Mazeret izni

Üyelik
13 Şub 2010
Mesajlar
69
Şirketimizde çalışan kişiler sürekli mazeret izini adı altında izin alıyorlar. Kanuna göre yıllık izinden hiçbir şekilde mahsup yapılamamakta. Ancak personelin bu mazeret izinleri toplamda oldukça fazla ve yıllık izinleri olduğu gibi duruyor ve bir maliyet oluşturuyor bu anlamda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Nasıl bir uygulama yapmam gerekir bu durumda? Değerli bilgileriniz için teşekkürler...
 
Ynt: Mazeret izni

İş sözleşmeleriyle veya başka bir şekilde , xx gün mazeret izni hakkı tanımlanmış durumda mı peki?
Kanunen adı mazeret izni olan zorunlu ücretli verilecek bir izin uygulaması yok, eğer sözleşme ve ekleriyle tanımlanmamışsa.
 
Ynt: Mazeret izni

Hiçbirşey yok mazeret izni ile ilgili. Geçmişte yıllık 6 güne kadar mazeret izni kullandırılıyormuş ama bir süre sonra bunu kaldırmışlar şimdi personel 1-2 gün izin alıp gidiyor mazeret diye.
 
Ynt: Mazeret izni

SGK dahi, kendi bünyesinde görevlendirdiği doktorunun verdiği iş göremez raporuna istinaden 2 güne kadar olan kısmını, caydırıcı olması mantığıyla ödemezken, hala bunu yapıyor olmanız ilginç doğrusu :)
Bir yazı yayınlayıp, ücretli mazeret izinlerinin xxx tarihinden itibaren kaldırıldığını, talep edilecek izinlerin de uygun görülmesi durumunda ücretsiz izin olarak uygulanacağını bildirebilirsiniz.
Bu arada bildirilen mazeretleri merak ettim :)
 
Ynt: Mazeret izni

Evet durum oldukça garip bende yeni başladığım için işin içinden çıkamadım ve akıl almak istedim doğrusu, Tabii şimdi personelden ilginç tepkilerle karşılaşacağım. Zaten olayda istismar var bunun farkına vardım. Teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst