Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

denetin ne öyle ya harbiden bu cevapların içinde olduğu not veya kitap varmı ya acaba komisyon hocasını bilen varmı eğer komisyon hocasını bulabilisek belki kitap yazmışsa onun kitabını alıp çalışmamız lazım. İçinizden denetim dersinin komisyon hocasını bilen veya öğrenebilecek olan varsa yardımcı olsun lütfen tek çare komisyon hocasının kitabını bulmak.

analiz de 3 er cümleyle açıklayın dediklerini kendileri 30 cümleyle açıklamışlar
denetim desen çok ilginçç...

aylam ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
ben dersleri bölerek çalışmak zorunda olanlardanım.(bebek iş ev vs.vakit kalmıyor tabi) mart 2010 ilk sınavıma girdim.maliyet-denetim-hukuk bunları verdim.şimdi 2.kez temmuzda sadece mali analiz-meslek hukuku-finansal muhasebe(ilk sınavda 40 alıp kaldım tabi:( ) kasımada vergiyi bırakıcam. şimdi sorum şu. vergiye ilk kasımda gircem dolayısıyla 3 hakkım kalıcak değilmi? ilk iki sınava girmediğimden hakkım yanmaz değilmi?

saygılar

Bu konu sık sık soruluyor. Tesmer bu konuda geçen yıl bir genelge yayınladı.
Bakınız: http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=229
de ki 2009 / 04 SINAVLAR genelgesine.

ilk sınava girişte 7 dersinde mecburi olarak parasını yatırıyoruz (Tesmer bu konuya da düzeltmeli)
Ama parasını yatırdığınız halde sınava girmezseniz hakkınız saklı kalıyor.
Yani 2 yıl içerisinde ilk girişinizde dahil, toplamda 5 sınav hakkınız oluyor. Sizin durumunuzda eğer ilk sınavdan itibaren vergiye girmemişseniz, 2 yıl içerisinde ki 5 sınav hakkınızda saklı demektir. İlk girdiğiniz sınavda bütün parayı yatırdım, vergiye de gireyim deyipte girdiyseniz, boş kağıtta verseniz, bir hakkınız gitti kaldı geriye 4 hakkınız. (Bu hakların 2 yıl içerisinde olduğuna da dikkat ediniz lütfen!)
Temmuz sınavında vergi sınavına girerseniz dediğiniz gibi 3 hakkınız kalır, girmezseniz 4 hakkınız saklı kalır (ilk sınavınızda vergiye girdiğinizi düşünürsek)

Allah kolaylık versin,emek veren herkesin yardımcısı olsun inşallah.

el insaf diyorum başka bişey demiyorum....denetimden raporlama ve çalışma alanı standartlarını yazınız diyordu açıklayınız demiyorduki görüş bildirmeyi açıklayın diyordu onuda yazdık zaten...bakın burdanda biz puan kırdık sizi oyuna getirdik der gibi cevap kağıdında kendileri tek tek açıklamış...kısa yazsan not kırıyorlar uzun yazsan not kırıyorlar demek ki...bir insan kafaya koymasın not kıracağım derse kırar.ama o azim bizdede var kafanızı yormayın bu ruhsatı alacağız dediysek alacağız......

hackhan [email protected] a da denetim notlarını atabılır mısın rıca etsem iş adresim oldugundan ekleyemıycem kusura bakma beklyıorum sımdıden tesekkurler

arkadaslar bırde denetımden uygulamalı soru ve cevap orneklerı tesmer ın kıtabıbndan alınmıs belırtmısler ya o sekılde elınde notları olan varsa lutfen gonderebılır mı ? hepımıze Allah kolaylık versin...

Şimdi yanıtları gördüm bir kere daha kahroldum.3-4-5.sorularım %100 doğru. 1-2.sorular kısmi doğru. Okuyanın zeka düzeyinden şüphe etmeye başladım...

Allah'a havale ediyorum bunları... Allah bildiği gibi yapsın...

zeyna78 ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:

Aminnnn

Vallahi arkadaşlar ne deseniz haklısınız.
Ben bu son sınavdan Maliyet Muhasebesinden ve Hukuk derslerinden sınava girdim.
Maliyetten matematiksel dağıtım tamamen doğruydu.
Tam Maliyet ve Değişken Maliyet sistemine göre Gelir tablosu eksik olarak yaptım.
55-60 arasında not bekliyordum.

