Motorlu Taşıt Vergisinde Kasko Değerine Göre Vergi İndirimi

Üyelik
31 Mar 2007
Mesajlar
34
Herkese Merhaba
Kafama takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Elimde 2001 model BMW X5 4X4 İA bir araç var
ve hepinizin bildiği gibi GİB (TSRSB-Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği) tarafından açıklanan kasko değer listesinde gözüken kasko değerinin %5 ini aldığımızda MTV tutarından düşük çıkıyorsa MTV bir alt kademeden ödeniyor.
Benim kafama takılan olay şu
ben her yıl başında kasko değer listesi açıklandığında bu aracın o yılki kasko değerine baktım. Oysa bu gün birisi aklımı karıştırdı. Kasko listesindeki model yılına ait kasko bedeline bakacaksın dedi.Bu aracımın 2001 yılında açıklanmış kasko değeri 89.000
Bana ters gelen de bu. Ben bunu her yıl 89.000 YTL alarak hesaplarsam bir sürü alacağım çıkıyor. Oysaki ben o yıl açıklanan değerine baktım hep. Lütfen yardımcı olur musunuz?
İşin kötü tarafı bu aracı satmak üzereyiz. Üstte aracın tipini ve modelini yazdım uygulamada MTV bu bedeli mahsup ettiniz mi hiç?
Nasıl bir uygulamaya gitmeliyim?
Elimde daha bir sürü aracım var ve bu da demek oluyor ki bir sürü bela :(
Şimdiden teşekkür ederim
 
Ynt: motorlu taşıt vergisinde kasko değerine göre vergi indirimi

Merhaba,
Yapman gereken ( ve şu ana kadar uyguladığını söylediğin) vergi ödemesi esnasında en son açıklanan Kasko Değer Listesine bakman. Model yılında yayımlanan liste, bir sonraki liste yayaımlandığı zaman yürürlükten kalkmıştır ve artık herhangi bir işlemde kullanılmaz. Şu anda doğrusunu uyguluyorsun.
 
Üst