personel maaş programı

mezarda emeklilik yine aynen geliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Engin_ER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Engin_ER

Katkı Sunan Üye
mezarda emeklilik tekrar ve aynen kabul edilerek yine sayın cumhurbaşkanımızın önüne gidecek;

yaşlılarda bir söz duyardım ; "40 yaşına kadar evlenmeyenin,50 yaşına kadar zengin olamayanın,60 yaşında ölmeyenin ....." derlerdi
sorardım niye böyle diyorsunuz diye ama yaşımız ilerledikçe adamların ne kadar doğru bir söz söylediği ortaya çıkmaya başladı... sizlerde biraz düşünürseniz neden böyle dediklerini anlarsınız.. belkide çoğunuz duymuş ve biliyorsunuzdur bu sözleri.
şimdi bunu niye anlattım , şunun için anlattım düşünün ki 60 yaşınızda emekli oldunuz ve 50.000 ytl ikramiye verdiler ve dolgunda bir emekli maaşı bağladılar... 60 yaşında bir insan bu yaştan sonra pikniğe gidip mangal yapabilirmi veya bir deniz sahiline gidip sıcağa tahammül edip tatil yapabilirmi veya yapabilirse bu yaşta kaç kişi yapabilecek durumda..
şöyle çevrenize bir bakın daha yaşı 40-45 civarı adamın ağzında diş kalmamış saçı pamuk gibi ağarmış hayat onu ezik ezik ezmiş aldığı asgari ücretle aile geçindirmeye çalışıyor.. ama bir vekil maaşı o asgari ücretlinin aldığı yıllk maaşından bile fazla ve oturdukları yerden ahkam kesiyorlar neymiş efendim yaş ortalaması yüksekmiş dahada yükselecekmiş... bu pahalılıkta verilen üç onpara maaşla ve bu hormonlu gıdalarlamı yükselecek acaba.. yazılacak çok şey var söylenecek çok şey var ama elden hiç birşey gelmiyor ... binbir türlü yalan dolanla oy toplayıp koltuğa oturanlar verdikleri sözleri anında unutuveriyorlar

Maalesef emekli küçük esnaf da yok olacak.
Bizlerinde kazançlarının 33.5 u SGDP olarak yatırmak durumundayız.
Asgari ücretin en fazla 6,5 katı olarak.Her sene de zarar gösterilemiyeceğine göre (inceleme sebebi) ya ödenecek ya da evde emekli maaşı ile ölümü beklemek.Başka çare yok.Eşlerinin , çocuğunun üzerine yaparlar diye düşünmüştüm ama bu sefer vergi dairesine kayıtlı olup sosyal güvenlik kuruluşuna prim ödemedikleri için eş üzerinden hastalık yardımını alamıyacaklar.En güzeli LTD ve A.Ş. ortakları şirketlerine SGDP ödetirler.Bir yerde maaş alıp çalışır gözükerek

sema sinangil' Alıntı:
Asgari ücretin en fazla 6,5 katı olarak.Her sene de zarar gösterilemiyeceğine göre (inceleme sebebi) ya ödenecek ya da evde emekli maaşı ile ölümü beklemek.Başka çare yok.Eşlerinin , çocuğunun üzerine yaparlar diye düşünmüştüm ama bu sefer vergi dairesine kayıtlı olup sosyal güvenlik kuruluşuna prim ödemedikleri için eş üzerinden hastalık yardımını alamıyacaklar.En güzeli LTD ve A.Ş. ortakları şirketlerine SGDP ödetirler.Bir yerde maaş alıp çalışır gözükerek

Sayın sema hanım alıntıda belirttiğiniz "vergi dairesine kayıt olup" bölümünü biraz açarbilirmisiniz.

Emekli biri emeklilik sağlık hizmetinden yararlanamayacak mı?

sema sinangil' Alıntı:

"Asgari ücretin en fazla 6,5 katı olarak. " yani emekli de olsa bunu göstermek zorunda mı ya adam bukadar parayı kazanmıyorsa ya yaptığı işin getirisi sadece elinin harçlığı çıksın boş gezip kave köşelerinde oyalanmayayım diye yapıyorsa.... inanın iyice saçmaladılar bu kanunu çıkarmakla zaten verdikleri emekli maaşları ne kadarki de birde %33,5 SGDP kesecekler yazıklar olsun diyorum yazıklar olsun memeleketi bir çırpıda soyanları bıraktılar emeklilere ve üç onparaya çalışanlara gözü diktiler