56 gelmiş.
Hesapların hemen hemen tutuyordu girdiğim sınavlarda. Bu sınavda da öyle oldu.

Ama yorumlardan okuduğum kadarı ile arkadaşların hakkı yenmiş gibi gözükmekte.

Rabbim kalan tüm arkadaşlarıma sabır ve çalışma gücü versin.

onderyildirici ' Alıntı:
zeyna78 ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:

Aminnnn

Vallahi arkadaşlar ne deseniz haklısınız.
Ben bu son sınavdan Maliyet Muhasebesinden ve Hukuk derslerinden sınava girdim.
Maliyetten matematiksel dağıtım tamamen doğruydu.
Tam Maliyet ve Değişken Maliyet sistemine göre Gelir tablosu eksik olarak yaptım.
55-60 arasında not bekliyordum.

56 gelmiş.
Hesapların hemen hemen tutuyordu girdiğim sınavlarda. Bu sınavda da öyle oldu.

Ama yorumlardan okuduğum kadarı ile arkadaşların hakkı yenmiş gibi gözükmekte.

Rabbim kalan tüm arkadaşlarıma sabır ve çalışma gücü versin.
Amin dostum saol...

Ark.lar,

Komisyon hocalarının çoğu değişmiş.

Denetim bekleyen ark.lar için Yurdakul Çaldağ denetime devammış.

Bilginize

AKKAYA mesaj hakkım dolmuş.

Yanlışlık olduğunu sanmıyorum. Adamın denetim kitabı da var. Özellikle sordum.

karakule1702 ' Alıntı:
Ark.lar,

Bilginize
maliyet muhasebesi hocası kim olmuş acaba bilginiz varmı?

denetim sınavında hangi kitapta denetim kanıtlarını böyle yazmış acaba ben mi yanılıyorum kaldığımız soru bu bence bu cevabı yazan arkadaş var mı

OZZYY ' Alıntı:
denetim sınavında hangi kitapta denetim kanıtlarını böyle yazmış acaba ben mi yanılıyorum kaldığımız soru bu bence bu cevabı yazan arkadaş var mı

evet bencede kaldığımız soru,zaten denetimde asıl mevzuu ne sorduğınu anlayabilmek dedikleri bu olsa gerek de bu kadar da olmamalı,:(

OZZYY ' Alıntı:

Yok. Hiçbir yerde görmedim. Ama Yurdakul hocanın kitabını alıp bakacağım. Belki orada varsa vardır.

yusufalemdar ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Ark.lar,

Bilginize
maliyet muhasebesi hocası kim olmuş acaba bilginiz varmı?

Arkadaşım inan ki onu bilmiyorum. Çoğu hocanın değiştiğini öğrendim. Sadece denetimin aynı kaldığını öğrenebildim. Yurdakul hoca...

Hata yaptığımız nokta şu bence arkadaşlar,şöyle çalıştık denetime hep;
soru bu
cevap bu bu bu....

Bu yanıtlarda aslında bilmediğimiz bişey yok dikkat edin,sadece sorunun soruluşu alışkın olduğumuz şekilde olmadığından yada bizim çalıştığımız şekilde gelmediğinden istenilen cevapları yazamamışız.Bize direkt hitap tek soru 3. soryu ve eminim herkesin tamdır.

denetim kanıtları ne demiş,benim aklıma gelen iç kanıtlar dış kanıtlar vs oldu.yazdım açıkladım.Aslında hpimiz bir dneetimdeki kanıtların cevaplarda yazanlardan oluştuğunu biliyoruzzz...

Çaldağ hocanın kitabını ben de az evvel araştırdım almak için ,o da bana aynı bilgileri verecek esasında,almıcam mı kesin alacağım ama temel de denetime bakışımız bu yönde değişmeli derim.Bazen şans yaver gitmiyor işte grüyorsunuz,kebap sorular gelmiyor 3 nolu gibi,bu da bizim talihsizliğimiz ve mademhoca değişmedi bu sınav çıkış noktamız olsun,temmuza bunu feyz alarak çalışalımmm.

Hepimize kolay gelsin

karakule1702 ' Alıntı:
Yani bizi denetimden döken hazret Yurdakul hocaymış...

Arkadaşlar yanlışınız var. Yücel hoca yanlış anlamış, ya da anlatmış.
Yurdakul Çaldağ Maliyet hocası.
Adamın maliyet kitabı var ben ondan çalışarak sınavı verdim.