arkadaşlar maliyet muh. sorusunda ücret taahhukku sorusunun cevabını çözümünü yazabililir misiniz.... bir de arada hesap hatalarım var, genel olarak kağıda bakıp mı not veriyo hocalar yoksa, sadece sonuca mı.
Merhabalar dehanın çözümü bende var ancak akşam yükleyebilirim şuanda iş yerindeyim. Ücret tahakkukunu bende yanlış yaptım yani 720 ve 730 ile ilgili olanını nedenine gelince bir arkadaşımında bahsettiği üzere soruların KOLAY ancak soruluş şeklinin kafa karıştırıcı ve sürenin bu karışıklığı yenecek kadar çok olmayışı.

biraz uzattım neyse ben sorudaki "sonütü" gider yerinin "esas üretim " olarak yazıldığını görmedim bu yüzden onu yardımcı gider yeri olarak benimsedim ( aslına bakarsanız da böyle olmalı takım elbise de kullanılan iplik vatka düğme endirekt malzeme ise sonütü de kullanılan işçilikte endirekt işçiliktir) bu yüzden 720 ye sade 15000 verdim nedini ise gene soruda yer alan direkt ücretlerdeki TÜM KESİNTİLERİN endirekt işçilik sayılacağı vurgusuydu.
720 d.i.g.......15000 (B)
730 g.ü.g......29840 (B)
..................335 pb.....24300 (A)
..................360 övf.....7630 (A)
..................361 ösgk...12910 (A)
olarak yaptım ancak sitres yapmayıp soruyu daha dikkatli okusaydım ve "sonütü" nün esas üretim yeri olduğunu bilseydim
720 d.i.g.......19500 (B)
730 g.ü.g......25340 (B)
..................335 pb.....24300 (A)
..................360 övf.....7630 (A)
..................361 ösgk...12910 (A)
Olarak yapardım ve benim fikrimce kesin yanıt bu.
Peki buna puan verecek okuyan ne verir derseniz amaç yazılı ise buradaki ölçüt kesinlikle sonuç odaklı olmamalı o zaman test yapsınlar! Hangi hesapları kullandığım borç alacak dengem hiç dikkate alınmayacağını bilmek adamı kızdırıyor.
Soruda ki I. Dağıtımım doğru II. Dağıtım da ise beni kahreden Sonütü yine devreye giriyor

gülüyorum ama maalesef sinirden çünkü ben sonütü yüde yardımcı kabullendiğimden onuda dağıttım !!! Bu yüzden II.Dağıtımdan hiçç bişi beklemiyorum 1.Sorum doğru 30 puan alırım 2. Sorusnun a maddesini stok kartını düzenledim b) maddesi,nde yer alan tahakkuk kaydını yukardaki gibi yaptım c) maddesindeki I.Dağıtım doğru d) maddesindeki II.Dağıtım eyer son ütü yardımcı olsa yüzde yüz doğru. Ama değil
Şimdi benim 50 almam yeterli sizce formdaşlar ben kaldım mı geçtim mi
Saygılar sevgiler.