Merkezin Dışında Açılan Büfe Şirketin Şubesi Sayılır mı??

MEMET ORHAN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Haz 2006
Mesajlar
490
Konum
GAZİANTEP
Bütün formdaş arkadaşlara selamlar.
Bir limited Şirket Merkezi dışında bulunan bir Özel Sağlık Kuruluşunda Yatan hastalara hitap etmek üzere, bir büfe açarak burda bisküvi,kola,süt, su ve benzeri gıda maddelerinin satışını yapacaktır.
Burada hizmet veren söz konusu büfe için gerek Vergi Dairesi ve gerekse diğer resmi kuruluşlarda hangi iş ve işlemlerin yapılması gerekir.
Yani Ortaklar Kurulundan alınacak bir kararla burada faaliyet yürütmek yeterlimidir. Yoksa Bu Büfeyi Şirket Merkezinin bir Şubesi olarak değerlendirip T.Sicilinde tescile tabi tutmak gerekirmi?
Bütün meslektaşlara selam ve saygılar....
 
Ynt: Merkezin dışında açılan Büfe Şirketin Şubesi sayılırmı??

Tescile tabi tutarak şube işlemlerini yerine getirin derim.
 
Ynt: Merkezin dışında açılan Büfe Şirketin Şubesi sayılırmı??

Sayın AHMET AKCA Bey..
Bildiğiniz gibi Şubeler, genelde esas itibariyle bağlı bulunduğu Merkezlerin faaliyet konusuna giren tüm işlerin tek başına yürütüldüğü yerlerdir, ve buralara bir yetkili müdür ve gerekli sermaye tahsis edilir. Ancak bizim burda böyle bir faaliyetimiz olmayacak. burda bir sigortalı çalışanımız bulunacaktır.
Bu fiili duruma rağmen T.Siciline şube tescili yapmak gerekiyormu...
 
Ynt: Merkezin dışında açılan Büfe Şirketin Şubesi sayılırmı??

Şube işyerlerini ticaret siciline tescil ettirme zorunluluğu Yok.ortaklar kurulu kararı alıp noterden geçirin.büfeyi nerede açıcaksanız adres bilgilerini detaylı şekilde yazıp bağlı olduğunuz vergi dairenize bildirin.Yoklama tutulduktan sonra büfe için yazarkasa izin belgesi işlemlerini yapmayı unutmayın.
 
Üst