Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

Arkadaşlar temmuz SMMM sınav tarihi açıklandı...

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile bu Kanunun hükümleri uyarınca 16 Ocak 2005 gün 25702 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Komisyonlarının Çalışma Usulleri, Sınav Esasları ve Sınav Konuları Hakkında Yönetmelik? hükümlerine göre; 3-4 Temmuz 2010 tarihlerinde Ankara, İstanbul, İzmir illerinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları yapılacaktır.

Bu sınava; stajını tamamlayan serbest muhasebeci mali müşavir aday meslek mensupları (stajyer), Serbest Muhasebeci ruhsatlı olanlar ve Yasanın 6?ncı maddesine göre hizmetlerini stajdan saydıran adaylar katılacaktır.

2010/2.Dönem; SINAV TARİHİ : 3-4 TEMMUZ 2010

- İlk kez katılacaklar için son başvuru tarihi : 19 Nisan 2010

- İnternet üzerinden son başvuru tarihi : 14 Haziran 2010

Sınavlara girmek isteyenlerin Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği-Temel Eğitim ve Staj Merkezi Başkanlığı?na yukarıda belirtilen son başvuru tarihinde çalışma saati bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvurusunu yapmayanlar ve sınav bedelini yatırmayanlar sınava alınmayacaktır.

nischli ' Alıntı:
zeynepankara ' Alıntı:
arkadaşlar meslek hukuku ve denetim dersine nasıl çalışılmalı

bana göre en zor meslek hukuku ve kesinliklikle tüm kitabı noktası ve virgülüne kadar bilmen lasim... çünkü maddeyi tam yazmanı istiyorlar....
ve her cümle bir soru üretilebilir... etik kurulu ve haksız rekabet bölümlerini mutlaka çalış,
ayrıca 2 sınavdır disiplin cezaları nelerdir, odalar ve birlik kurulları gibi sorular gelmiyor... bu sefer gelebilir...diye düşünüyorum.

Mesela bu konu;

Nischli'nin dediği gibi bazı konularda herşeyi neredeyse noktasına virgülüne kadar istiyorlar.

Birkaç ayda olacak iş değil yani. Bu yüzden geniş zamanı iyi değerlendirmek lazım.

Mesela vakit varsa e use için tıklama programı kullanmak yerine biraz ilgili olup dersler cd lerden dinlenebilir vs.vs.vs.....

Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Canım ders çalışın dedysek harıl harıl nefes almadan çalışın demedik.

İlgili ola ola geniş geniş rahat rahat...(aklıma başka ikileme gelmiyo yoksa yazcam :) )

Sıkıla sıkıla değil seve seve. Biz öyle yapmadık ki.

Bir yüklendik derslere sonra çuvalladık. Geniş dünyayı kendimize dar ettik...

O bakımdan yani...

bende çok sıkı çalışmanın işe yarayacağını düşünmüyorum...
arada nefes almak lasim...
gerektiğinde (sınav dönemi yaklaştığında) sıkı çalışın yeter diye düşünüyorum...
yoksa başta sıkı çalışınca sınav dönemi yaklaştıkça bıkma başlıyor... en kötüsü de bu zaten.

Evet anlatmak istediğim de bu.. Sıkılacak, bıkacak ders çalışmaktan. Kaç mevsim geçecek kemalkaya hala ders çalışıyor..

Karakulenin tavsiyelerine katılıyorum bende ama sadece süre kısmına katılmıyorum. Çok uzun süre tavsiye etmiyorum ben.

Dışarıda hayat var ;D

Tabi ki hayat var. Taksim Bebek Etiler geceleri cıvıl cıvıl. Tabi ki arada bir kopmaya da gidilecek...:)

Ama önce meslek iş......;)

karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
zeynepankara ' Alıntı:
arkadaşlar meslek hukuku ve denetim dersine nasıl çalışılmalı

bana göre en zor meslek hukuku ve kesinliklikle tüm kitabı noktası ve virgülüne kadar bilmen lasim... çünkü maddeyi tam yazmanı istiyorlar....
ve her cümle bir soru üretilebilir... etik kurulu ve haksız rekabet bölümlerini mutlaka çalış,
ayrıca 2 sınavdır disiplin cezaları nelerdir, odalar ve birlik kurulları gibi sorular gelmiyor... bu sefer gelebilir...diye düşünüyorum.

Mesela bu konu;

Nischli'nin dediği gibi bazı konularda herşeyi neredeyse noktasına virgülüne kadar istiyorlar.

Birkaç ayda olacak iş değil yani. Bu yüzden geniş zamanı iyi değerlendirmek lazım.

Mesela vakit varsa e use için tıklama programı kullanmak yerine biraz ilgili olup dersler cd lerden dinlenebilir vs.vs.vs.....

ben e-use da ilk dönemde tıklama programı kullanmayayım dersi dinleyeyim dedim:)
fakat bazı konularda halen eski bilgiler olduğunu görünce tıklamaya geçtim:)
ama yeni CD ler güncellenmişmidir bilmiyorum....
güncellendiyse yararı olabilir...

karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:

İlgili ola ola geniş geniş rahat rahat...(aklıma başka ikileme gelmiyo yoksa yazcam :) )

O bakımdan yani...

gerektiğinde (sınav dönemi yaklaştığında) sıkı çalışın yeter diye düşünüyorum...
yoksa başta sıkı çalışınca sınav dönemi yaklaştıkça bıkma başlıyor... en kötüsü de bu zaten.

Evet anlatmak istediğim de bu.. Sıkılacak, bıkacak ders çalışmaktan. Kaç mevsim geçecek kemalkaya hala ders çalışıyor..

