
yani 1. soruda 3 gelir tablosundan ikisini yanlış yapan diğer cevapları doğru olan arkadaşlar 80 alır

sm³ ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
kaç kere yazıcaz her şık 20 puan her şıkta 2 soru var 10 ar puan 1. şıkta toplam ve birim maliyetler 5 er puan
yani 1. soruda 3 gelir tablosundan ikisini yanlış yapan diğer cevapları doğru olan arkadaşlar 80 alır

biraz daha açarmısın anlayamadım

a) birim maliyet 5 puan toplam maliyet 5 puan gelir tablosu 10 puan toplam 20 puan
b) aynı 20 puan
c) aynı 20 puan
mesela ben b ve c şıklarındaki gelir tablosunu yanlış yatprım 2.soru tam 80 bekliyorum

ya arkadaşlar neyin hesabını yapıyosunuz.. herkes geçiyor işte ha 80 ha 100 herkes en yüksek puanını maliyetten alıyor heralde..

a) birim maliyet 5 puan toplam maliyet 5 puan gelir tablosu 10 puan toplam 20 puan
b) aynı 20 puan- 10 puan
c) aynı 20 puan - 10 puan

gelir tablolarında satılan malın maliyeti kısmına direk tam maliyet ve normal maliyet toplamlarını almışım.

matematiksel dağıtım yok

sence bu durumda kaç beklersin

HaCkHaN ' Alıntı:
b) aynı 20 puan- 10 puan

gelir tablolarında satılan malın maliyeti kısmına direk tam maliyet ve normal maliyet toplamlarını almışım.

matematiksel dağıtım yok

inan sizin gibi kıdemli üyelerin geçememesi beni çok üzüyor, üzülerek söylüyorum 30 alırısın

HaCkHaN ' Alıntı:
b) aynı 20 puan- 10 puan

matematiksel dağıtım yok

hackan umarım geçersin ama sen bu kadar bu işleri yakından takip ediyorsun.. böyle bir sınavı nasıl riske ettin anlamadım bir daha böyle fırsat geçmez kolay kolay..

sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
b) aynı 20 puan- 10 puan

matematiksel dağıtım yok

inan sizin gibi kıdemli üyelerin geçememesi beni çok üzüyor, üzülerek söylüyorum 30 alırısın

çok teşekkür ederim.

ugur6666 ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
b) aynı 20 puan- 10 puan

matematiksel dağıtım yok

hackan umarım geçersin ama sen bu kadar bu işleri yakından takip ediyorsun.. böyle bir sınavı nasıl riske ettin anlamadım bir daha böyle fırsat geçmez kolay kolay..

korkutma beni uğur .. maliyete 1 gün çalıştım. hata yaptım...

sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
b) aynı 20 puan- 10 puan

matematiksel dağıtım yok

sözel bi ders olsa tamam dersin yorum falan yapılıyo hoca puan verir ama maliyet bu, aralıkta gördün millet gidiş yolunu falan doğru yapsa da sonuç yanlış olduğu için dalga geçer gibi 3 puan 5 puan verdiler

sm³ ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
b) aynı 20 puan- 10 puan

matematiksel dağıtım yok

sözel bi ders olsa tamam dersin yorum falan yapılıyo hoca puan verir ama maliyet bu, aralıkta gördün millet gidiş yolunu falan doğru yapsa da sonuç yanlış olduğu için dalga geçer gibi 3 puan 5 puan verdiler

3-5 puan verse her gelir tablosundan yine yeter diye düşünmüştüm. 30 + 15 = 45 50 ye tamamlanır .. sonuçta diğer kalemler doğru

HaCkHaN ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
b) aynı 20 puan- 10 puan

matematiksel dağıtım yok

korkutma beni uğur .. maliyete 1 gün çalıştım. hata yaptım...

1 gün yetmez bence eğer kalırsan 15 gün günde 3 saat çalışsan garanti işi bitirirsin.. benimde tekti maliyet çok stres yaptım sınavdan önce baya bi yordum kendimi ama sınavı görünce rahatladım çok şükür bitti..

finansal muhasebe ile ilgili o kadar soru sordum cevapları bile yazdım ama bir tane bile yorum gelmedi demekki ben hariç herkes cevapları yetiştirmiş ve doğru yapmış, tebrikler arkadaşlar

257 B 999
255 999

şeklinde kayıt olursa bu sefer iki hesabında bakiyesi 1 TL olur. 255 ile 257 birbirini götürür yine iz değeri olmaz. İz değerinin olması için 255 in, 257 den 1 kuruş veya 1 TL fazla olması gerek.

aaa nihayet maliyet muhasebesi bitip finansal muhasebeye geçmişiz :):):)
sınav açıklanakadar artık ... diğer dersleride konuşmaya başlarız:)

Ben de 7500 TL kar buldum. Bilançoda tuttu. Yazdığın cevaplar mantıklı. Ben o özel maliyet ile ilgili soru da 264 Özel Maliyetleri 8.000 yapmışım, 5000 olması gerekiyordu. Aslında amortisman verilerinden uyanmam gerekiyordu. (Özel maliyetin amortismanı 2500 belirtillmişti.)

nischli ' Alıntı:
aaa nihayet maliyet muhasebesi bitip finansal muhasebeye geçmişiz :):):)
sınav açıklanakadar artık ... diğer dersleride konuşmaya başlarız:)
diğer derslerde konuşacak bişey yok 4 tanesi sözeldi zaten onların cevabı belli, cevaplara yapılan yorumlara verilecek puanlar da hocalara kalmış, geriye sayısal dersler kalıyo maliyeti de 50 küsur sayfada konuştuk finansal muhasebenin cevaplarını bikaç sayfa önce yazdım,tablolar da basitti zaten burda yazmaya bile değmez

ben 1500 kar buldum.
gelir tablomda tuttu.
bilancom da tuttu.

ama umarim kar/zarari etkileyen hesaplarda yanlislik yapmamisimdir.

smm kac buldunuz arkadaslar, aklinizdaki,
GYG, PSDG bunlari kac buldunuz;
ben de GYG 10500- PSDG 11500 du galiba