Meslek Mevzuatı Hakkında Bir Soru?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir sigorta şirketine(Ltd.Şti.) ortak olmam staj süresince ve SMMM olduktan sonra bir sorun teşkil eder mi ? Şu an bir mali müşavir yanında sigortalı olarak çalışıyorum.

Re: meslek mevzuatı hakkında bir soru

Staj süresince ticari yasak olduğundan dolayı Ltd.Şti. ortak olamayacağın kesin birşey. Anonim şirketin ortakları arasında da olamazsın.

Şirket Ortağı olmanın sakıncası yok

Sayın Fatih,
SMMM Ünvanını aldıktan sonra Serbest Muhasebeci, Serbest Muasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe göre aşağıda sayılı işleri yapabilirsiniz;

Madde 47:
MESLEKLE BAĞDAŞAN İŞLER

Aşağıda belirtilen işler meslekle bağdaşan işlerden olup yapılmasında bir sakınca yoktur.

b) Bilirkişilik, tasfiye memurluğu, hayri ve ilmi kuruluşların yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmak,

c) Limited ve anonim şirketlerde ortak, komandit şirketlerde komanditer ortak olmak veya murakıplık yapmak,

d) Meslek mensuplarının, üyesi oldukları ve kurumlar vergisinden muaf olan yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri ve yardım sandıklarının yönetim ve denetim kurulları üyelikleri görevlerinde bulunmak,

e) Kadrolu olarak çalışmamak şartıyla öğretim ve eğitim amacı ile ders vermek,

f) Devamlılık arz etmemek kaydı ile gazete ve dergilerde yazı ve makale yazmak,

g) Seminer ve konferanslara katılmak.