Karakulenin tavsiyelerine katılıyorum bende ama sadece süre kısmına katılmıyorum. Çok uzun süre tavsiye etmiyorum ben.

Dışarıda hayat var ;D

Tabi ki hayat var. Taksim Bebek Etiler geceleri cıvıl cıvıl. Tabi ki arada bir kopmaya da gidilecek...:)

Kopma ne demek ya... :/

Ya Kemal abi bişey söylesene, eziliyorum burda :D

795 kere özür dilersen alınmam :D

Tamam susuyorum artık :-X ::)

e-use demeyin arkadaşlar yapmayın etmeyin yahu çinde unutamadığım bir yer var
Finansal Muhasebede adam şirket kuruluşunu anlatıyor efendim sermaye şöyle koyulur kaydıda budur diyor vay dedim işte dinlemeye değer bir bilgi belki bilmediğimiz bir şeyler anlatır , sonrasında adam anlattı anlattı ve en sonunda '' Aslında bu işler daha karmaşıktır , kayıtlar daha değişiktir biz burada sadece konuya değiniyoruz '' gibisinden birşeyler dedi.

30 yaşındayım ama o an etmediğim küfür kalmadı desem yeridir, be akıl fukarası adam ben lise stajerimiyim be zihinsel sorunlu insan, ben lisans mezunu SMMM stajeriyim ve SMMM olacağım adam bana eğitim cd si gönderiyor ve içinde anlattığı konuyuda tam anlatmayıp eksik bilgi veriyor bunuda pişkin pişkin söylüyor neymiş aslında böyle değilmiş be adam ozaman aslında olanı anlat >:( >:( >:( >:(.

stonhand ' Alıntı:
e-use demeyin arkadaşlar yapmayın etmeyin yahu çinde unutamadığım bir yer var
Finansal Muhasebede adam şirket kuruluşunu anlatıyor efendim sermaye şöyle koyulur kaydıda budur diyor vay dedim işte dinlemeye değer bir bilgi belki bilmediğimiz bir şeyler anlatır , sonrasında adam anlattı anlattı ve en sonunda '' Aslında bu işler daha karmaşıktır , kayıtlar daha değişiktir biz burada sadece konuya değiniyoruz '' gibisinden birşeyler dedi.

30 yaşındayım ama o an etmediğim küfür kalmadı desem yeridir, be akıl fukarası adam ben lise stajerimiyim be zihinsel sorunlu insan, ben lisans mezunu SMMM stajeriyim ve SMMM olacağım adam bana eğitim cd si gönderiyor ve içinde anlattığı konuyuda tam anlatmayıp eksik bilgi veriyor bunuda pişkin pişkin söylüyor neymiş aslında böyle değilmiş be adam ozaman aslında olanı anlat >:( >:( >:( >:(.

Evet haklısın. Bu tür şikayetler çok. E-Use cd seslendiricileri bir garip. Ama düzeltmişlerdir diye umuyordum. Demek ki aynı sorunlar devam ediyor.

Hangileri olduğunu hatırlamıyorum ama bazı derslerdeki anlatımlar iyiydi.

Arada bir kamyon sesleri falan vardı. Ben sadece ilk cdyi dinledim, çaylak stajer olmanın verdiği ciddiyetle. Diğerlerini hep anneme tıklattım. Öğretici bir yanı yok bana göre, tamamen vakit kaybı.

Minik ' Alıntı:
Arada bir kamyon sesleri falan vardı. Ben sadece ilk cdyi dinledim, çaylak stajer olmanın verdiği ciddiyetle. Diğerlerini hep anneme tıklattım. Öğretici bir yanı yok bana göre, tamamen vakit kaybı.

yaa anneye yazık etmişssin... tıklarken yanlışlıkla kulak misafiri olduysa ne diyor bu deyip durmuştur....

Minik ' Alıntı:

Mighty mouse diye bişi vardı. Ne diye kadıncağızı yordun ki..?

nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

yaa anneye yazık etmişssin... tıklarken yanlışlıkla kulak misafiri olduysa ne diyor bu deyip durmuştur....

Yok yahu o eziyeti edermiyim anacığıma.. sesini kıstım gel git tıkla dedim. Arada kardeşlerim, annem ,ben bitti gitti öyle.

karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

vay be adını bile hatırlıyosun.:)
ben tıklama programı diyordum :)
neydi o günler :)

Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

Yok yahu o eziyeti edermiyim anacığıma.. sesini kıstım gel git tıkla dedim. Arada kardeşlerim, annem ,ben bitti gitti öyle.

sen evde seferberlik ilan etmissin....
keşke tıklama programını kursaydın.....
:)

karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

Bilmiyorum vallahi. Benim indirdiğim program, sadece dersi seçiyorsun, kendisi tıklıyordu. Çalıştırmadığım zaman haliyle elle tıklıyorduk ailecek :D Neyse hatırlatmayın o günleri, geçmişte kaldı :) :)

Ders çalışmalı, doğaylada kaynaşmalı, herşeyi yerli yerinde yapmalı.. vesselam...

Minik ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:

O bakımdan yani...

Dışarıda hayat var ;D

Kopma ne demek ya... :/

Ya Kemal abi bişey söylesene, eziliyorum burda :D

kopma ne demek? güzel bi soru

kopma ; eğlence adı altında zıvanadan çıkma , ve bu zıvanadan çıkmışlıkla, akıl ve kalp sağlığını doğru yoldan sekteye uğratarak , üstü kapalı düşmüşlüğü, insanlara karşı normalleştirme deyimi.

olarak tanımlayabiliriz