Meslek Mensubunun Sorumluluğu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan XYXYXY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadalar günaydın;

Bir firma bünyesine bir mali müşavir katmıştır. Artık defter içerde tutulacaktır yeni yılda. Mali Müşavir firma ile ilgili kayıtları istediğinde meslek mensubu defteri yazdırdım ordan bak diyebilir mi?

Bunun meslek kanununda yeri var mıdır?

Sonuçta şu sonuç çikıyor ortaya, firma kendi bilgilerini alamıyor!!!

Üstadların cevaplarını bekliyorum

Kolay Gelsin,,

Ynt: Meslek Mensubunun Sorumluluğu

Eski meslek mensubu defterleri yazdırdım ordan bak demiş, defterden bakıverin çok mu zor? Zaten bakacağınız her şey deftere yazdırılmıyor mu?

Üstad değilim ama kendimce cevapladım, kusur varsa affola.

Üstad olmadığın için kusurlu cevap vermişsin zaten

Ben bir carim ile ilgili resmi ekstreyi 2000 sayfalık defterden nasıl çıkaracağım buna bi kendi içinizde yanıt verin ondan sonra yorum yazın. Bilgileri Kendi içimdede tutmuyorum farzedelim.

Meslek mensubu parayı alırken iyi de değiştirince sizin gibi mi davranıoyor acaba?

XYXYXY ' Alıntı:

Ben bir carim ile ilgili resmi ekstreyi 2000 sayfalık defterden nasıl çıkaracağım buna bi kendi içinizde yanıt verin ondan sonra yorum yazın. Bilgileri Kendi içimdede tutmuyorum farzedelim.

Meslek mensubu parayı alırken iyi de değiştirince sizin gibi mi davranıoyor acaba?
bakın bu açıklamayla uslubünüz çok yanlış nice muhasebeciler var işi yapıpta parasını alamayan önyargılı yaklaşmayın burada işin gereği herşey yasal defterde kayıtlıdır madem yeni bir mali müşavir alınmış yasal defterine bakıp inceleyecek varsa yanlışları tespit edecek yasal olarak önceki dönemlerde yapılan yanlışlarn yükümlülüğü önceki muhasebeciye ait olup bu yanlış yada kusurları bulmakta sizin yapacağınız iş olmalı zaten işi bitmiş bir muhasebeci size hesap verme yükümlülüğü sadece yukarıda belirtmiş olduğum konuda geçerli olup bundan sonrası size ait ayrıca diyelimki siz defteri aldığınızda direk herşeyi doğru olarak kayıtlara almayacaksınız tabiki inceleyeceksiniz incelerkende zaten ister carisi olsun ister hesapları olsun hepsi hakkında bilginiz olacak zaten defter size teslim edilirken dökülmüş herşey orda bunun imi cimi yok

Arkadaşlar olayı büyütmeyelim,

Soru gayet açık ve net. Benim kapanış fişini pdf yada excelde istediğimde vermem defterden bak demesi etik ahlak kurallarına uyuyor mu uymuyor mu?

Benle ilgili de değil firma patronu kendi firması ile ilgili kaydını istese vermicek mi?

iyide arkadaşım kapanış fişinin exceli pdf si olsa ne olur olmasa ne olur adam deftere dökmüş kapanış fişi zaten toplu olarak son olarak yapılan birşey herşey orada yokmu iki defa kagıda dökmeye gerek varmı?

yalnız sana şu yönde katılabılırım oradakı meslek mensubuda direkmen vermem değilde açıklayıcı olarak vermemesi nedenini de söylemeliydi

XYXYXY ' Alıntı:

Eğer sizin üslubunuz böyle ise karşıdaki meslek mensubu ben olsam çok git gel yaparsınız. Etik için de önce kendinize bakmanız lazım. Siz şimdi çekilmiş defterlerden cari takibi yapamıyor musunuz?

Not: Daha meslek kanununda yerinin olup olmadığına vakıf değilsin, üstadlığın derecelerine mi vakıfsın?

Eğer aranızda cari hesaplarında ayrıntılı tutulacağına dair anlaşma yok ise carileri takip gibi bir zorunluluğu yoktur. Defteri döktüp size teslim ettiğine göre kapanış fişinden açılışı yapabilirsiniz. Belki kullandığı prog. pdf/exel dökümü vermiyordur bunuda göz önüne alın.

XYXYXY ' Alıntı:
Arkadalar günaydın;

Bir firma bünyesine bir mali müşavir katmıştır. Artık defter içerde tutulacaktır yeni yılda. Mali Müşavir firma ile ilgili kayıtları istediğinde meslek mensubu defteri yazdırdım ordan bak diyebilir mi?

Bunun meslek kanununda yeri var mıdır?

Sonuçta şu sonuç çikıyor ortaya, firma kendi bilgilerini alamıyor!!!

Üstadların cevaplarını bekliyorum

Kolay Gelsin,,

Firma kendi bilgilerini nasıl alamıyor?Bunu yanlış değerlendiriyorsunuz.Eski meslektaşımız,resmi defterleri döküp firmaya teslim etmişse,olay bitmiştir.

Ayrıca eski muhasebeciden bütün 1 yılın detay mizanını talep ederseniz,hangi cari hesapta ne kalmış rahatlıkla görürsünüz.Detay mizan olmazsa ,açılış yaparken, bazı hesapların içinden çıkamadığınız durumlar meydana gelebilir.

Peki üstadlarım bende bir soru soracağım

Diyelim ki defter devredildi ve sonrasında karşıt inceleme geldi , belgeli bunada git defterden bak diyebilirmi yani bu gerçekten parasını zamanında tahsil etmiş ancak defteri bir başkasına devretmiş bir SMMM için etikmidir. Karşıt incelemeler yeri geldiğinde 1 yıllık toptan bile gelmektedir bunda defteri devralan kişi belki 15 dk ayıracağı bir şey için kaç saatini ayıracaktır.

Benim denetimi altında bulunduğum SMMM 2008 de devrettiği defteri için bugün hala karşıt inceleme dolduruyor , bir cari dökümü istediklerinde üşenmeden veriyor burada yanlış olan benim üstadımın yaptığımıdır yoksa git deftere bak demekmidir ?

stonhed teşekkür ederim.

Üslüp tartışan arkadaşlar, özelden msj atarlarsa hem ben onların kim olduğunu öğrenirim hem onlar öğrenirler.

Saygılar.

kanunkaide ' Alıntı:
XYXYXY ' Alıntı:

Eğer sizin üslubunuz böyle ise karşıdaki meslek mensubu ben olsam çok git gel yaparsınız. Etik için de önce kendinize bakmanız lazım. Siz şimdi çekilmiş defterlerden cari takibi yapamıyor musunuz?

Not: Daha meslek kanununda yerinin olup olmadığına vakıf değilsin, üstadlığın derecelerine mi vakıfsın?

Bunu gözden kaçırmışım

Ben seninde bilgiyi paylaşmayan meslek mensubu olduğunun altını çizerim ve imzamı atarım.

Saygılar,

Not: Polemik yapacaksan özelden yaz, kimseyi rahatsız etmeyelim.

Arkadaşlar uslup ve hitap şeklinizdeki uygunsuzluklardan ve tartışmanın daha da büyümemesi için konuyu kilitliyorum.
Lütfen Forum Kurallarına uyalım.!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...