Muhasebe İşl.Hakkında Çok Önemli !!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdogdu50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili arkadaşlar,

Şirket adına yapılan taksitli bir giderin karşılğı ortaklar tarafından ödenmiştir.ortak ödemiş olduğu fatura toplamı kadar alacaklandırılmıştır.
daha sonra 1.taksidinide ortak ödemiştir.

sorum şu ;

1- 1.taksidi ödediği için ortak 2.defa alacaklandırıldığında,borçlandırılacak hesp hangisidir.
2- gider hesabı ft karşılğı borçlandırılmıştır.yapılan ödeme karşığı gider hesabı 2.defa borçlandırılırmı ?

bu işlem hakkında yardımcı olmanızı rica ederim.

Saygılarımla

Ynt: Muhasebe İşl.Hakkında Çok Önemli !!

ilk satış kaydının tümü ortak hesabına atılmaz. ortak hesabını alacaklandırırsanız tümü tek seferde ortak ödemiş demektir. Cari bir hesap açmanız ve taksitler ödendikçe ortak hesabını cari hesaba karşılık alacaklandırmanız gereklidir.

arkadaşım bu satış deil.yapılan bir gider.ayrıyetten bu işlem açık hesap deil tek seferlik bir işlem.
umarım bu daha aydınlatıcı olmuştur.
yardımlarınızı bekliorum
saygılar

ortak şirket ile ilgili bir harcama yapmış ise örneğin 1.000 tl+% 18 kdv ve 5 taksitte ortak bunu ödemiş olsun
---------/-----------------
770 1.000
191 180
331 1.180
---------/-------------------

taksit dönemleri geldikçe
---------/------------------
331 ( tutara Göre
100/102 ( tutara Göre
---------/------------------
sizin sorunuzu bu şekilde algıladım

Sayın erdogdu50 selamlar.Yaptığınız maddesel işlemlerde bir hata var.

Taksitli olarak aldığınız gider faturasını cari hesaba atın,ödendikçe cariden düşün.

770
191
320
-----/----
320
331
-----/----

Saygılar

Son mesajınıza göre düzenleme yapma gereği duydum.

Açık hesap değil tek seferlik işlem derken,kredi kartına taksidemi bağlandı bu alış?.
Bu kartta ortağın kartı ise,karttaki aylık taksitlere herhangi bir işlem yapmaksızın,
sadece şu maddeyi yapmanız yeterli olacaktır.

770
191
331
-----/----

Ayrıca bu konunun yerini ve konu başlığını değiştirmekte fayda var.Sayın modlara duyurulur :)

erdogdu50 ' Alıntı:
arkadaşım bu satış deil.yapılan bir gider.ayrıyetten bu işlem açık hesap deil tek seferlik bir işlem.
umarım bu daha aydınlatıcı olmuştur.
yardımlarınızı bekliorum
saygılar

bende onu kastediyorum twolf un yaptığı işlemi anlatmaya çalıştım.

Sayın erdogdu50
birinci maddeyi yaparsanız ortağın ödediği ikinciyi maddeyi yapmanıza gerek yok.Zaten birinci maddeyle tamamını ortağın hesabına atmış oldunuz.Eğer ödenen her taksidi ortakla ilişkilendireyim derseniz o zaman birinci madde de 331 yerine cari hesap kullanın,firmayı alacaklandırın,sonra ortak taksitleri ödediğinde 331 (A) cari hesap (B) maddesi yapabilirsiniz.Eğer birinci madde kalsın derseniz o zaman firmanın 331 e olan borcunu ödemesini sağlayabilirsiniz.100/102 (A) 331 (B) gibi.
Saygılar