Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

sm³ ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
aaa nihayet maliyet muhasebesi bitip finansal muhasebeye geçmişiz :):):)
sınav açıklanakadar artık ... diğer dersleride konuşmaya başlarız:)
diğer derslerde konuşacak bişey yok 4 tanesi sözeldi zaten onların cevabı belli, cevaplara yapılan yorumlara verilecek puanlar da hocalara kalmış, geriye sayısal dersler kalıyo maliyeti de 50 küsur sayfada konuştuk finansal muhasebenin cevaplarını bikaç sayfa önce yazdım,tablolar da basitti zaten burda yazmaya bile değmez

ok ozaman sen cevapları yazdıysan konuşmaya gerek yok diosan konuşmayalım
kapatalım forumu gitsin :)

maliyet te sınav soruları belli cevapları belli
diğeleride öyle
finansal muhasebeyi 150 kişiye sorsan anca 50 si aynı yapmıştır.
herşey tamam ozaman yani

sm3;
ben envanter kayıtlarında "normal fire" yazısını gözden kaçırdım ve kanuni olmayan fire uygulaması yaptım,stmm değil 689-D.ol.dışı g/z hesabını kullandım:(
dolayısıyla 690 hesabı farklı çıktı...

nischli ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
aaa nihayet maliyet muhasebesi bitip finansal muhasebeye geçmişiz :):):)
sınav açıklanakadar artık ... diğer dersleride konuşmaya başlarız:)
diğer derslerde konuşacak bişey yok 4 tanesi sözeldi zaten onların cevabı belli, cevaplara yapılan yorumlara verilecek puanlar da hocalara kalmış, geriye sayısal dersler kalıyo maliyeti de 50 küsur sayfada konuştuk finansal muhasebenin cevaplarını bikaç sayfa önce yazdım,tablolar da basitti zaten burda yazmaya bile değmez

ok ozaman sen cevapları yazdıysan konuşmaya gerek yok diosan konuşmayalım
kapatalım forumu gitsin :)
ben öyle bişey demedim ya, demek istediğim sözellerde cevaplar belli yorumlara verilecek puanlar da hocalara kalmış ama sayısal öyle değil, bi tahmin yapmaya çalışılıyor puanlamayla ilgili, artı benim verdiğim cevaplar doğru diye bişey yok bursaı forum biri çıkar der şu kayıt yanlış diye ona da saygımız vardır

Güldeste ' Alıntı:
sm3;
ben envanter kayıtlarında "normal fire" yazısını gözden kaçırdım ve kanuni olmayan fire uygulaması yaptım,stmm değil 689-D.ol.dışı g/z hesabını kullandım:(
dolayısıyla 690 hesabı farklı çıktı...
senle benim kafa aynı o zaman ben de senin gibi yaptım ;) bi de nikim sm3 değil sm³

businessman ' Alıntı:
ben 1500 kar buldum.
gelir tablomda tuttu.
bilancom da tuttu.

ama umarim kar/zarari etkileyen hesaplarda yanlislik yapmamisimdir.

smm kac buldunuz arkadaslar, aklinizdaki,
GYG, PSDG bunlari kac buldunuz;
ben de GYG 10500- PSDG 11500 du galiba
arkadaşlar muhasebe çift kayıt kuralı olduğu için zaten her halükarda bilanço tutar mesela benim de bilanço tuttu ama kar 7500 çıktı, burda önemli olan kayıtları doğru gider yerlerine atıp karı doğru bulmak, mesela fire olayında yanlışlıkla 689 a attım fireyi dolayısıyla karım yanlış çıktı

finansal muhasebeye geçicemde o dersten girmedim,geçemiyorum :)

HaCkHaN ' Alıntı:
iyiki girmemişsin yoksa soruları görünce şaşırıp kalırdın, ilk yevmiye kaydını rahat bi 15-20 dk düşündüm, zaten gelmiş geçmiş en zor sorular soruldu

HaCkHaN ' Alıntı:

yaw bende girmedim:):)
vergiden de girmedim maliyetten de finansalda :) ama sohbet iyi dinliyorum.

sedateroglu ' Alıntı:
257 B 999
255 999

şeklinde kayıt olursa bu sefer iki hesabında bakiyesi 1 TL olur. 255 ile 257 birbirini götürür yine iz değeri olmaz. İz değerinin olması için 255 in, 257 den 1 kuruş veya 1 TL fazla olması gerek.

haklısın bende bu sorunun cevabını

257 1000
649 1
255 999

şeklinde yaptım. finansal muhasebe ile ilgili yayınlanan cevaplarında %100 doğru olduğunu düşünmüyorum.

ayrıca 1. sorudaki hem GV kesintisi hem KDV mantığını halen çözmüş değilim. soruyu anlayan varsa cevabınızı beklerim. saygılar.

