Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

bana tesmerden gelen cevap maili bu arkadaşlar...

Konu hakkındaki sıkıntılar komisyon hocasına bildiriliyor.Saygılarımla..

ya arkadaşlar kusura bakmayın ama bunu paylaşmadan edemiycem, ben martta ilk kez girdim sınava, denetim dersine de herkes gibi ömer dumandan çalıştım, sınavda da bildiklerimi maddeler halinde hiç uzatmadan yazdım, arka sayfanın ancak yarısına geldi cevaplar ve 50-60 arası alır geçerim dedim, çok şükür 54 ile geçtim, ancaaak işin enteresan tarafı benim verdiğim cevaplarla yayınlanan cevaplar arasında benzerlik olsa da büyük farklar gördüm ve çok şaşırdım bu dersi ben nasıl geçtim diye, bursanın şampiyon olması gibi dualarla geçtiğime inanıyorum, başka açıklaması yok çünkü...

arkadaşlar kartal69 arkadaşımısız dediği doğru demetim kitabı yeni elime geldi prf dr hasan türedinin inanın cevapları satır satır aynı denetim için bu kitabı alın görünce gözlerime inanamadım tesmer cevapları kopyala yapıştır yapmış dua edin inş geçeriz hepimiz

arkadaşlar herkes denetime yogun bır sekılde ıtıraz konusu vs. yazmakta ancak bılınıyorkı ''vergi'' denetımden daha kasılacak bır ders hemde sıcaklarda nasıl calısacagız :(

ve de tek dersım herkes gıbı sanırım naasıl yapacagız gecen arkadaslarda sasırdılar nasıl gectık dıye mantıklı sekılde bekledıgı notu alan arkadaslarımdan tavsıyelerı beklerım yardımlarınızı ıcın sımdıden tsk ederım

Sayın OZZYY arakdaşım bilgin için teşkkürler dün arkadaşın biri kartal69 kitabı reklam için veya satılması için ilan ettti olabilir ifadesini kullanmışdı. Kendisine özeldende mail attım. Ben bir çok kitap karıştırdım ve cevapları burada buldum, kimseye Hasan Türedi komisyon hocası demedim, hatta önümüzdeki sınavda bu kitapdan soru gelir gelmez bilmem ben kitap hastası biriyim Muhasebe mesleğine aşığım bu nedenle kitap literatörümde bulunması istedim ve kitabı aldım. Sizelerede bunu duyurdum koşun alın demedim. Baktım herkes '' ya cevaplar hiçbir erde yok '' diye feryat ediyor bende arkadaşlar kitabı buldum 80 beklerken 33 aldım çok bile almışım dedim. Şimdi sizde baktınız sanırım cevapların bizim yazdıklarımızla alakası olmadığını gördünüz değilmi. Size bu hayırlı Cuma günü özel dua edicem beni töhmet altından kurtardınız hayırlı cumalar.

arkadaşlar denetimde hak davanız nasıl gidiyor ? gelişme var mı ? yapabileceğim bişey var söyleyin?

Arkadaşlar Hasan Türedi Kitabı 25 tl olmuş...:D

nasıl olur anlamıyorum.. biz her profosörün cevap şekline göre mi çalışacağız..
peki sınavda hangi prof. un cevabını yazacağımızı nerden bileceğiz..
Allah sabır versin bize.. Böyle hayatın da sınav sisteminin de .. daha ne diyim yani..

Arkadaşlar ben denetime yine ömer dumandan çalışacağım..bu saatten sonra çok vakit olmadığını düşünüyorum

arkadaşlar prf dr hasan türedinin kitabı bana yeni geldi ve cevaplar satır satır aynı ama kitaptla lüzumsuz yer çok o yüzden 2 günde okuyabilirsiniz ben şu şekilde çalışacağım ömer duman bu kitabı birlikte takip ederek farklı yerleri tespit edeceğim ve ona göre farklı yerler sorulursa karışık benzer ifadeler yazcağım

arkadaşlar ben Trabzondan sipariş verdim.Kitabı alıyorum incelicem.Ben Bilge eğitim Kursuna gittim 7/5 yapabildim denetim ve vergiden kaldım.vergiyi bekliyordum denetim den kalmayı asla beklemiyordum.elimde notları var kendim bilgisayarda yazmıştım.ikisini birleştirip.sınava hazırlanacam.bakalım nasıl olacak.

