fonradar

Masum Türker Türmob Başkanlığını Bırakıyor mu?

Üyelik
9 Ara 2008
Mesajlar
65
DSP'nin 17 Mayıs'ta yapılan olağanüstü kurultayında Genel Başkanlık koltuğuna oturan Masum Türker'in, halen ikinci koltuğu olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanlığını bırakmamasının, oda içerisinde tepkilere neden olduğu iddia ediliyor.

Kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olan ve 3568 sayılı özel yasa ile kurulan TÜRMOB'un Birlik Yönetmeliği'nin 27'nci maddesi, TÜRMOB'un Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine siyasi faaliyet yasağı getirdiği ifade ediliyor. DSP genel başkanlığına seçildikten sonra Rahşan Ecevit başta olmak üzere istifalar ile sarsılan Türker'in, TÜRMOB Başkanlığını bırakması için bazı üyelerin mahkeme hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

CİHAN'ın konu ile ilgili sorularını cevaplayan DSP Genel Başkanı Türker, hukuki olarak TÜRMOB Genel Başkanlığı yapmasına bir engel bulunmadığını savundu. Zamanı geldiğinde TÜRMOB'un kendi iç yapısı ve dengelerine uygun gördükleri anda görevi bırakacağını belirten Türker, yürütmekte olduğu 2 projenin tamamlanması ardından TÜRMOB başkanlığını bırakacağını belirtti. Türker, "Bunlardan birisi yeniden yapılanma projesi. Zaten bunun için başkan oldum. TÜRMOB'un vermiş olduğu ruhsatların dünya standartlarında akreditasyonu ile ilgili proje geliştirdik. Bu iki proje bittiğinde arkadaşlardan affımı isteyeceğim." dedi.

Kendisinin görevi bırakması için mahkemeye verileceği yönünde haberler aldığını ifade eden Türker, mahkeme süreci sonunda kendisinin hukuki açıdan haklı olduğunun ortaya çıkacağını ileri sürdü. (CİHAN)
 
Ynt: Masum Türker Türmob Başkanlığını Bırakıyor mu?

Etik olarak çoktan istifasını vermiş olmalıydı.
 
Ynt: Masum Türker Türmob Başkanlığını Bırakıyor mu?

Sayın Masum Türker'in TÜRMOB başkanı olduktan sonra Bir siyası Partinin genel başkanı olması 3568 sayılı yasamıza göre malesef eski görevinden ayrılmayı gerektirmektedir. Her ne kadar şu an siyası konjonktur durgun bir dönemde olsa da seçimler yaklaştıkça bu konuda kamuoyu baskısı artacak ve kaçınılmaz olarak sayın başkan görevinden ayrılmak zorunda kalacaktır. Bunun böyle olmayacağını yani 2 işin bir arada yürümesinin mümkün olmadığını kendisi de çok iyi biliyor.

Kendisini hiç tanımayan biri olarak üniversite öğrencilerinin seyirci ve soru sorduğu ve Maliye Bakanlığı inceleme elemanlarının denetim özerkliğinin tartışıldığı bir televizyon programında yapmış olduğu yorumlar beni son derece umutlandırdı. Genel olarak programda denetim elemanlarının sorumluluğu ve yanlış kesilen cezalardan dolayı anayasamız gereği zarara uğratılanların zararlarının zarara sebebiyet verenlerden istenebileceğini söylemesi, görüşlerini ifade ederken kamu- özel sektör taraflarından hiç birini zan altında bırakmayacak diplomatik bir aktarıma sahip olması ve özellikle yaşanan ekonomik krizin nedeninin ' Sermaye Transferi ' olduğunu söylemesi -ki bu cümle son derece derin ve anlamlıdır- benim zihnimde oluşan mesleki itibar endeksini yukarılara taşımıştır.

Mümkünse kendisi için geçiş dönemi olan bu günlerde her şey yoluna girene değin meslek mensupları olarak bu konuda bir baskı oluşturmayalım. Zaten medya Sayın başkanın her gittiği yerde aynı soruyu sormaktadır....

Kimse kusura bakmasın..... Sempatik Adam.... ve Akıllı.
 
Ynt: Masum Türker Türmob Başkanlığını Bırakıyor mu?

Sartre, arkadaşımıza ben şahsım olarak katılıyorum. Sorunlarımız çok olduğu açık seçik ortada. Avukat arkadaşlarımla konuşuyorum onlarda ücret tarifesinden ve tahsilat sorunlarından dertliler. Bakalım zaman neyi gösterecek. Onlarca problemimiz var. Bir anda çözülecek konular değil. en azından sorunlarımız için az çok uğraşıyor. Kendisine başarılar dilemekten başka bir şey söyleyemiyorum.
 
Ynt: Masum Türker Türmob Başkanlığını Bırakıyor mu?

aslında bu konunun tartışılacak bir tarafı yok bence, masum bey kanunen engel yok diyor ama etik olarak hiç doğru değil. koskoca türmobta başka birisi yokmu yada o projeleri başka birisi yürütemezmi . böyle önemli bir meslek örgütünün bir siyasi partiyle birlikte anılması çok yanlış bu durum bu örgütün toplum nazarındaki saygınlığını zedeler. masum bey en kısa zamanda görevinden ayrılmalıdır.
 
Ynt: Masum Türker Türmob Başkanlığını Bırakıyor mu?

ne koltuk be oturunca kalkmak bilinmiyor
 

Benzer konular

Üst