Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

arkadaşlar dün sabaha kadar ömer dumanla kitabı karşılaştırdım ve farklı olan soruları sormuş bu sınavda valnızca muhasebe hataların biraz fark var oda ömer dumanın kitabında hatalar önemli önemsiz ...... olarak sayılmış ve hataların sonunda şunlarda olur diye hatalar saymış bu kitapta hataları ömer dumanın şunlarda sayılır olanları saymış yani anlayacağınız farklı soru soramaz diyeleri aynen aynı bu ayın sonuna kadar denetim çalışacağım farklılık olursa size bildiririm ama ömer dumana çalışsanız olur farklı soruları sormuş ve geriye kalan sorular ömer dumanıkıyle aynı yalnız çalışırken ömer dumana ana başlıklar altın örnek olarak verilen konulara bakarsanız sorun olmaz dua edin inş

itirazlar icin dün cuma sondu.sizce sonuçlar nezan açıklanır.muhasebe ve denetimde itiraz eden çok oldu sanırım.bu sürenin uzamasına neden olurmu sizce.haftaya cuma açıklanır diyen varmı.

arkadaşlar maliyett beni şok etti ikinci soru sonuna kadar doğru hata yok ilk soruda sadece normal ve değişken maliyete göre gelirtablosu yanlış toplam birm maliyet doğru işlem hatası yok 39 aldım şoka girdim bende maliyet vergi ve muhasebden kaldm maliyette çok hak yendiği kesin itiraz ettim işallh değişir bence bunlar kağıdı okumuyor makatbıakmak ucunda para var ceplr nasıl dolcak .maliyetten enaz 80 bekleyipdebenim gib kalanlar varmı acaba

ece10 ' Alıntı:
cevaplarımı hatırlayamadığım için yeniden çözdüm.. yardımcı olmak için yazdım zaten ne yapıp kaç aldığımı..

1. soru
a. toplam maliyet = 1 504 000
birim maliyet = 188

b. toplam maliyet = 1 112 000
birim maliyet = 188

c. toplam maliyet = 1 032 000
birim maliyet = 129

2. soru
c = 35 000
d =30 000
yalnız bu hesapları ilkokul çocuğu gibi uzun uzun yaptım.
tabloyuda düzenledim
a

ben

bende denetim dersinden kaldım tek dersim ve son hakkım kağıdı dolu verdim ve en az 60 alırım diyordum ama 31 aldım. Diğer arkadaşların aldığı notlarda 30-40 arası gelişi güzel dağıtılmış. Ben gerekli mail attım ve itiraz sonucuna görede mahkemeye gideceğimi sebebinin de mahkemedeki bilirkişinin verdiğimiz cevapların yeterli düzeyde kabul edip sonucu değiştirme ihtimali.
Arkadaşlar herkes kendisine verilen hakları kullansın itiraz hakkı, Bilgi alma hakkı ve gerekirse de mahkeme hakkı, ben temmuz da son hakkıma girecem. Hakkımızda hayırlısı olsun. Eğer ki benim hakkım yeniyorsa hakkımı helal etmiyorum.

kırmızıgül ' Alıntı:
arkadaşlar maliyett beni şok etti ikinci soru sonuna kadar doğru hata yok ilk soruda sadece normal ve değişken maliyete göre gelirtablosu yanlış toplam birm maliyet doğru işlem hatası yok 39 aldım şoka girdim bende maliyet vergi ve muhasebden kaldm maliyette çok hak yendiği kesin itiraz ettim işallh değişir bence bunlar kağıdı okumuyor makatbıakmak ucunda para var ceplr nasıl dolcak .maliyetten enaz 80 bekleyipdebenim gib kalanlar varmı acaba

ece10 ' Alıntı:
cevaplarımı hatırlayamadığım için yeniden çözdüm.. yardımcı olmak için yazdım zaten ne yapıp kaç aldığımı..

1. soru
a. toplam maliyet = 1 504 000
birim maliyet = 188

b. toplam maliyet = 1 112 000
birim maliyet = 188

c. toplam maliyet = 1 032 000
birim maliyet = 129

2. soru
c = 35 000
d =30 000
yalnız bu hesapları ilkokul çocuğu gibi uzun uzun yaptım.
tabloyuda düzenledim
a

ben
kesinlikle aynı durumdayız .formda birkaç arkadaşta bu şekilde kaldı .hepimiz itiraz ettik.ama sanırım bir tek ben dava acacağım.ben kesinlikle sonuç gelmesse dava açaçagım.sizlerde bu durumda olmasanız sınavdan 2 ay geçti yanlış hatırlıyorum kağıdımı dicem ama hepimiz bukadar emin olupta yanlış hatırlıyor olamayız .eminim bilirkişi okudugunda çok farklı gelecek sonuçlar.uçunda ne olursa olsun ben davamı açıcam.

