Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

zeynepankara ' Alıntı:
arkadaşlar ilk girdigin sınav acıklandıktan sonra 2yıl içinde 4sınava girebilirsin ama o iki yıl içinde 6 sınav olmuyor mu yanı 2 sınavı pas gecme hakkı vermiyor mu ben böyle anladım

Zeynep iki noktaya odaklan anlayacaksın birisi 2 yıl kriteri diğeri 5 sınav kriteri.
2 yıl içerisinde 6 sınav var ve bu 6 sınavın 5 ine girebiliyorsun.
Yani 1. sınavı ayrı tutma ilk girişte mecburen ilk hakkını kullandın ve 4 hakkın kaldı, geriyede 1 yıl 8 ay kaldı.

Bu süreçte sadece 1 kere pas geçebilirsin, varsayki ilk sınavdan sonraki dönemi pas geçtin hala 4 hakın var ama bir sonrakinide pas geçersen hakkınında birisi yanacaktır.

Daha basit anlatayım; iki kişi kağıt oynuyorsunuz karşıdakinde 6 kağıt ve sende 5 kağıt var aynı anda birer kağıt açıyorsunuz ancak senin bir kereliğine açmama hakkın var ama bu ilk seferde olmuyor ilkinde mecbur açıyorsun ama geri kalanlardan her hangi birisinde pas diyebilirsin ve sonrakilerde pas desende o kağıt atmaya devam ediyor ve onun elinde kağıt bitince oyun bitiyor ve yeni bir oyun için 2 yıl bekliyorsun.

arkadaşlar açıklandığı tarih ,yerine sınava giriş tarihlerinden gitseniz daha iyi olmazmı. bence böyle karışıyor anlattıklarınız

ya arkadaşlar böyle sınav haklarıyla vakit kaybetmeyin çalışın sağlam 2 ay en fazla 3 hakkınızda iş biter..

ben en iyisi tesmeri arayım ben böle hak yandığını bilmiordum girmesekte bi kere pas geçioz o zaman belkide bitti benim sınav haklarım:Dayy kafayı yerim heralde o zaman ne diye 5 hak veriolar anlamadım ben bişey çok saçma sapan bişey bu..offffffff offfffffff

Günaydın arkadaşlar...

Şafak 24 ;)

3 hafta-cık kaldı :)

alanon ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Arkadaşım sakin sakin....

1- İlk sınav mecburi olduğundan ilk hakkını ilk sınavda girsende girmesende kaybediyorsun zaten
2- 2 yıllık süre ilk sınav açıklandığı tarihten itibaren başlıyor. Senin örneğini ele alırsa mart 2008 de ilk sınav hakkını kullandın sınav mayısta açıklandı diyelim 2 yıllık süre mayısta başlıyor. Yani:

1.sınav mart 2008 idi - kullanıldı
2.sınav temmuz 2008
3.sınav aralık 2008
4.sınav mart 2009
5.sınav temmuz 2009
6.sınav mart 2010 - son girilebilir sınav

3- 2-3-4-5 ve 6.sınavların sadece bir tanesine giremiyorsun.
4- İstersen 2-3-4-5.sınavların hepsine para yatır ama girmeme hakkını kullan. 6.Sınava girdiğinde kullanmadığın halde diğer 3 hakkın süre bitiminden dolayı yanıyor.

5- Ayrıca aralık 2009 sınavı için para yatırdığım halde sınava girmedim. Ve sonucumda - işareti var 0 değil.

Sonuç olarak ikimizin dediği de aynı kapıya çıkar ama sadece para yatırıp hakkı kullanmama konusunda 1 hakkımız olduğu konusunu farklı yollardan anlatıyoruz.

