Mizan Düzeltmesi

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
Herkese hayırlı günler efendim eğer mümkünse siz değerli üstatlarıma 2 küçük sorum olacaktı.
1-Faturaları bilgisayar ortamında basıyoruz ama yazıcıdan çıkartırken devamlı sorun yaşıyoruz ve çoğu zaman daksille silip elle düzeltiyoruz ama itiraz edip faturalarıiptal ettiriyorlar kestiğimiz fatura çok olduğu için elde ddeğilde yazıcıda basıyoruz ama devamlı bu problem oluyor sizce daksille düzeltme yapıp elle düzeltemezmiyiz?
2-Bankaya kredi çalışması için 3 aylık mizan verdik ama mizanda herşey ters 120 borç yerine alacak veriyor 320 alacak yerine borç veriyor herşeyi düzensiz vermişler banka tamam size kredi çıkartacağız ama mizanınızı düzeltin güzel bir şekilde verin bizde krediyi çıkartalım diyorlar.Bu nasıl ülke anlamadım bankaların çalışma sistemine bakın bizi reddetmiyorda akı veriyor işi kitabına uydurmak için vay bu ülkenin haline Amerika ve avrupada şirketin mali durumuna göre şirkete kredi verilirken bizde patronlara ipotek karşılığı verilliyor maalesef paralarda üretime işe işçiye değil de patronun lüx yaşamına gidiyor.Bu mizanın düzeltilme zamanı ve kapanma zamanı yokmu sayın mali müşavirimizin her ay sonu mizan çıkartıp hesapları kapatıp belirli bir yasal sürede de mizanı resmi olarak çıkartıp kaşeleyim imzalaması gerekmiyor mu?Teşekkür ederim.
 
Ynt: mizan düzeltmesi

Hiç bir belgede daksil ve benzeri şeyleri kullanamazsınız, silemezsiniz, kazıyamazsınız. Yanlış olan yeri okunacak şekilde tek çizgi ile üzerini çizip düzeltme yapabilirsiniz.
-/-
Ya siz cari bilgilerini zamanında ve düzenli bir şekilde aktarmıyorsunuz ya kayıt girişi yapan kişi dikkatsiz davranıyor. Mizan herhangi bir zamanda çıkarılabilen ve hesapların durumunu gösteren bir çizelgedir. Her ay çıkarılması kaşe/imza yapılması gibi bir zorunluluk yoktur.
 
Ynt: Mizan Düzeltmesi

Sayın Aday
1- Faturanız hk : turko arkadaşımın dediği gibi daksil ile düzeltme yapılmaz. Faturada bu kadar sorun yaşıyorsanız sürekli form gibi ise birtane nokta vuruşlu yazıcı alın yok ise düz kağıt ise bence elle yazmanız daha sağlıklı olur. Ticari belgelerde bilindi üzere üzerinde değişklik yapılması için tek cizgi ile o yazı iptal edilir.
2- Öncelikle bankalar kredi için ara mali tablo isterler. Bilanço hazırlarken tabiki borç çalışan hesaplar borç bakiyesi vermeli alacak bakiyesi çalışanlarda alacak bakiyesi vermelidir.
Örneğin ; 320 hesap alacak çalışmaktadır. Bu hesap borç alışıyor ise Demekki bir avans verilmişitir
159 Hesaba aktarmalısınız. Yine aynı 120 hesap borç çalışmakta ama alacak çalışmış ise yine avans niteliğinde olup bu bakiyeyde 340 virmanlamalınız ama şunuda unutmayın kur farkıda olabilir.
Diğer hesaplarıda yani gider hesaplarında gelir tablsouna yansıtmalısınız.
Saygılar
 
Ynt: Mizan Düzeltmesi

Resmi belge ve değerli kağıtlarda daksil kullanılmaz sadece üzeri kalemle çicgi atılır.
 
Üst