Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

kaldığım dersler vergi denetim meslek muhasebe hangi yayınları tavsiye edersin

OZZYY ' Alıntı:
biz hakkımızı aramadığımız sürecede böyle devam ederiz yenilmeye hangimiz dilekçe yazdık veya telefon açtık denetim cevapları önceki yıllarda verilen cevaplarla çelişkili diye anca bende dahil konuşuruz iş yapmaya gelince susarız bu böyledir

Haklısın OZZYY, senin mesajını okuduktan sonra Tesmer'i aradım. Konuyla ilgili mail göndermemi istediler. Az öncede internet sitelerinden mail gönderdim cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Gönderdiğim mail'in kopyası :SMMM Yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorum. Tesmer Yayın:78 Ankara 2008 Ömer Duman'ın kitabıyla hazırlanıyorum. Tesmer'in internet sitesinde yer alan 2010/1. dönem Muhasebe Denetimi cevap anahtarıyla bendeki kaynağı karşılaştırdığımda cevaplarda farklılıklar olduğu görülüyor.
Sözel ders olması nedeniyle tanım ve tasfirlerde her kitap farklı bir dil ve sınıflandırma kullanıyor. Piyasada Muhasebe denetimi'ne ilişkin birçok kitap yer alıyor. Hangi kaynaktaki cevapların, dolayısıyla sınıflandırma ve tanımlamaların doğru kabul edileceğine ilişkin bilgi vermenizi yada bunu öğrenebileceğim bir kaynağa yönlendirmenizi talep ediyorum

Haklısın hepimiz hangi kitaptan çalışacağımızı bilmek istiyoruz. O zaman hepimiz soralım. Kolay olacak zor olacak diye tahmin etmeye çalışmaktan ve ne ye çalışacağımı bilmemekten stres oldum valla

stajer34 ' Alıntı:
kaldığım dersler vergi denetim meslek muhasebe hangi yayınları tavsiye edersin
msn adresini özel mesajdan at yazışalım gerekli bilgileri ve notları paylaşırım istersen

kartal69 ' Alıntı:
kitabın adı : denetim
Yazarı : prof.dr. hasan türedi
temin adresi : trabzon akademi yayınları

evet kargoyla gönderiyorlar ben aldım ve şaşıdım bugüne kadar öğrendiğim denetimden farklı veya bana öyle geldi;

Sınavda sorulan soruların cevaoları birebir

Soru 1'in cevabı kitabın 39 sayfasında
soru 2'in vecabı kitabın 164 sayfasında
soru 3 ün cevabı kitabın 48 sayfasında
soru 4 ün cevabı kitabın 42 sayfasında

toplam 380 sayfa 20 tl ye aldım
bende denetimden 80 bekliyordum 33 aldım ce bu kitabı görünce notumu fazla bile almışım
bu iyiliğimi unutmayın ve mutlaka dua edin daha önce Finansal Muhasebenin hocasını da buraddan duyurmuştum yine yazayım yusuf sürmen

Arkadaşlar Bu KİTABA NASIL ULAŞIRIM??? NETTE BULAAMDIM

arkadaşlar bende şimdi dehanın açıklamalarını aynen kopyladım tesmere mail attım sizlerinde aynısını yapmanızı isterim ne kadar çok mail giderse o kadar baskı oluştururuz.

serkanK ' Alıntı:
arkadaşlar bende şimdi dehanın açıklamalarını aynen kopyladım tesmere mail attım sizlerinde aynısını yapmanızı isterim ne kadar çok mail giderse o kadar baskı oluştururuz.

dEHANIN AÇIKLAMALARININ LİNKİNİ YOLLARIMISINIZ? BULAMADIM YAHU

serkanK ' Alıntı:

hangi adrese mail attınız?

arkadaşlar bende attım mail hepimiz atalım arkadaşlar

tesmer sitesinden iletişim bölümüne girin orda var arkadaşlar

arkadaşlar bende aynen şunları yazarak mail attım...