HaCkHaN ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

yaw bende girmedim:):)
vergiden de girmedim maliyetten de finansalda :) ama sohbet iyi dinliyorum.

vermemiş olsaydım giricektim ama :D

ben aralık sınavında vermiştim çok şükür ama forum sayesinde girmiş kadar oldum...

kara2010 ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
257 B 999
255 999

şeklinde kayıt olursa bu sefer iki hesabında bakiyesi 1 TL olur. 255 ile 257 birbirini götürür yine iz değeri olmaz. İz değerinin olması için 255 in, 257 den 1 kuruş veya 1 TL fazla olması gerek.

257 1000
649 1
255 999

şeklinde yaptım. finansal muhasebe ile ilgili yayınlanan cevaplarında %100 doğru olduğunu düşünmüyorum.

ayrıca 1. sorudaki hem GV kesintisi hem KDV mantığını halen çözmüş değilim. soruyu anlayan varsa cevabınızı beklerim. saygılar.

Ben girmedim ama şu ilk soruyu merak ettim.Soruyu bie yazar mısınız ? bakalım neymiş

1. 01.12.2010 : İşletme teşhir salonu olarak kullanmak amacıyla ?B? işletmesine ait bir mağazayı aylığı 2.360 TL(KDV % 18)?den olmak üzere 2 yıllığına kiralamış ve 6 aylık kira bedelinin gelir vergisi kesintisi sonrası kalan tutarı ile 2.000 TL?lik depozitoyu peşin ödemiştir. Gelir vergisi kesintisi oranı % 20?dir.

kmlaky ' Alıntı:
kara2010 ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
257 B 999
255 999

257 1000
649 1
255 999

Ben girmedim ama şu ilk soruyu merak ettim.Soruyu bie yazar mısınız ? bakalım neymiş

Firma satış mağazası olarak kullanılmak üzere B İşletmesinden 2 yıllığına, aylık kirası 2360 TL (%18 Kdv dahil) olmak üzere 6 aylık kirasını gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra ödenmiştir. Gelir vergisi kesintisi oranı: %20

soru hemen hemen bu. hem kdv hem gelir vergisi kesintisi olamaz. bu madde ya hatalı soruldu. ya da ikisinden birini tercih ettirmek için yanıltmalı sorulmak istendi.

sorunun tam metni varsa arkadaşlar paylaşmanızı beklerim.

murat eğitim kurumlarının yayınladığı cevap da aşağıda

_________________01/12/10________________________

Verilen Depozito ve Temin. 2.000

Kasa Hs. 2.000

Genel Yönetim Gid. Hs. 2.000

Gelecek Aylara. Ait Gid. Hs. 10.000

İndirilecek KDV Hs. 2.160

Ödenecek vergi ve fon Hs. 2.400

Kasa Hs. 11.760

sm³ ' Alıntı:
murat eğitim kurumlarının yayınladığı cevap da aşağıda

Verilen Depozito ve Temin. 2.000

Kasa Hs. 2.000

Genel Yönetim Gid. Hs. 2.000

Gelecek Aylara. Ait Gid. Hs. 10.000

İndirilecek KDV Hs. 2.160

Ödenecek vergi ve fon Hs. 2.400

Kasa Hs. 11.760

murat eğitim şaşırmış galiba yada murata birileri yanlış soru vermiş 2 yıllık 2360 tan kaç para yapar yaw...

sm³ ' Alıntı:
1. 01.12.2010 : İşletme teşhir salonu olarak kullanmak amacıyla ?B? işletmesine ait bir mağazayı aylığı 2.360 TL(KDV % 18)?den olmak üzere 2 yıllığına kiralamış ve 6 aylık kira bedelinin gelir vergisi kesintisi sonrası kalan tutarı ile 2.000 TL?lik depozitoyu peşin ödemiştir. Gelir vergisi kesintisi oranı % 20?dir.

bence burada gelir vergisini sadece kafa karıştırmak için vermiş olabilir
yani 2000(kdv hariç) x 24=48000 yapıyor
buradan da 48.000 x 0,20 = 9600 + 2000 ( depozito ) = 11 600 olabilir
ben sınava girsem saçmada olsa böyle yapardım çünkü kdv olan bir kirada aynı zamanda Gelir stopaj olamaz.. gelir stopaj oranını nakit ödediği oranı karışık olarak belirtmek için vermiş olabilir...
tabi bence bu soruyu hazırlayan bile bir kerede yapamaz bunu birde o sınav stresiyle...