Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

byweron ' Alıntı:
Ya maliyet bu kadar kolay olmasına istinaden acaba puanlama sistemi kıt olurmu? Benim yaptıklarım:
- Toplam ve Birim Maliyetler
- Tam Mal. Gel. Tab.
- İkinci sorunun tamamı doğru

kalırsın garanti...

byweron ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
Ya maliyet bu kadar kolay olmasına istinaden acaba puanlama sistemi kıt olurmu? Benim yaptıklarım:
- Tam Mal. Gel. Tab.

kalırsın garanti...

Şakamı yapıyosun....
arkadaşım sen 100 aldın demektenmı hoşlananlardansın kusura bakma zaten 2. soru 40 puan onu yaptıktan sonra diğerlerinden kendine pay çıkardığın zaman kaç alıcanı yada kalıp kalmıyacağını bilemiyormusun

Mart 2009 sınavı için 8 Mayıs'ta aramalar başlamış, 10 Mayıs Pazar günü açıklanmış.(56.gün)
Bu sınav da büyük ihtimalle 10-14 Mayıs arası açıklanır.

sinanyucel ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
- Tam Mal. Gel. Tab.

kalırsın garanti...

Şakamı yapıyosun....
arkadaşım sen 100 aldın demektenmı hoşlananlardansın kusura bakma zaten 2. soru 40 puan onu yaptıktan sonra diğerlerinden kendine pay çıkardığın zaman kaç alıcanı yada kalıp kalmıyacağını bilemiyormusun

sinanyucal kardeş sen benim sorumu tam anlamıyla anlamadın sanırım.çBen notların düşük olma ihtimali varmı diye sordum zaten. Anlama kapasitende sıkıntı oldu sanırım

Arkadaşlar bu deha'nın meslek hk.sınavı için yayınlamış olduğu cevaplardan 1.sorunun cevabı doğru mu?

1-smmm olmanın özel şartlarından biride smmm sınavını kazanmış olmaktır,sınav durumu aranmayacak haller ile ilgili bir soruydu..

doğru cevap; Türkiye genelinde görev yapan kamu kurum ve bankalarında vergi inceleme ve yetkisi almış olanların bu görevlerinde 8 yılı tamamlamış olmalı ile ikt,işl,maliye vs... bölümlerinden mezun olupta bu alanlarda 8 yıl öğretim görevliliği ve üyeliği yapmış olanlar...değil miydi??

ugur6666 ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
- Tam Mal. Gel. Tab.

kalırsın garanti...

Neyse duymak istediğinizi söyleyelim: Kesinlikle "Başarılı" olursunuz, her türlü 50 barajını geçersiniz.

Tebrik eder, kariyerinizde başarılar dilerim.

bana göre maliyet muhasebesinden her iki soruyuda yarım yapanlar maalesef kalacak,ancak iki sorudan birini tam yapıp diğerinde de kayda değer birşey yapan herkes de geçecek..zaten öbür türlü ya bu sınavdan 100 alıcan yada kalıcan gibi bir sonuç çıkıyor!

byweron ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
- Tam Mal. Gel. Tab.

kalırsın garanti...

Şakamı yapıyosun....

sinanyucal kardeş sen benim sorumu tam anlamıyla anlamadın sanırım.çBen notların düşük olma ihtimali varmı diye sordum zaten. Anlama kapasitende sıkıntı oldu sanırım
bu kadar yaptıklarınla puanlamanın neyine ihtiyacı olduğunuda anlatabilseydin kardeşim puanlar kıt olsa ne olacak sen yaptıklarınla kendini aşmışssın yada benım ne demek ıstediğimi anlamış değilsin tartışmak istemiyorum ama bir düşünetek cevap verseydin keşke.

meslek hukuku cevap 1

"Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olanlarda, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olma şartı aranmaz."

cevap bu olacak.

10hagi10 ' Alıntı:
Arkadaşlar bu deha'nın meslek hk.sınavı için yayınlamış olduğu cevaplardan 1.sorunun cevabı doğru mu?

1-smmm olmanın özel şartlarından biride smmm sınavını kazanmış olmaktır,sınav durumu aranmayacak haller ile ilgili bir soruydu..

doğru cevap; Türkiye genelinde görev yapan kamu kurum ve bankalarında vergi inceleme ve yetkisi almış olanların bu görevlerinde 8 yılı tamamlamış olmalı ile ikt,işl,maliye vs... bölümlerinden mezun olupta bu alanlarda 8 yıl öğretim görevliliği ve üyeliği yapmış olanlar...değil miydi??

yazdığınız Kanunun değişmeden önceki halidir.

Hukuk derslerini güncel mevzuattan takip edin. Umarım başarılı olursunuz.

arkadaşlar meslek hukuku sınavıyla ilgili olarak 3 soruda değerlendirme için cevaplarımı yazıyorum daha önce sınava giren arkadaşlar puanlama açısından yardımcı olursa sevinirim.
1-smmm olabilmek için smmm sınavını kazanma şartı kimlerde aranmaz sorusuna
ymm sınavını kazanmış olanlarda ve yabancı uyrukluların çalışmalarına onay verildiği hallerde dedim.vergi dairesinde yetki almış olması kısmını yazmadım
2-disiplin cezalarındaki farklı uygulamalar sorusuna
disiplin cezlarının tekrarı halinde bir derece ağır disiplin cezası uygulanır dedim ama disiplin kurulunun 1 derece ağır ve 1 derece hafif ceza verme hakkınada sahip olduğunu ve uyarma ve kınamanın resmi gazate yayınlanma zorunluluğun olmamasına karşın diğer cezaların yayınlanması gerektiğini belirttim.
3-odaların kuruluş maksadı ve niteliği sorusuna da
mesleki eğitimlerine yardımcı olmak haksız rekabet koşullarını ortadan kaldrımak ve meslekte standartlaştırma yazdım ve odaların ayrı ayrı kurulduğunu ve bunlarında birkiği oluşturduğunu yazdım diğer 2 soru 1 tamamen doğru diğeri tamamen yanlış yapmışım bu şartlarda kaç gelir acaba bu uzun yazıyı okuyup değerlendiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim sonuç ne olursa olsun

bende sedat bey in puanlamasına katılıyorum. daha güzel şeyler yazmak isterdim fakat meslek hukukunda notlar çok kıt.dilerim gönlünüzce olur.

hayırlısı olsun ne diyelim bende ilk soruya 5-10 puan verirlerse geçerim die düşünüyordum sağlık olsun ne dielim ???

merhaba arkadaşlar,
vergiden islam çankayanın muhasebecinin el kitabı isimli kitabı hakkında bilgisi olan varmı uygulama kısımı iyi diyolar fikir verebilirmisiniz?

redwas ' Alıntı:
hayırlısı olsun ne diyelim bende ilk soruya 5-10 puan verirlerse geçerim die düşünüyordum sağlık olsun ne dielim ???

çok da karamsar olma bence ihtimal var..