fonradar

Mesleki Sorumluluk Sigortası

Üyelik
31 Mar 2008
Mesajlar
70
mesleki sorumluluk sigortası yaptıran arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. diyelim ki bilanço esasına göre defterini tuttuğumuz bir mükellefe tekdüzen muhasebe sistemine uyulmadığı için özel usulsuzlük cezası kesilirse ve mükellef bu cezayı bizden tahsil etmeye kalkışırsa sigorta bu cezayı bizim yerimize öder mi?

yada ne gibi konularda bizim zararlarımızı karşılar?
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Öder ama müsterının senden talep etmesı lazım yazılı bir şekilde ve süreleri var sigorta sartlarında yazar
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Konuyla ilgili yazıları okuduğumda sigorta olarak bir agi'nin adını gördüm. daha başka sairta firmasıyla çalışıp artı veya eksi yorumu veya tavsiyesi olan var mı? ben de yaptırmayı düşünüyorum ama gördüğüm kadarıyla çoğumuzun net bir bilgisi yok..
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Bizde aig istersenız polıceyı fakslarım sıze
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

İş kazasını SGK'ya yasal süresi içerisinde bildirmediğimiz için kurum, işçinin çalışmadığı dönemde ödediği geçici iş görememezlik ücretini geri istedi. Aig firmasına konuyu bildirdik; inceleme yaptılar, dosya hazırladılar ve gönderdikleri sonuç;

"Meydana gelen hadisenin 3568 sayılı Serbest Muhasabecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kanunu ve ilgili yönetmelikleri gereğince mesleki faaliyetin ifası sırasında gerçekleşmemesi, mükellefce talep edilen idari para cezasının mükellefin sorumluluğunda olması nedeniyle tarafınıza herhangi bir tazminat ödemesinde bulunamayacağımızı üzülerek bildirir, bu vesile ile geçmiş olsun dileklerimizi sunarız"
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Dalga gecmısler resmen
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

paranızı alırız gerisine bakmayız ;D ;D ;D
dava konusu etmek gerekir bence bu davaların birçok önemli etkileri olacaktır ::)
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Arkadaşlar geçmişe dönük 5 yılı kapsadığını söylüyorlar ama yalnız diyorlar ki
"Poliçe Döneminden önce farkında oldugu ve bildigi hataları ve cezaları henüz TEBL0G
ED0LMEDEN ,kesilen POLiÇE DÖNEM0NDE Teblig edilmis dahi olsa Teminat kapsamı
dısındadır. (Sigortacılıgın FARKINDALIK ilkesine baglı olarak.)"
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Aslında bu konuyu daha büyük kapsamlı dile getirmeliyiz..yani odamız bir iki sigorta şirketiyle anlaşsa bizim için daha faydalı olur.açıkçası istiyorum ama bir türlü güvenemiyorum ne için sigorta yaptırıyorum hatalarımdan doğan sonuçları telafi etmek için zaten kesilen cezaların çoğu kendi hatamızdan olacağı için onu karşılamazsa neyi karşılayacak çok merak ediyoum
 
Üst