Mart 2014 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

Arkadaşlar merhaba sizleri uzun zamandır takip ediyordum yorumlarınızı okuyordum bu benim 2. girişim oldu sınava ilk sınavda 4 tane verdim bu sınavda da maliyet denetim ve meslek ten girdim. Maliyetten hepsi son noktasına kadar yaptım 2011/1 dönemi sınav sorusunun benzeriydi zaten 100 en düşük 90 bekliyorum, denetimden 80-90 arası ama tek korkum meslek 5 soruyu da yaptım hatta 3 ü geçmiş sınav sorusuydu huzur hakkı payı ve kişilik kavramı haricindekiler şimdi tek meslekten korkuyorum meslekten geçen sınav 70 beklerken 30 almam beni yıktı bu sınavda komisyon değişti söyleniyor sizce gene aynı kıtlıkta verirler mi ne biliyim aklım takılıyor 3 soru zaten 60 yapıyor ve hakkı huzuru da yazdım kişilik kavramınıda yazdım eminim geçtiğimden ama insan genede mutlu olamıyor bu yüzden sonuç günü meslekten bırakılırlar hevesim kursağımda kalır diye korkuyorum sizce ne olur ???

arkadaşlar vergi hukuku sınavında cıkan uygulama sorularında direkt sonuç odaklı mı puan veriliyor tahmini olan varmı ? mesela matrah tespitinde gelir yada giderlerden bir hata yapsan sonuç direkt hatalı oluyor ya yinede bir kaç puan verilir mi ki?

arkadaşım
meslek hukukundan hangi kaynaktan çalıştın bizede söyle.Demekki senin bildiğin başka kaynaklar var. Benim 3. girişimdi.ben hem dehaya hemde burdaki arkadaşların mal adresinde yayınladığı notlara çalıştım. hiç bırınde huzur hakkı ve hangi hallerde iş kabul edemez kaşe ve mühür kullanamaz. sorularının cevapları yoktu.meslek hukukunda kıyıdan köşeden sormuşlar. zor sormuşlar.meslek hukukunu pek kasmamışlar demişsin.daha ne kadar kasmaları gerekiyordu!..Kastırıpta insanları koparmamak gerek!...

Kardeş ben fazla kasmamışlar kelimesini denetim için kullanmıştım
huzur hakkı konusunda haklısın benim notlardada yoktu ama 2013- haziran dönemi kursuna gitmiştim orada hoca anlatmıştı
Allah işimi rast getirdi hocanın o dersi gözümün önünden film şeridi gibi geçti
kaşe ve mühür sorusunu ise yorumla yapabilirdin
ben şahsen
geçici men, meslekten men v.b. gibi durumlarda iş alamaz dedim etrafınıda biraz süsledim

Tüm sınava giren arkadaşların hepsine geçmiş olsun diyorum. İNŞALLAH beklediğinizden kat be kat fazla puanlar alırsınız. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun...

ben çok sevinçliyim, 80-90 lık kağıt verdim 50 verseler yeter.
meslekten bu seferde bırakırlarsa anayasa mahkemesine kadar yolu var :)

Son düzenleme:
meslek komisyonunda aşağılık kompleksi var heralde.bu kadar kasmanın başka bir açıklaması yok.en yüksek notu almayı umduğum sınavdan 50 yle güç bela geçmiştim geçen dönem

Arkadaşlar bende bu kez iki dersten sınava girdim.Bence Meslek diğer dönemlere göe kişilik sorusu hariç kitaba bağlı kalmay başarmıştı.Bu iyi bir gelişme bence. Maliyet gerçekten basitti.SMM ,FİFo,Kademeli ve işçilik bence gelebilecek en iyi sorulardı.Adamlar safha,sipariş ve Karışık bir Birleşik Maliyet sorsalardı daha kötü olurdu.Bence kötünün en iyisi buydu.

meslek komisyonunda aşağılık kompleksi var heralde.bu kadar kasmanın başka bir açıklaması yok.en yüksek notu almayı umduğum sınavdan 50 yle güç bela geçmiştim geçen dönem

bende bu yüzden korkuyorum meslek komisyonu nasıl okuyor şimdi 90 lık kağıt verdim 50 sini versinler gerisi onların olsun