Merhaba
Bilindiği üzere 2010 yılı 13-14 mart tarihleri arasında gerçekleşen SMMM Yeterlilik sınavlarında Muhasebe Denetimi dersi sınavı için sınava giren birçok arkadaş benim gibi beklediği notun altında bir not almıştır..Deha adlı eğitim kurumu Denetim sınavının yayınlanan cevapları hakkında sitesinde eksik ve yanlış olduğunu belirten bir döküman yayınlamıştır..Bu dökümana ekte gönderiyorum..Ve Tesmer den kamuoyunu aydınlatmak üzere SMMM Adayları olarak bir cevap bekliyoruz
Saygılarımla

Kaynak: http://www.dehaonline.com/index.php?contentId=203&chsn=yet

Gönderdiğim mail adresleri

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

bu olaya sessiz kalmayalım...hakkımızı arayalım...mağdur olan herkes mail atsın

google deha yazın direk deha dersanesi çıkıyor sitesine girer girmez açıklamayı görüceksiniz kopyalayıp tesmerin sitesinde iletişim bilgilerine girip yapıştır hooop gönder

dehanın açıklamasını buraya kopyalamanız mümkün mü

2010 / 1. DÖNEM 13 Mart 2010 SERBEST MUHASEBECİ MALİ
MÜŞAVİRLİK SINAVLARI MUHASEBE DENETİMİ SINAVI İLE İLGİLİ
TÜRMOB TARAFINDAN İLAN EDİLEN CEVABIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Soru 1: Mali Tabloların Bağımsız Denetiminin amaçlarını yazarak açıklayınız.
TÜRMOB tarafından yayımlanan cevabın sadece ?a? bendinin sorunun cevabı olduğu söylenebilir.
?b? ve ?c? bentleri mali tabloların bağımsız denetiminin amaçları değil ancak yararları arasında sayılabilir.
Konu ile ilgili şu kaynaklar incelenebilir;
a- Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ (Seri: X, No: 22)
b- TESMER tarafından yayımlanan ? Muhasebe Denetimi ve Raporlama?, Ömer Duman,İkinci
Basım, 2008, s.40, s.64.
c- TESMER tarafından yayımlanan ?Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Soru ve
Cevapları?, 9. Baskı, 2008, s.683.
Not: Daha detaylı bilgi için: Bağımsız Denetim, Prof. Dr. Celal Kepekçi.
Soru 2: Denetim kanıtlarını maddeler halinde yazarak her birini açıklayınız.
TÜRMOB tarafından yayımlanan cevap, sadece fonksiyonlarına göre kanıt türlerinin karışık olarak
sıralanmış halidir.
a- TESMER tarafından yayımlanan ? Muhasebe Denetimi ve Raporlama?, Ömer Duman,İkinci
Basım, 2008, s.40, s.92-96.
b- TESMER tarafından yayımlanan ?Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Soru ve
Cevapları?, 9. Baskı, 2008, s.766.
Soru 3: Denetimde görüş belirtmeyi tanımladıktan sonra Genel, Çalışma Alanı ve Raporlama
Standartlarını yazınız.
Öncelikle sorulan soru önemli bir anlatım bozukluğu içermektedir. ?Genel, Çalışma Alanı ve
Raporlama Standartlarını yazınız.? ifadesinde, Genel kelimesinden sonra, ?Standartları? ifadesi
kullanılmalıydı.
Sorulan soru dikkate alındığında, Genel Kabul Görmüş Denetim Standartlarının sıralanması
cevabın ikinci bölümü için yeterlidir. Soruda açıklayınız ibaresi bulunmamaktadır.
Soru 4: Muhasebe çalışmaları ile denetim çalışmalarını karşılaştırarak farklarını yazınız.
TÜRMOB Tarafından yayımlanan cevapta ?c? ve ?d? benleri önemli yanlışlıklar içermektedir. Bu
bentlerin cevap olarak yazılmaması gerekirdi.
?c? bendindeki açıklamada, ?denetimler genellikle mali tablolardan başlar, gerek duyulması halinde,
defter ve belgelere doğru sürdürülür.? İfadesi kullanılmıştır. İleriye doğru denetim yöntemi belirtilmeksizin
böyle bir genelleme yapmak, doğru değildir.
?d? bendindeki açkılamada, ?Denetim çalışmaları genellikle (mali tablolar denetimi ) bir kez ve
dönem sonlarında mali tabloların düzenlenmesinden sonra ancak yapılabilir. Denetim olabilmesi için
öncelikle mali tablolar düzenlenmelidir.? İfadesi kullanılmıştır. Bu açıklama tamamen yanlıştır. Denetim
çalışmalarının bir süreç olduğu göz ardı edilmiş, ve denetim faaliyetinin tüm dönemi kapsayan bir faaliyet
olduğu dikkate alınmamıştır. Denetim faaliyeti, muhasebe işlemleri olup bittikten sonra değil, bu işlemlerin
yapılması aşamasında da yürütülmektedir.
Konu ile ilgili şu kaynaklar incelenebilir;
a- Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ (Seri: X, No: 22)
b- TESMER tarafından yayımlanan ? Muhasebe Denetimi ve Raporlama?, Ömer Duman,İkinci
Basım, 2008, s.12.
c- TESMER tarafından yayımlanan ?Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Soru ve
Cevapları?, 9. Baskı, 2008, s.706.
Soru 5:
Ünallar Şirketinin faaliyet dönemi başında bankadaki parası 100.000 TL dir. Döneme ait
denetlenmiş tahsilat 260.000 TL olup kayıtlara doğru olarak geçirilmiştir. Tahsilatın bankaya yatırılan tutarı
ise sadece 240.000 TL dir.
Kasa sorumlusuna göre dönem sonunda bankadaki bakiye 150.000 TL dir.
Banka hesap özetine göre ise dönem sonunda para mevcudu 180.000 TL olarak gözükmektedir.
Kasa sorumlusunun verdiği bilgiye göre dönemsonu itibariyle Ünallar şirketinin düzenlemiş olduğu
dolaşımdaki çeklerin tutarı 50.000 TL?dir. Kasa sorumlusunun 20.000 TL yi bankaya yatırmamış olduğu
açıkça anlaşılmıştır.
Kasa sorumlusunun bu hileyi nasıl gizlemeye çalıştığını hesaplamalarla açıklayınız.
TÜRMOB Tarafından yayımlanan cevapta ?ödenen çeklerin 160.000 TL? olduğu varsayılarak soru
çözülmüştür. Ancak sorulan sorudan hareketle böyle bir varsayım yapmak doğru değildir. Banka
çıkışlarının sadece çek ödemelerinden kaynaklandığı soruda belirtilmemiştir.
Ayrıca, sorulan soruda, kasa sorumlusu muhasebe sorumlusu gibi gösterilmiştir.
SONUÇ: TÜRMOB Tarafından yayımlanan cevaplar önemli yanlışlıklar ve eksiklikler içermektedir.
Sınava giren adayların cevapları, TÜRMOB tarafından yayımlanan cevaplar dikkate alınarak
değerlendirilmiş ise ciddi mağduriyetlere neden olmuş olabilir.

