Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

Arkadaşlar merhaba bende sürekli forumu takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum. Bende mart sınavına ilk kez girdim. 5 dersten geçmeyi beklerken 3 dersten geçtim. Denetim ve Muhasebe birçok kişinin olduğu gibi bana ekstradan geldi.Ki denetimde 75 lik kağıt vermiştim 27 vermişler >:( yeniden Temmuz sınavı için ne zaman başvuru yapacağız.?Başvuru başlangıç tarihine zaman? Birde sanırım internetten yapılacakmış 2. kez başvurular. Nasıl başvuru yapacağız? Başvuru tarihinide kaçırmayayım birde...

gulpembe ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba bende sürekli forumu takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum. Bende mart sınavına ilk kez girdim. 5 dersten geçmeyi beklerken 3 dersten geçtim. Denetim ve Muhasebe birçok kişinin olduğu gibi bana ekstradan geldi.Ki denetimde 75 lik kağıt vermiştim 27 vermişler >:( yeniden Temmuz sınavı için ne zaman başvuru yapacağız.?Başvuru başlangıç tarihine zaman? Birde sanırım internetten yapılacakmış 2. kez başvurular. Nasıl başvuru yapacağız? Başvuru tarihinide kaçırmayayım birde...

Temmuz sınavı için son başvuru tarihi 14 HAZİRAN 2010 bşvuru yapmak için işbankasına ders başı 70 TL cik yatırıp internetten tesmer online işlemler bölümünden sınav başvurusu yapacaksın sadece dekont bilgilerini girip sınava gireceğin dersleri seçeceksin sınava gireceksin ve hepsinden geçeceksin İNŞALLAH

serkanK ' Alıntı:
gulpembe ' Alıntı:

Temmuz sınavı için son başvuru tarihi 14 HAZİRAN 2010 bşvuru yapmak için işbankasına ders başı 70 TL cik yatırıp internetten tesmer online işlemler bölümünden sınav başvurusu yapacaksın sadece dekont bilgilerini girip sınava gireceğin dersleri seçeceksin sınava gireceksin ve hepsinden geçeceksin İNŞALLAH

İnşallaaaah... İnşallah hepimiz geçeriz de kurtuluruz şu sınav kabusundan ve stresinden. Ders çalışmaktan kafamda saç kalmadı. Nerdeyse kamburum çıkacak. Hayır bide iyi kağıt verdiğim dersleride geçsem içim yanmayacak emeğimin karşılığını alıyorum diyeceğim. Oda yok >:(

slm.arkadaşlar itiraz sonuçları ne zaman belli olacak bilgisi olan var mı ? inşallah olumlu sonuçlar alırız.

arkadaşlar.itiraz dan sonuç çıkmıcağını düşünüyorum.sadece maddi kontrol yani yeneiden hesaplama yapılıyormuş.pek umutlu olmamak gerkiyor.bende itirazımı yaptım.tesmer maillerimide attım.ama kimse iplemedi bile.maili açan bile olmadı.

Ufuk GÜNGÖR ' Alıntı:
arkadaşlar.itiraz dan sonuç çıkmıcağını düşünüyorum.sadece maddi kontrol yani yeneiden hesaplama yapılıyormuş.pek umutlu olmamak gerkiyor.bende itirazımı yaptım.tesmer maillerimide attım.ama kimse iplemedi bile.maili açan bile olmadı.

kağıtlar yeniden değerlendiriliyormuş..benim mailime cevap geldi..

burcu83 ' Alıntı:
Ufuk GÜNGÖR ' Alıntı:

Arkadaşlar,
Diyelim ki itiraz sonuçları değerlendirilirken cevap anahtarının hatalı olduğunu Tesmer kabul etti ve itiraz başvurularını yeni cevap anahtarına göre değerlendirdi. Ya itiraz başvurusunda bulunmayanların durumu ne olacak. Bence çok adil değil ve aynı cevap anahtarı ile değerlendirileceğimizi düşünüyorum itirazda da. Temmuz sınavına iyi hazırlanmak ve beklentimiz dışında soru çıkmamasını ümit etmekten başka çare yok gibi bence. Umarım hallederiz en kısa zamanda. İyi çalışmalar.