Merhaba.
Maliyet basitti diyorsunuz ama her defasında maliyetçinin garibim stajer arkadaşları tuzağa düşürmesine gerek varmı sizce?

arkadaşlar vergi hukuku sınavında cıkan uygulama sorularında direkt sonuç odaklı mı puan veriliyor tahmini olan varmı ? mesela matrah tespitinde gelir yada giderlerden bir hata yapsan sonuç direkt hatalı oluyor ya yinede bir kaç puan verilir mi ki?
ben 2013-2 dönem vergiden
kurumlar vergisi hesaplamasında, istisnayı hesaba katmayı unuttuğumdan dolayı direk sonucunu bulamamamıştım
o soruya puan vermemeleri halinde kalıyodum
sonuç 60 vermişlerdi
bence kağıdı okuyanın o anki psikolojisi ve sorunun zorluk derecesi önemli

arkadaşım
sen hangı kıtaba çalıştın kıtap felan bulamadım ben.sen ıyı not bekliyor olabılırsın. ama ben zorlandım meslek sınavında ve 3. gırışımdı benım.ben çok emek verdim. burda ben meslek sınavında mağdur olan bırıyım. sankı nıspet yapar gıbı meslek sınavı kolaydı dıyorsun. notların hiçbırısınde yok huzur hakkı. bulabılen varmı?
ben ankara ve istanbul odasında değilim ıstanbul ve ankara dakı kurs imkanları burda yok.meslek hukukundan kanun da huzur hakkı ve nerde kaşe kullanamazlar ve iş kabul edemezler sorusunun cevabını bulamadım.ben maildekı arkadaşların notların hepsını hatmetmıştım. . meslek hocası çok zor sormuş.çok kasmış.ben kişilik kavramına işletmenın , işletme sahıp ve ortaklarından ayrı bır kişiliği vardır bu kışılık sebebıyle muhasebe dekı hata ve hılelerden işletmede sorumludur yazdım.2. sorudakı smmm tastık işlemlerini yapamazlar ymm ler ise defter tutamazlar smmm lerın bürosuna ortak olamazlar smmm lerın işlerını yapamazlar yazdım. oda denetım kurulunu deha notlardakı aynısını yazdım. şimdı 50 gelırmı şüphelıyım.
sınav kolaydı deyıpte sınavı kötü gecenleri üzmeyın bence sınavlar zordu

arkadaşım
sen hangı kıtaba çalıştın kıtap felan bulamadım ben.sen ıyı not bekliyor olabılırsın. ama ben zorlandım meslek sınavında ve 3. gırışımdı benım.ben çok emek verdim. burda ben meslek sınavında mağdur olan bırıyım. sankı nıspet yapar gıbı meslek sınavı kolaydı dıyorsun. notların hiçbırısınde yok huzur hakkı. bulabılen varmı?
ben ankara ve istanbul odasında değilim ıstanbul ve ankara dakı kurs imkanları burda yok.meslek hukukundan kanun da huzur hakkı ve nerde kaşe kullanamazlar ve iş kabul edemezler sorusunun cevabını bulamadım.ben maildekı arkadaşların notların hepsını hatmetmıştım. . meslek hocası çok zor sormuş.çok kasmış.ben kişilik kavramına işletmenın , işletme sahıp ve ortaklarından ayrı bır kişiliği vardır bu kışılık sebebıyle muhasebe dekı hata ve hılelerden işletmede sorumludur yazdım.2. sorudakı smmm tastık işlemlerini yapamazlar ymm ler ise defter tutamazlar smmm lerın bürosuna ortak olamazlar smmm lerın işlerını yapamazlar yazdım. oda denetım kurulunu deha notlardakı aynısını yazdım. şimdı 50 gelırmı şüphelıyım.
sınav kolaydı deyıpte sınavı kötü gecenleri üzmeyın bence sınavlar zordu

şu yazılanları tekrar oku ben kolaydı demedim, ben geçtim dedim nisbette yapmıyorum sadece sevincimi paylaşıyorum
senin için üzüldüm inşallah geçersin

