fonradar

Mesai saati

Üyelik
5 Şub 2011
Mesajlar
27
özel bir firmada çalışmaktayım.günlük çalışma saatimiz 15 dk. çay ve 45 dk. yemek molasıyla beraber toplam 8 saattir fakat işveren firma bundan sonra 9 saat çalışmamızı istiyor yine 15 dk çay ve 45 dk. yemek molasıyla bu yasalmıdır.teşekkürler
 
Ynt: Mesai saati

Haftada kaç gün çalıştığınızı da belirtmeniz gerekiyor.
 
Ynt: Mesai saati

haftada 6 gun çalışıyorum hafta sonlarıda dahil izin gunlerimizi hafta içi kullanıyoruz.
 
Ynt: Mesai saati

15 dakikalık çay ve 45 dakikalık yemek molası olan ara dinlenme süreleri çalışma süresinden sayılmaz.
Günlük 8 saat çalışma sürenizde ara dinlenmelerle beraber 8 saat dediğinizde 7 saatlik çalışma süresi yapar ve bu da haftada 6 günden 6x7=42 saat yapar.
45 saatlik yasal çalışma süresinin altında kalmaktadır bu durum ancak kazanılmış hak olarak haftalık çalışma saatiniz 42 saat olarak kabul edilir.
Eğer günlük çalışma süreniz ara dinlenmeler dahil 9 saate çıkarıldığında haftanın 6 günü çalışma saatlerinizde bir değişiklik olmadı ise, 9-1 =8 saat günlük çalışma süresi ile 6 x8= 48 saatlik haftalık çalışma süresine karşılık gelir ki bu da yasal çalışma süresinin üzerine çıkmak demektir.
Bu durumda da işvereniniz fazla çalışmanız için onay almışsa, haftalık 3 saatlik fazla çalışmanın ücretini ödeyerek bu şekilde çalışmanızı isteyebilir.Yok fazla çalışma için onayınız alınmamışsa, haftalık 45 saati aşan süre için çalışma zorunluluğunuz bulunmamaktadır.
Ancak gene de söylediklerinizde eksik kalan bir şeyler var sanki,
siz hele haftanın çalıştığınız günlerini ve sabah işe başlama akşam işi bırakma saatlerinizi de bir söyleyin de hesabı daha doğru doğru yapalım :)
 
Ynt: Mesai saati

:)vardıyalı calışıyorum aslında bir haftanın 6 gunu sabah 10 da başlayıp akşam 6 da cıkıyorum diğer hafta ise öglen 2 de başlayıp akşam 10 da cıkıyorum.zaman zaman özel günlerde mesai de yapıyoruz ama bu malesef işveren tarafından ödenmiyo.prim sistemli çalıştıgımız için kotanız tutsun diye prim almak için mesai yapıyorsunuz diyorlar.
 
Ynt: Mesai saati

bu arada izin günlerimizi hafta içi kullanıyoruz mesela perşembe. şimdiden teşekkür ederim
 

Benzer konular

Üst