personel maaş programı

mart dönemine ait iptal ve ek bildirge

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer66

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar e-bildirge ile verdiğim mart dönemine ait prim bildirgesini yanlış vermişim şimdi elden iptal ve ek bildirge vereceğim ama ssk il müdürlüğü iptal ve ek bildirgeyi verirsen 1.590,00 ytl ipc uygulanacağını söylüyor bu uygulama doğrumudur? Teşekkür ederim.

Sayın stajer66
Konuyu açık ifade etmediniz.Mart ayına ait bildirgeyi neden iptal edip ek bildirge veriyorsunuz.
Aşağıdaki bilgilerin konunuza açıklık getirmesini umarım.

Kod:
506 sayılı Kanunun 140 ıncı maddesine göre
3- Defter tutmakla yükümlü olmayanlar için bir aylık asgari ücret tutarında,
b) Bu Kanunun 9 uncu maddesinde belirtilen bildirgeyi yasal süresi içinde Kuruma vermeyenlere, her bir sigortalı için aylık asgari ücret tutarında, bildirilmeyen sigortalıların çalışma izninin olmaması durumunda asgari ücretin iki katı tutarında;
c) Bu Kanunun 79 uncu maddesinin birinci fıkrası uyarınca verilmesi gereken belgeleri anılan fıkrada belirtilen süre içinde Kuruma vermeyenlere her bir fiil için belgenin,
1- Asıl nitelikte olması halinde aylık asgari ücretin üç katını geçmemek kaydıyla Kuruma verilmiş olan belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına aylık asgari ücretin 1/5’i tutarında,
2- Ek nitelikte olması halinde Kuruma verilmiş olan her bir ek belge için aylık asgari ücretin 1/8’i tutarında, ek belgenin 79 uncu maddenin üçüncü fıkrasına istinaden Kurumca re’sen düzenlenmesi durumunda aylık asgari ücretin üç katı tutarında,
3- Mahkeme kararı ile veya denetim elemanlarınca yapılan tespitler sonucunda ya da kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen belgelerden hizmetleri veya kazançları Kuruma bildirilmediği veya eksik bildirildiği saptanan sigortalılarla ilgili olması halinde, belgenin asıl veya ek nitelikte olup olmadığı, işverence düzenlenip düzenlenmediği üzerinde durulmaksızın aylık asgari ücretin üç katı tutarında

Sayın Dinçer Kum problem 5084 sayılı yasadan faydalanan bir işyerimiz için 5084 sayılı yasa secilmemiş işçi sayısı 16 olduğu için mutlaka e-bilgirge ile vermemiz gerekmektedir. Bizi şimdi o bildirgeye iptal ve 5084 sayılı yasaya göre ek bildirge vermek istiyoruz. SSK ise ipc uygulayacaklarını söylüyorlar gerekçeleri ise siz bildirgenizi mutlaka internetten vereceksiniz elden verirseniz 1590,00 ytl ceza keseriz diyorlar. İlginiz için teşekkür ederim.

satın stajyer66 iptal ve ek beyanlarınızı, ebildirgeden verseniz olmuyormu?

Sayın Denetmen malesef olmuyor e-bildirgeden sadece cari dönemin ek ve iptalini verebiliyoruz. Teşekkür ederim.

konuda yanlış anlamadıysam, bir saçmalık var, ebildirge vermek mecburi, zamanında gönderiyosunuz, yanlışlık olmuş düzelteceksiniz, e-bildirgede öyle bir uygulama yok mecburen elden verilecek, sonrada ebildirgede vermeniz mecburi, elden verdiğiniz için ceza yersiniz, öyle ise e-bildirgeye öyle bir seçenek neden konmamış.

Evet sayın denetmen sigortanın bana dedi aynen sizin anladığınız gibi bana da çok saçma geliyor ama bu konuda daha kimse net bir şey söylemedi bende hala düşünüyorum ne yapacağımı

sayın stajyer66, internette bu konuya biraz baktım, genelde ssk genelgelerinde yazdığı, geçmiş döneme ait iptal ve ek bildirgelerin, kağıt ortamında verilmesi devam edilecektir. yani ssk bu bildirgeleri, kağıt ortamında veriyorsun diye bir ceza uyguluyorsa yanlışlık yapıyor.

TARİH : 28/07/2005

SAYI : B.13.2.SSK.5.01.08.00/VII-031/ 611573

KONU : Cari Aya Ait Ek ve İptal Belgelerin de e-bildirge Zorunluluk Uygulamasına Alınmasına İlişkin Tebliğ

GENELGE

16-348 Ek

tebliği sen bulur bakarsın. burda konu bölümünde dediği gibi, sedece cari aya ait ek ve iptal belgeler e-bildirge zorunluluk kapsamına alınmıştır. yani geçmiş dönemlere ait böyle bir zorunluluk yoktur.

!!!

Arkadaşlar burda dikkat edilmesi gereken asıl konu süresinden sonra verilen bildirgenin hangi mahiyeti taşıdığıdır. arkadaşımız süresinde vermiş olduğu asıl bildirgede hata yapmış ve iptal bildirge ile daha önce vermiş olduğu asıl mahiyetteki bildirgeyi işlemden kaldırmaktadır. yeniden düzenleyeceği bildirge asıl mahiyette ve kanuni süresinden sonra verileceğinden idari para cezası uygulanacaktır. Dikkat ederseniz aynı işlem beyannamelerini internet üzerinden göndermek zorunda olan mükellefler içinde uygulanmakta ve ayrıca VUK'nun mük.355.maddesine istinaden usulsüzlük cezası kesilmektedir.

Arkadaşlar dün ssk ya gittim bordro servisinden ayrılmış bir şef ile görüştüm hiç bir ipc muhatap olmazsın dedi yeni şef ile görüştüm 3 asgari üçret tutarında ipc keseriz diyorlar. Şu anda benim kaybın 400,00 ytl civarında bu konuda daha tam bir kaanate varamadım. Ne yapmam konusunda kararsızım. İlginizden dolayı çok tşk ederim.