Mesleki Web Sayfası

Üyelik
2 Şub 2009
Mesajlar
3
Değerli dostlar mesleki bir web sayfası yapmayı düşünüyorum.
Ama bir çok husus kafama takıldı. Bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ediyorum.
--
SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ESLEKLERİNE İLİŞKİN - HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

Internet uygulamaları

MADDE 22 ? (1) Meslek mensupları, bağlı oldukları odaya bilgi vererek internet dahil, teknolojinin ve bilimin olanak tanıdığı her tür ortamda serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin ilke ve kurallarına, meslek unvanının gerektirdiği saygı ve güvene, Kanun, yönetmelik ve mecburi meslek kararlarına aykırı olmayacak şekilde kendisini ifade etme hakkına sahiptir.

(2) Meslek mensupları, mesleki faaliyetlerini internet üzerinden sürdürmek, iş sahiplerini bilgilendirmek, mesleki makalelerini ve bilimsel çalışmalarını yayınlamak amacıyla yalnızca meslekiunvanı.tr uzantılı internet sitesi kurabilir. İnternet sitesi üzerinden mesleki faaliyetini yürütürken, mesleğin ilke ve kurallarına, meslek unvanlarının gerektirdiği saygı ve güvene aykırı olmamak şartı ve gerekli güvenlik tedbirlerini alarak sır saklama yükümlülüğüne uygun davranmak kaydı ile internetin kendine özgü araçlarını ve sadece ilgili kişinin ulaşabileceği, şifre-algoritma ile korunan internet sitesinin geri planında kişiselleştirilmiş sanal ofis benzeri uygulamaları kullanabilir. Bu uygulamalar ilgilisinin dışındakilerin kullanımına açılamaz.

(3) Meslek mensupları, internet sitelerinde;

a) Site sahibi ya da sahiplerinin adı, soyadı, varsa akademik unvanı, büro unvanı, mesleki şirket ise tescil edilmiş unvanı, bağlı olduğu oda, büro ve sicil numaraları, mesleğe başlama tarihi, mezun oldukları üniversite, bildikleri yabancı dil, mesleki faaliyetin yürütüldüğü büro adresi, telefon ve faks numaraları, elektronik posta adresi gibi bilgilerin bulunmasını sağlar.

b) İş sağlama amacına yönelik olmamak ve meslektaşlarıyla haksız rekabete yol açmamak kaydıyla internet sitelerini arama motorlarına kayıt ederken anahtar kelime olarak; adı, soyadı, büro unvanı, ortaklık büro unvanı, mesleki şirket unvanı, bulunduğu şehir ve kayıtlı oldukları oda dışında bir sözcük ya da tanıtım amaçlı herhangi bir ibare kullanamaz.

c) İş sağlama amacına yönelik ve meslektaşlarıyla haksız rekabete yol açacak şekilde, internet kullanıcılarını kendi sitesine veya kendi sitesinden bir başka siteye yönlendirecek internet kısa yolları kullanamaz, kullanılmasına izin veremez, reklam veremez ve alamaz.
--

"meslekiunvanı.tr" demek? sadece adımsoyadım.com.tr olması zorunlumu adımsoyadım.com olamazmı ?
"bir başka siteye yönlendirecek internet kısa yolları kullanamaz" demek? sgk. vergi dairesi. iskur gibi yerlere link veremeyizmi demek?
şuan bir şirkette bağımlı çalışan biri isem nasıl bir web sayfası yapmam gerekli.
6 ay sonra büro açınca ; bağımsız çalışan biri isem nasıl bir web sayfası yapmam gerekli.

bana birtane mevzuata uyan örnek site gösterebilirmisiniz.
 
Ynt: Mesleki Web Sayfası

ogün hocam web sayfası adımsoyadım.com olabilirmi ? sanki tanımlamadan com.tr zorunlu gibi bir anlam çıkıyor. özele mesaj gönderdim size.

teşekkürler.
 
Ynt: Mesleki Web Sayfası

bende bu konuda araştırma yapıyorum..com.tr mecburiyeti vardır sanıyorum ama mesleki ünvan. denince herkes adsoyadsmmm.com.tr alan adı tescil ettirecek bu ünvan sadece soyisimden oluşabilir mi..
bir çok büro kendine has isimler kullanarak yapıyor ancak bu uygulama yanlış..com. uzantısı ile com.tr uzantısı arasında maliyet açısından ciddi fark var..bence ünvan.com farkından daha önce xxxxmuhasebe.com vs ler kural dışı..
bunun haricinde internet arama motorlarına kayıtta sadece il adı yazılması uygulamasının hiçbir mantığı yok.. reklamsa zaten bilgisi parası olan arama motorunda her smmm yazılışında kendini çıkarabiliyor istanbul gibi bir metropolde ilçe yazamayacaksak site sahibi olmakla kartvizit sahibi olmanın ne farkı var...
yine denetim firmalarına ait standart site örneği bulamadım bu şekilde ymm ve smmm ortağın aynı çatı altında ve/veya aynı sitede mesleki faaliyetini ayrı tutarak mı tutmaksızın mı.aynı sitede bulunabilir mi bence reklam yönetmeliğinin internet uygulamalarına dair derhal revizyona ihtiyacı var..ve şu reklam baskısı kalksın lütfen...
 
Ynt: Mesleki Web Sayfası

Ne şekilde tescil yapılacak bende anlayamadım. smmmadsoyad.com.tr mi?
 
Ynt: Mesleki Web Sayfası

SM veya SMMM şirket değilse "ABCD mali müşavirlik" vb şekilde ünvan kullanamazlar.
 

Benzer konular

Üst