arkadaşlar denetimden kalıpta itiraz etmeyen arkadaş kalmasın bu açıklama e postalarının üzerine birde herkes itiraz ederse bence daha etkili olur.

Arkadaslar şimdi tesmeri aradım denetim sınavıyla ilgili cevapların tartışmalı olduğunu söledim.çıkan bayan hiçbi sorun olmadığını söledi.ben denetimden geçtim , ancak o kadar emek verip paralarımızın gittiği bu mali müsavir olma yolunda sisteminde bukadar ilgisizliğin basitliğin önüne geçmeliyiz.Bence geçen arkadslarda bi kenardan oturup izliyeceğine tepkilerini bi şekilde belli etmeli...Mali Müşavirlik sınavı belli kalıplara göre değerlendirilmemeli....

ascorbit ' Alıntı:
Arkadaslar şimdi tesmeri aradım denetim sınavıyla ilgili cevapların tartışmalı olduğunu söledim.çıkan bayan hiçbi sorun olmadığını söledi.ben denetimden geçtim , ancak o kadar emek verip paralarımızın gittiği bu mali müsavir olma yolunda sisteminde bukadar ilgisizliğin basitliğin önüne geçmeliyiz.Bence geçen arkadslarda bi kenardan oturup izliyeceğine tepkilerini bi şekilde belli etmeli...Mali Müşavirlik sınavı belli kalıplara göre değerlendirilmemeli....

+1

ascorbit ' Alıntı:
ancak dava acarsanız hak elde edersiniz.temmuzda da deha maliyette kendi çözümünün doğru oldugunu koca bir sayfada kaynak gerekçe göstererek doğrudur dedi.ama ne dersane nede staja girenler dava acmadı.hocanın cevap anahtarı doğru kabul edildiği için maliyetten kalan çok olmuştu.şimdi daha iyi anlıyorumki itiraz etmekle bişey elde edilmez.adamlar bizim cevap anahtarımız doğru buna göre değerlendirme yapılmıştır diyo.Bu nedenlede denetimde anca dava acarsanız ve bilir kişi kontrol ederse gecersiniz.yksa kabul edilen cevap anahtarı kendi hazırladıkları cevap anahtarı.