itirazlar değerlendirilmeyecekse böyle birşey neden var tesmerde ?
bence değerlendiriliyordur..benim kanaatim o yönde..
itiraz etmeyen de kalmamıştır bence..

burcu83 ' Alıntı:
tesmer iyi para toplar başka n eiş yapar benim haberim yok olan varsa beri dursun.itiraz etmeyenler var.arkdaşlarım var.hemde çok umudunu tüketmişler insanların.neden itiraz edeyim ki diyorlar.

burcu83 ' Alıntı:
Ufuk GÜNGÖR ' Alıntı:

ozaman sanırım cuma itirazlar belli olur.itiraz komisyonumu var yoksa herdersin hocası kendi dersine ilişkin itirazlarımı değerlendiriyor acaba.

Ufuk GÜNGÖR ' Alıntı:
burcu83 ' Alıntı:
tesmer iyi para toplar başka n eiş yapar benim haberim yok olan varsa beri dursun.itiraz etmeyenler var.arkdaşlarım var.hemde çok umudunu tüketmişler insanların.neden itiraz edeyim ki diyorlar.

15 tl ile ihya mı olunur da para için yapsınlar.

burcu83 ' Alıntı:
Ufuk GÜNGÖR ' Alıntı:
burcu83 ' Alıntı:

15 tl ile ihya mı olunur da para için yapsınlar.
15 tl yi onbinlerle çarpınız.

peki siz öyle düşünüyorsanız ne diyelim..

burcu83 ' Alıntı:
peki siz öyle düşünüyorsanız ne diyelim..
bizlere eğitim cd leri verdiler 2 yıl bunun için uğraştık .Tesmer kitap yazıp sattı bizler aldık .Kurslar açtılar gittik.Peki neden Trabzonda hiç kimsenin haberi olmayan bir kitaptan soru sordular.Eğitim kalitesini mi artıdılar bunlar şimdi.İşin para kısmı nuhabbet hiç kimse 15 tl için kendini üzmez de peki neden.Cevabı olan var mı acaba.

bende tesmeri biraz önce aradım.çıkan bayan duvar gibiydi.sorucağım soruyu bile unuttum sonra hatırladım.itirazlar cokmu maliyet detim için sordum bişey söyleyemiyoruz öyle bi çalışmamız yok.her sınav sonrası oldugu gibi yoğun dedi.alışıklar itirazlara sanırım.

Arkadaşlar slm, ben tesmeri aradım. itirazlarda sadece puanlar toplanmadığını kağıdın yeniden değerlendirmeye alındığını söledi bayan acaba başından savmak içinmi bilmiyorum ama bikaç kişi daha arar ve cevap aynı olursa demekki sadece toplama çıkarma işlemi olmadığına inanabilirim.bu itirazlardan bişey cıkacağını sanmıyorum bende vergiden kaldım ama inşallah geceriz...

arkadaşlar dün denetim dersine çalışırken muhasebe hataları nelerdir diye bir soru sorulsa ne cevap vereceğiz ömer dumanda farklı diğer kitapta farklı ne cevap verceğiz bilgilendirirmisiniz çıkma ihtimalide bence yüksek bir soru

Ozzyy merhaba, mesaj atmıştım ama sanırım görmedin.
Yusuf Sürmen in finansal muhasebe kitabının sende olduğunu söylemişsin. Kitaptan Hisse senedine kar payı tahakkuk ettiğinde 136 hesabamı 181 hesaba mı atmış bir bakabilirmisin. Çünkü bildiklerimizin dışında hesaplar kullanıyor. Tarzı biraz farklı
Yada Yusuf Sürmen in kitabı elinde olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Teşekkürler

arkadaslar ben foruma ilk defa yazıyorum bende 13 14 mart yeterlilik smmm denetim magdurlarındanım ıtıraz ettım ama olumlu sonuc gelirmı bilmem 80 beklerken 34 ile kaldım itiraz edipte gecen arkadaslar varmı acaba simdiye kadar olan sınavlardan diyorum.