LevenTR ' Alıntı:
Pekiii bu kitabı alıp da çalıştık diyelim. Yine son sınavdaki gibi bir "denetimin amaçları" sorusu geldi ve bu kitaba göre cevap verdik. Komisyoncumuz ya eski usul ile değerlendirirse, bugüne kadar açıklanmış olan eski cevapları doğru kabul ederse ne yapacağız?

İki ayrı kitaba göre cevapları harmanlayıp vermek de doğru değil bence. Gereksiz bilgi de istemiyorlar çünkü.

buyur burdan yak yani dimi...

Ömer Dumana göre 1. sorunun cevabı şu şekildedir ............
Hasan Türedi nin kitabına göreyse 1. sorunun cevabı şu şekildedir ............

diye bütün sorular cevaplanmaya çalışılır ama muhtemelen, konulara tam hakim olunup tıkır tıkır yazılırsa, süre ucu ucuna yeter ya da süre de yetmez.

(Şaka gibi)

arkadaşlar denetim dersinde hasan türedinin kitabında sorular içindekiler bölümünün başlıkları sorulmuş ve kalan başlıklar şunlardır dikkatinize sunarım
1- muhasebe denetimi yerine kulanılan kavramlar nelerdir?
cevap - revizyon murakabe teftiş kontrol
2- muhasebe denetimi nedir ve türleri
cevap
a) amaçları bakımından : mali tablolar - uygunluk- faaliyet - özel amaçla denetim
b) kapsam bakımından : genel ve özel denetim
c) yapılma nedenine göre: yasal - isteğe bağlı denetim
d) uygulama zamanına göre: devamlı - ara - son denetim
e: denetçinin statüsüne göre : bağımsız - iç - kamu denetimi
3-denetçi nedir ve taşıması gereken özellikler ve türle
cevap : bağısızlığı-mesleki bilgi ve deneyim- kişisel ve ahlaki nitelikler- mesleki özen ve dikkat
bağımsız denetci - iç denetci- kamu denetçileri
4- bağımsız denetçinin sorumlulukları ve hangi denetim çalışmalarını yaparlar
5- muhasebe kayılarındaki hatalar nelerdir
cevap: günlük defterde yapılan hatalar - diğer defterde ve mali tablolarda yapılan hatalar- mali tabloların düzenlenmesi sırasında yapılan hatalar
6- denetçinin görevlendirilmesi veya seçimi nasıl olur

devamını yazacam ve farklılıkları görün bu iş nasıl olacak bilmiyorum çok değişik ömer dumanın kitabıyla

arkadaşlar hasan türedinin kitabı geldi ve inceledim sorular ve cevaplar birebir aynı şöyle bir durum var arkadaşlar bu kitabın çoğu konuları ve cevaplar ömer duman ve diğer bütün notlarla aynı bir kaç konunun cevabı farklı komisyon hocasıda sanki bilerek o farklı olanları sormuş bence kitabı alın çoğu yer zaten bildiklerimiz sadece farklı olan yerlere iyi bir çalışmamız gerekecek

ya arkadaşlar ben internette bulamadım. kitabı spariş verdiğiniz sitenin adını yazabilir misiniz?

OZZYY ' Alıntı:
arkadaşlar denetim dersinde hasan türedinin kitabında sorular içindekiler bölümünün başlıkları sorulmuş ve kalan başlıklar şunlardır dikkatinize sunarım
1- muhasebe denetimi yerine kulanılan kavramlar nelerdir?
cevap - revizyon murakabe teftiş kontrol
2- muhasebe denetimi nedir ve türleri
cevap
a) amaçları bakımından : mali tablolar - uygunluk- faaliyet - özel amaçla denetim
b) kapsam bakımından : genel ve özel denetim
c) yapılma nedenine göre: yasal - isteğe bağlı denetim
d) uygulama zamanına göre: devamlı - ara - son denetim
e: denetçinin statüsüne göre : bağımsız - iç - kamu denetimi
3-denetçi nedir ve taşıması gereken özellikler ve türle
cevap : bağısızlığı-mesleki bilgi ve deneyim- kişisel ve ahlaki nitelikler- mesleki özen ve dikkat
bağımsız denetci - iç denetci- kamu denetçileri
4- bağımsız denetçinin sorumlulukları ve hangi denetim çalışmalarını yaparlar
5- muhasebe kayılarındaki hatalar nelerdir
cevap: günlük defterde yapılan hatalar - diğer defterde ve mali tablolarda yapılan hatalar- mali tabloların düzenlenmesi sırasında yapılan hatalar
6- denetçinin görevlendirilmesi veya seçimi nasıl olur

tşk ler sn ozy devmını beklıyorum