Meslek mensubunun müşteri kredi kartı ile tahsilat problemi giderilmesi

Üyelik
30 Ağu 2008
Mesajlar
4
bilindiği üzere hemen hemen her meslek mensubunun hizmetinin karşılığını alamaması ciddi bir problem haline gelmiştir. bu nedenle çözüm yolları nelerdir. Çözüm olarak kredi kartı ile ödeme yasal zorunluluk hale getirilse çözüm olur mu? günümüzde kredi kartı kullanmayan yok. yılın başında müşteriden 12 adet mail order ödeme formu alınıp banka aracılığıyla tahsilatın her ay düzenli yapılması hakkında görüşleriniz nelerdir...
 
Ynt: meslek mensubunun müşteri kredi kartı ile tahsilat problemi giderilmesi

Bence kredi kartı değilde tahsilatların Oda tarafından yapılıp muhasebecilerin hesabına aktarılması şeklinde bi sistem yapılabilir. Bu çok zor bişey değil.
 
Ynt: Meslek mensubunun müşteri kredi kartı ile tahsilat problemi giderilmesi

Arkadaşlar kredi kartından para çekmeninde masrafları oluyor banka her ay aidat alacak,hesaba geçen parayı hemen çekerseniz komisyon kesecek(1ay sonra alırsan kesmiyor),ee zaten 3 kuruşluk para onuda banka çarçur edecek,he çok müşteri olur ayrı konu,en iyisi nakit alırsın koyarsın cebine ve o sadece senindir,cepcinin bir çalmadığı sürece senindir. Tahsilat sorunu sadece meslek mensuplarında yoktur hem,esnaftada vardır,patrondada vardır,hatta bazen ücretli çalışanda bile oluyor. Bu gün tahsilat sorunu olmayan meslek veya işler bir elin parmağını geçmez. Kapitalist sistemin doğası bu,herkes elindeki kapitali vermek istemiyor,çünkü şirketler tüzel kişilikler gerçek kişilerin varlık yapı taşı bu ;)
 
Ynt: Meslek mensubunun müşteri kredi kartı ile tahsilat problemi giderilmesi

Kartla tahsil eden meslek mensupları var. Hatta çalıştığınız banka taksit bile yapıyor, müşterininde işene geliyor.
 
Üst