TIMARLI ' Alıntı:
bende denetim dersinden kaldım tek dersim ve son hakkım kağıdı dolu verdim ve en az 60 alırım diyordum ama 31 aldım. Diğer arkadaşların aldığı notlarda 30-40 arası gelişi güzel dağıtılmış. Ben gerekli mail attım ve itiraz sonucuna görede mahkemeye gideceğimi sebebinin de mahkemedeki bilirkişinin verdiğimiz cevapların yeterli düzeyde kabul edip sonucu değiştirme ihtimali.
Arkadaşlar herkes kendisine verilen hakları kullansın itiraz hakkı, Bilgi alma hakkı ve gerekirse de mahkeme hakkı, ben temmuz da son hakkıma girecem. Hakkımızda hayırlısı olsun. Eğer ki benim hakkım yeniyorsa hakkımı helal etmiyorum.
arkadaşım bende maliyette aynı durumdayım.daha öncede dediğim gibi itirazdan bişey çıkmasa kesin dava açacağım.benimde 3. girişimdi.kağıtlar bu şekilde okununca diğer 2 hakkımdada başarılı olma şansım düşük.kesinlikle bilir kişilerin kağıtlarımızı farklı okuyacagına inanıyorum.yahya arıkanda itirazdan sonuç alamayınca dava yoluna gitmiş ve kazanmıştı.en büyük önümüzdeki örnek bu.Temmuza yine girecegim belki temmuzda verecegim belki veremeyecegim belli olmaz ama mahkemeye giderek kagıtların okunmasında nasıl haksızlıklar yapıldığını itirazların formalite oldugunu kanıtlayacağım.hocaların hayatlarımızla nasıl oynayabildiğini göstereceğim.bu adaletsiz kağıt okumalar yüzünden hayatlarımız erteleniyor çünkü iş hayatımız bu ruhsatla ya devam edecek ya bitecek yada sıradan elemanlar olarak kalacağız.kimsenin buna hakkı yok.

Arkadaşlar finansal muhasebede birşey aklıma takıldı. Kayıtla ilgili yardımcı olabilen olursa :) sevinirim. Aşağıdaki kayıt işletmenin tahvil satış kaydı. 30,000 TL lik ve 2,000 TL birikmiş faizli tahvili 37,000 TL ye sattığını varsayarsak yapacağımız kayıt. Bu tahvili alan işletmenin yapacağı kayıt nasıl olacak ??? Şimdiden teşekkürler

102 Bankalar 37,000
111 Özel Kesim Tah.Sent.Bon. 30,000
642 Faiz Gelirleri 2,000
645 Menkul Kıymet Satış Karı 5,000

111 Ö.K.Tah. Bon. 35.000
136 Diğ Çeş Alc 2.000
102 Bank. 37.000

--------------

136 ya attığımız faiz geliri, bunun menkul kıymetin alış fiyatıyla ilgisi yoktur. Vade sonunda, tahvili ihraç eden şirketten alınacaktır.

Yani bu kaydını yaptığımız son alan şirket için 2.000 TL faizden gelecek, geriye kalanda tahvilin değeri oluyor.

selam arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var ben şimdi yeni ssk dosya açılışındaki kişileri programa kayıt ettim ama onaylamadım nasıl yaptıysan yanlışlıkla ssk bildirgesini onayladım sonuç ne olur yardımcı olursanız sevinirim

begggum ' Alıntı:
111 Ö.K.Tah. Bon. 35.000
136 Diğ Çeş Alc 2.000
102 Bank. 37.000

--------------

136 ya attığımız faiz geliri, bunun menkul kıymetin alış fiyatıyla ilgisi yoktur. Vade sonunda, tahvili ihraç eden şirketten alınacaktır.

Teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık :D

selam arkadaşlar,

tek dersim finansal muhasebe kaldı.temmuzda biter inşallah.
elimde dehanın meslek hukuku,denetim ve de hukuk kitabı var.
işine yarayan arkadaş varsa kargoyla gönderebilirim.
atmaya kıyamadım.

nalane ' Alıntı:
begggum ' Alıntı:
111 Ö.K.Tah. Bon. 35.000
136 Diğ Çeş Alc 2.000
102 Bank. 37.000

--------------

Teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık :D

Rica ederim. Takıldığınız yeri sorun, bildiğimiz kadarıyla yanıtlarız ;)

takıldığım bi soru var , sen ruhsatı aldın mı almadın mı ? ona takıldım : )

TIMARLI ' Alıntı:

Aynı durumdayız tek ders denetim temmuz son hakkım. İtirazımı yaptım. Ama dava konusunda ben farklı düşünüyorum. İtiraz sonucunda bişi çıkmazsa temmuz sınavına gireceğim. oldu oldu olmadı itiraz dava ne hakkım varsa sonuna kadar gideceğim. Hatta dava konusu yapabilirsem mart sınavı için ayrı temmuz sınavı için ayrı dava açacağım.

Ama inş.gerek kalmaz hepimiz kurtuluruz şu dersten....

LevenTR ' Alıntı:
Herkese günaydın, iyi haftalar..

Bu haftaiçi itiraz sonuçlarını yayınlayacaklarını umut ediyorum.

Dün Deha Kadıköy'e gittim. Denetim hocası değişmiş. Yeni hoca da "Mart sınavını bir yana, eski sınavları bir yana koyun, Mart sınavını unutun" diyor. Cevapları eleştiriyorlar. "İtirazlarınızı yapın, dilekçelerinizi verin, sonuç alırsınız" diyor. Bakalım itirazdan birşey çıkacak mı...
dehada hocalar itiraz edin sonuç alırsınız demiş.bu yorumu neye dayanarak söylediler.bir duyumlarımı var yoksa sadece bir yorum mu.
birde bu yorumu denetim ve muhasebe içinmi yaptı çünkü genelde bu iki derste kalan oldu.

bende cumartesi günü deha bakırköydeki denetim hocasıyla görüştüm.. ayrıca dersanenin sahibi Devrim Hoca..
tesmerin yayınladığı cevap anahtarı kesinlikle yanlış diyor.. kendisi de aramış tesmeri..
ya cevap anahtarını değiştirecekler ya da itiraz sonuçları iyi gelecek diyor...
en kötü ihtimalle temmuzda kolay sorup herkesi geçirecekler diyor..
dersanede denetimden geçen ya 50-51 le anca geçmiş..
herkes itiraz etmiş..kesinlikle birşey olacak sabredin diyor hocamız..