Mesleğe Yeni Adım Atan Arkadaşlar

Benim gibi büyük hayallerle ruhsatını almış ve daha sonra hiç bir işe yaramadığını görüp hayal kırıklığı içinde ne yapacağını bilemeyen arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum..

Benim gibi büyük hayallerle ruhsatını almış ve daha sonra hiç bir işe yaramadığını görüp hayal kırıklığı içinde ne yapacağını bilemeyen arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum..

Arkadaşım ruhsatı nasıl aldığına bağlı. Hiçbir tecrüben yoksa ve ruhsat almışsan . Araba sürmeyi bilmeyip ehliyetin olmasına benzer. Tecrübe sahibi bir insanın ruhsatının işe yaramamsı çok düşünülemez.

Sayın muhlissalih

Sen hele bir kendini bu meslekte geliştir.Bak bakalım ruhsat işe yarıyor mu ? Yaramıyor mu? Hemen ruhsatı suçlama

Sayın Ferhat Bey

Açtığım konuyla ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Meslekte 10 yıldır üst düzey yönetici olarak çalışıyorum. Bunu belirttim ki bilgisiz tecrübesiz diye nitelendirmeyin. Mesleğime hakimimdir ve sürekli kendimi güncellerim. Mevzuatı çok iyi de takip ederim. Benim demek istediğim bu meslekte ruhsatınız olsa da olmasada aynı maaşı alırsınız.Hatta olduğu için iş bulamayan bir çok arkadaşın yazılarını okudum forumda. Ben Smmm olduktan sonra çok araştırdım. Bürosu olan meslektaşlar ile görüştüm ve hepsi sakın büro açma dediler. Tahsilat problemi müşteri bulma problemi meslektaşın çok olması vb.İşletme sahipleri inanın eşlerinden boşanma kararını muhasebecilerini değiştirme kararından daha kolay alabiliyorlar. Sebeb ne mi çün ki sırlarına vakıfsınız vss. Çok ümitlenmiştim denetim olayı gelecek Türkiyede bir şeyler değişecek vss. Maalesef sonuç hayal kırıklığı. Umarım neden bunlarımı yazdığımı şimdi anlatabilmişimdir.

QUOTE=ferhat;313115]Sayın muhlissalih

Sen hele bir kendini bu meslekte geliştir.Bak bakalım ruhsat işe yarıyor mu ? Yaramıyor mu? Hemen ruhsatı suçlama[/QUOTE]

Son düzenleme:
10 yıldır yöneticilik yapıyorsan her halde asgari ücret almıyorsundur.daha ne istiyorsun ruhsat aldın diye maaşın birden 5'e mi katlayacaktı.

Sayın Salih Bey,
Bu meslekte ruhsat tabiki önemlidir ancak ruhsatın yanı sıra sizin ne kadar donanımlı olduğunuz bence daha önemli. Öyle insanlar tanıyorum ki ruhsatı yok 10 yıllık tecrübeli vs. çok iyi maaşlarla çalışıyorlar, ya da dershaneye gitmiş bu ruhsatı almak için para harcamış ruhsatı alınca da ne işe yaradığını bile bilmeyen arkadaşlar var. Kişinin tecrübesi, bilgisi, şirkete katabildiği değerler ile doğru orantılı hakettiği ücreti de...
Ben 2 yıllık smmm stajyeriyim. Tecrübem 6 yıl. yaşım:25 kurumsal bir firmada Şef pozisyonunda çalışıyorum. Ruhsatı olan uzun yıllar bu işi yapan çoğu meslek mensubu üstadlardan daha iyi kazanıyorum diyebilirim.

Saygılar.

ilginç bir yaklaşım ne işe yaradığını anlayamadım demişsiniz.
çevrenize güveniyorsanız büro açın 5 yıl sonra büyük ihtimalle çok iyi paralar kazanıyor olacaksınız.
çevreniz yoksa şirkette kalın. maaşınıza zam isteyin. zam istediniz vermediler mi yada istediğiniz ölçüde değil mi ruhsatınız la başka bir firmaya geçin. madem tecrübenizde var sizi havada kaparlar. güvenin kendinize. ruhsatınızı da boşa atmayın. o ruhsatı almak için ne sıkıntılar çekenler var.

Eleştiren arkadaşlar inşallah ben yanılıyorumdur da siz haklı çıkarsınız. Bende stajer arkadaşlar gibi dersanlerin hocaların gazıyla çok ümitlendim bir sürü masraf yaparak aldım ruhsatımı. Ama benim anlatmak istediğimi sanırım anlamadı bazı arkadaşlar tabi onların heveslerini kırmak da istemiyorum. Dediğim gibi inşallah ben yanılıyorum tüm meslektaş arkadaşlarım ve de stajer arkadaşlarım meslekte muaffak olurlar.