Mazaretsiz İM

İşe mazaretsiz olarak gelmeyen işçinin gelmediği günün yanında haftasonu tatil ücretini de kesmem de sakınca varmıdır ?

Eğer haftalık 45 saat çalışmayı tamamlamadıysa pazar günüde çalışması gerekiyor. Eğer çalışmazsa hem gelmediği günü hem pazar gününü kesebilirsiniz maaşından. Haftalık 45 saat çalışmayı tamamladıysa hafta tatili hakettiği için sadece gelmediği günü kesebilirsiniz.

Aklımda bir haftadır takılagelen bir soruyu da size sormak istiyorum;
Kıdem-ihbar tazminatlarının elden-bankadan ödenmesi konusunda ki görüşünüzü merak ediyorum,
bu ödemelerin ücret olarak nitelendirilmemesinden dolayı elden ödenmesi mümkün olabilir mi (tevsik haddine dikkat ederek),
yoksa borçlar kanununun ilgili maddesine göre direkt olarak tutara bakılmadan bankadan mı yatırılma lı , kişisel görüşünüzü merak ediyorum.

Aklımda bir haftadır takılagelen bir soruyu da size sormak istiyorum;
Kıdem-ihbar tazminatlarının elden-bankadan ödenmesi konusunda ki görüşünüzü merak ediyorum,
bu ödemelerin ücret olarak nitelendirilmemesinden dolayı elden ödenmesi mümkün olabilir mi (tevsik haddine dikkat ederek),
yoksa borçlar kanununun ilgili maddesine göre direkt olarak tutara bakılmadan bankadan mı yatırılma lı , kişisel görüşünüzü merak ediyorum.
Bankadan ödemelisiniz. Her anlamda karşılaşabileceğiniz sorunları giderebilir.