Arkadaşım ozaman neden kesinlikle yanlış bilgi yazıyor ve yazdıklarımı yalanlıyorsun onu anlamadım?
Artı para yatırdığın suretde girsende girmesende hakkın yanıyor bende onu anlatıyorum başıma geldi diyorum tesmeri aradım bana bu şekilde olabildiğini yani para yatırmadan ve kayıt yapmadan bir kereliğine sınav şansını erteleyebildiğini söyledi diyorum. Hatda bir sınava girişimde verginin 3. hakkı iken hukukun 2. hakkı olduğunu bizzat tesmer yetkilisinin ağzından duyduğumu söylüyorum. Bunuda geriden gelen arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum ama kendi yazdıklarını bir kez daha okursan yalan yanlış bilgi verdiğimi ima ettiğini çok iyi anlıyacaksın kusura bakma ama bu şartda sakin olamam.

Burada kuracağın cümle şu şekilde olacaktı arkadaşım para yatırıp girmesende hakkın yanmıyor benim başımada bu şekilde geldi desen yeterliydi.

Arkadaşım kesinlikle yanlış bilgi dediğim konu para yatırıp sınava girmezsen hakkın yanıyor konusu.

Para yatırıp girmezsen hakkın yanmıyor. Benim defalarca geldi başıma. Ve bu konuda önceki forumlarda da bilgi var. Diğer konularda mutabıkız.

Ayrıca bu konuda bir hassasiyet var insanlarda, burada yazılanları direkt doğru kabul eden insanlar var. bilinçli olarak yanlış bilgi verildiğini düşünmüyorum. Burası paylaşım platformu tabi ki herkes doğru bildiğini burada paylaşacak. Yanlış bilinen birşey varsa da düzeltilecek. Buranın amacı o zaten.

Bende Smmm staj uzmanı değilim. Sadece tecrübelerimi paylaşıyorum.

Amacım kimseyi aşağılamak yermek değil.

Yanlış bir anlaşılma oldu ise özür dilerim. Hakkını helal et.

mart 2008 de başlamıştım.şimdi aradım 7 mayıs 2011 e kadar haklarımı kullanabilirmişim.sınav hakkım yanmıyormuş öle söyledi tesmerdeki bayan

elyesa.06 ' Alıntı:
mart 2008 de başlamıştım.şimdi aradım 7 mayıs 2011 e kadar haklarımı kullanabilirmişim.sınav hakkım yanmıyormuş öle söyledi tesmerdeki bayan

Bu daha da ilginç bir bilgi. Yönetmeliğe göre 2 yıl içinde 4 kere daha girebilirsiniz. Ama tesmer bu süreyi 3 yıl olarak söylemiş.

Bir yanlışlık olabilir mi?

karakule1702 ' Alıntı:
elyesa.06 ' Alıntı:

Bu daha da ilginç bir bilgi. Yönetmeliğe göre 2 yıl içinde 4 kere daha girebilirsiniz. Ama tesmer bu süreyi 3 yıl olarak söylemiş.

İlk sınavın açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl içinde 4 kere daha olduğuna göre, Mart 2008 sınavının açıklanma tarihi 07/05/2008 ise 07/05/2010 a kadar hakkınız olmalı..

hakankrl ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
elyesa.06 ' Alıntı:

İlk sınavın açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl içinde 4 kere daha olduğuna göre, Mart 2008 sınavının açıklanma tarihi 07/05/2008 ise 07/05/2010 a kadar hakkınız olmalı..

Daha önce staj süresi 3 yıl olduğu için bu süre de uzamalı demiştim.Belki beni duymuşlardır :))

yaww millet soruyor sınav açıklanmadımı? hayır açıklanmadı 2 ay sürüyor diyorum.. herkes; aaa o neymiş diyor..
bende bu işler böyle diyorum.. kağıtları güzelce sindire sindire okuyorlar.. roman gibi her kağıtta ayrı bir güzellik buluyorlar heralde.. Allah'tan işlerimiz yoğunda su gibi geçiyor vakit.. şunun şurasında ne kaldıki canıııım..

arkadaşlarbaşlayalım ders çalışmaya sınav vaktı geliyor hemen helede sözel derslere bir an önce başlanmalı bu arada şafak sayan ark yok mu :) :)

Geceden başlayıp süren yağmurlu bir İstanbul sabahından herkese günaydın...

Şafak 23... başka yok...;)