Son düzenleme:
arkadaşlar.
sadece kendınızı düşünüyorsunuz. oysakı parası olmayıp dışardan ankara ve ıstanbula gelen ve sabaha kadar parası olmadığı için avm lerde kalan yada mısafır olarak arkadaşının evınde yada tanıdığının evınde kalan yeterlılık sınavına tekrar tekrar gırmek zorunda olan arkadaşlarımızı düşünmüyorsunuz.sızde zaten bıraz vıcdan olsa meslek hukukunda öğrendığımız genel meslekı standartlarlardan sorumluluk ılkesını yanı topluma ve devlete sorumluluk meslektaş arkadaşlarına sorumluluk ılkesını zaten hayatınıza uygulardınız.sizin vıcdanınız yoksa benımde dıyebıleceğim bışey yok.
yazıklar olsun çok üzüldüm gerçekten ınsanların sadece kendını düşünmesını.!
yeterlılık sınavları çok zor.madem bızı meslek sahıbı yapmayacaklar bu kadar yıl nıye staj sınavı staj süresı koyup bızım ömrümüzden ömür alıyolarkı baştan staja başlamada almayın bızde kendımıze başka secenekler düşünelım. ama artık 4 yıl gectı. 33 yaşından sonra kımsede ış vermıyor acıkcası.
sadece kendını düşünmeyeceksın.eğer kendını düşüneceksen bu mesleğe hıç gırme. ben kendıme şöyle bır hedef koydum kısmet olurda ruhsatı alırsam 10 tanede defterım olursa her 10 defterde bır garıban mükellefımın defterını bedava tutacam!..teşekkür ederım
saygılarımla

arkadaşlar.
sadece kendınızı düşünüyorsunuz. oysakı parası olmayıp dışardan ankara ve ıstanbula gelen ve sabaha kadar parası olmadığı için avm lerde kalan yada mısafır olarak arkadaşının evınde yada tanıdığının evınde kalan yeterlılık sınavına tekrar tekrar gırmek zorunda olan arkadaşlarımızı düşünmüyorsunuz.sızde zaten bıraz vıcdan olsa meslek hukukunda öğrendığımız genel meslekı standartlarlardan sorumluluk ılkesını yanı topluma ve devlete sorumluluk meslektaş arkadaşlarına sorumluluk ılkesını zaten hayatınıza uygulardınız.sizin vıcdanınız yoksa benımde dıyebıleceğim bışey yok.
yazıklar olsun çok üzüldüm gerçekten ınsanların sadece kendını düşünmesını.!
yeterlılık sınavları çok zor.madem bızı meslek sahıbı yapmayacaklar bu kadar yıl nıye staj sınavı staj süresı koyup bızım ömrümüzden ömür alıyolarkı baştan staja başlamada almayın bızde kendımıze başka secenekler düşünelım. ama artık 4 yıl gectı. 33 yaşından sonra kımsede ış vermıyor acıkcası.
sadece kendını düşünmeyeceksın.eğer kendını düşüneceksen bu mesleğe hıç gırme. ben kendıme şöyle bır hedef koydum kısmet olurda ruhsatı alırsam 10 tanede defterım olursa her 10 defterde bır garıban mükellefımın defterını bedava tutacam!..teşekkür ederım
saygılarımla

Güzel bir düşünce inşallah çok defterin olur

kardeş ben ankaradayım, inan dışardan gelenler için elimizden gelen bişey yok, en fazla ankara dışından gelen arkadaşlarımı misafir edebiliyorum sanki ankara dışından gelenlerin hakkını gasp ediyormuşuz gibi konuşuyorsunuz.
bizimde elimizden gelen bişi yok, sınavları biz yapmıyoruz, soruları biz hazırlamıyoruz,
Ankara dışından gelenler için Ankara oda başkanına taleplerimizi çok önce ilettik
sağolsun başkanımız dışardan gelenler için siyasal fakültesinin önünde kumanya dağıtıyor onunda elinden gelen en fazla bu kadar
burada sistemi sorgulamanız gerekiyor
saygılar

smmm yeterlililk maliyet muh.

arkadaşlar maliyet muh. sorusunda ücret taahhukku sorusunun cevabını çözümünü yazabililir misiniz.... bir de arada hesap hatalarım var, genel olarak kağıda bakıp mı not veriyo hocalar yoksa, sadece sonuca mı.