Minik ' Alıntı:Yurdakul Çaldağ'ın maliyet kitabında önemli yanlışlıklar var. Ufak ayrıntılar, başınızı yakmasın. Mutlaka farklı kaynaklardan da çalışın derim ben.
Maliyette 9 konu vardı sanırım. Çalışırken konu sıralaması yapın ve her konunun önemli kritiklerini kırmızı kalemle not alın. Her soru çözümünüzde o konuyla ilgili not aldığınız kritikleri okuyun. İşe yarıyor![]()
Minik ' Alıntı:Yurdakul Çaldağ'ın maliyet kitabında önemli yanlışlıklar var. Ufak ayrıntılar, başınızı yakmasın. Mutlaka farklı kaynaklardan da çalışın derim ben.
Maliyette 9 konu vardı sanırım. Çalışırken konu sıralaması yapın ve her konunun önemli kritiklerini kırmızı kalemle not alın. Her soru çözümünüzde o konuyla ilgili not aldığınız kritikleri okuyun. İşe yarıyor![]()
akkaya ' Alıntı:Minik ' Alıntı:Yurdakul Çaldağ'ın maliyet kitabında önemli yanlışlıklar var. Ufak ayrıntılar, başınızı yakmasın. Mutlaka farklı kaynaklardan da çalışın derim ben.
Nasıl önemli yanlışlıklar var ? neye göre yanlış ?
Soruları soran yurdakul hoca ve halen komisyonda. Ben o kitabı hatmettim ama dediğiniz gibi önemli hatalara rastlamadım.
Anlaşılması zor bir kitaptır derseniz o zaman size katılırım. Maliyet temeli olmayan için çok zor bir kitap yanında mutlaka başka bir yardımcı kitap olmalı..
elyesa.06 ' Alıntı:tşk ederim arkadaşlar maliyet konusundaki yardımlarınız için..peki finansalı veren arkadaş yokmu![]()
Minik ' Alıntı:akkaya ' Alıntı:Minik ' Alıntı:Yurdakul Çaldağ'ın maliyet kitabında önemli yanlışlıklar var. Ufak ayrıntılar, başınızı yakmasın. Mutlaka farklı kaynaklardan da çalışın derim ben.
Nasıl önemli yanlışlıklar var ? neye göre yanlış ?
Soruları soran yurdakul hoca ve halen komisyonda. Ben o kitabı hatmettim ama dediğiniz gibi önemli hatalara rastlamadım.
Anlaşılması zor bir kitaptır derseniz o zaman size katılırım. Maliyet temeli olmayan için çok zor bir kitap yanında mutlaka başka bir yardımcı kitap olmalı..
Mesela işçilik hesaplamalarında yanlışlıklar var. Tam olarak yazmak isterim ama hatırlayamadım. Gittiğim özel bir dersaneye götrdüm kitabı ve gösterdim soruları. Hoca da yanlışlıklar var dedi, doğrusunu çözdürmüştü. Ve ilginçtir o yanlışları hiç düzeltmeden basımı ha bire devam ediyor. Bari düzeltip basın değil mi ?
Size ve diğer anlayan arkadaşlara helal olsun diyorum.
Anlaşılır gelmedi bana![]()
Minik ' Alıntı:Günaydınlar herkese
Sn akkaya; Özel gider indirimi değildi, onu çözmüştük. Ben tam hatırlayamadım yoksa tam anlamıyla yazacaktım. Tabiki iyi niyetle söyledim helal olsun diye.Yanlış anlaşılmasınLakin ben o kitabın içinden çıkamamıştım, en sonunda sinirlerim bozuldu bıraktım. O kitabı çözmekle uğraşacak zamanım yoktu. 6 derse 1,5 ayda çalıştım :S
İnşAllah emeğimizin karşılığını alırız. Selametle efendim![]()
akkaya ' Alıntı:Minik ' Alıntı:Günaydınlar herkese
Sn akkaya; Özel gider indirimi değildi, onu çözmüştük. Ben tam hatırlayamadım yoksa tam anlamıyla yazacaktım. Tabiki iyi niyetle söyledim helal olsun diye.Yanlış anlaşılmasınLakin ben o kitabın içinden çıkamamıştım, en sonunda sinirlerim bozuldu bıraktım. O kitabı çözmekle uğraşacak zamanım yoktu. 6 derse 1,5 ayda çalıştım :S
İnşAllah emeğimizin karşılığını alırız. Selametle efendim![]()
evet 6 ders çalışırken bu kitabı çözmek zor. Benim tek maliyet kalmıştı o nedenle çok zorlanmadım.
sizin ilk girişiniz miydi?
nischli ' Alıntı:yaw inanılır gibi değil şimdi tesmerin sitesine girdim ve özel smmm sınav sorularına bir bakayim dedim
vergi hukuku sorularını gönderiyorum. birde mart sınavındaki vergi sorularına bir bakın aradaki 700 farkı bulun...
sadece vergi değil meslek hukuku ve hukukta ta çok büyük fark var yani kısacası bizi smmm yapmak istemiyorlar...
Soru 1- Vergi Usul Kanunu na göre değerleme ölçülerini yazınız
Cevap 1-
a) Maliyet bedeli
b) Borsa rayici
c) Tasarruf değeri
d) Mukayyet değeri
e) İtibari değer
f) Vergi değeri
g) Rayiç bedel
h) Emsal bedeli ve ücreti
Soru 2- Vergi Usul Kanunu na göre vergi borcunu sona erdiren sebepler nelerdir, sıralayınız
Cevap 2-
a) Ödeme
b) Zamanaşımı
c) Uzlaşma
d) Yargı kararları
e) Hata düzeltme
f) Af
Soru 3- Vergi Usul Kanunu na göre vergi mükellefi ve vergi sorumlusu kavramlarını kısaca
tanımlayınız
Cevap 3-
Vergi Mükellefi : Mükellef, vergi kanunlarına göre kendisine vergi borcu terettübeden
gerçek ve tüzel kişidir.
Vergi Sorumlusu : Verginin ödenmesi bakımından, alacaklı vergi dairesine karşı muhatap
olan kişidir.