Matrah Arttırmam Gerekiyor mu ?

Üyelik
5 Kas 2016
Mesajlar
8
Konum
istanbul
Merhabalar

2013 yili icinde isletme defteri bilanco usulune ait bir sirketim vardi. 2013 yili sonunda kapattim. istanbul dan bir denetmen bugun aradi ve tarafimdan matrah arttirmami istedi eger matrah arttirmazsam inceleme olacagini soyledi.

Muhasebecim ile gorusmuyorum. KDV ve Gelir Vergisi beyan edilen rakamlari nasil ogrenebilirim ay ay olacak sekilde vergi dairesine giderek ogrenebilirmiyim? Sanirim formu orada dolduracagim?

Matrah arttirirsam yinede inceleme olur mu af tan yararlanmis mi oluyorum?
 
İncelemenin kapsamı nedir? İlk önce bunu öğrenmeniz gerekiyor. Kdv, Gelir veya Stopaj yönünden yada genel bir inceleme midir? Buna göre hangisi ise, bunlardan birinin matrah artırımını yapmanız yeterli olur, hepsi veya genel bir inceleme ise, hepsinden de matrah artırımı yapmalısınız.
Eğer bunlar ile ilgili matrah artırımı yapmaz iseniz, bu konularda bir daha incelemeye girmezsiniz.
 
Üst