Muhasebe Mesleğini Neden Seçtiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 110ft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebe Mesleğini Neden Seçtiniz?

benim en büyük şansızlığım mali müşavirliği önemli bir meslek zannetmek daha önce turizmde çalışıyordum aldığım para 2006 da 4000 5000 tl idi,istanbula ailemin yanına gelince mali müşavirliği bişe zannettik adımı gizemli geldi ne artık adım attık bu işe ünvan sevdası halbuki kerizliğin en büyüğünü yapmışız ayda 500 milyona
bir mali müşavirin ruhunu satın alabiliyorsun.1 ay çalışıp staj başlatmayı kazandım;iş bulmam ilk başlarda işi öğrencem die az paraya smmm bürosunda çalışayım dedim idealistlik artık tabi soradan mallık olduğunu anladım.çoğu smmm para bile vermiyordu.bende profesyonel bir şirkete girdim burda en önemli artım ingilizcemdi.allaha çok şükürler olsun yabancı dilim olmasaydı staj konusunda çok sıkıntı çekerdim.işi öğrenemedim fazla şirkette ama hiç olmazsa adam gibi maaş aldım

arkadaşlar işte hep birlikte zor şartlardan geçmişiz
bunun için eski smmmler gibi mesleği bedavaya yapmayalım lütfen

Sizlerin yazdıklarını okurken geçmişe anımsadım ah ah

Bende bazılarınız gibi isteğim dışında ve nasıl oluyorsa kendimi bir anda bu işin içinde ve dışına çıkamaz şekilde buldum.

O zamanlar abim yeni mali müşavir olmuştu mutlu haberi verdiğinde ailecek çok sevindik tebrik ettik pastalar kestik abartmışız galiba biraz :D

Hep isteğiydi kendi bürosunu açmak sonunda oldu. Üsküdar da merkezi yerde tek odalı bir büro tuttu. Boyasını temizliğini kendisi yaptı. Eşyalar alında yerleşti derken büroda durucak birine ihtiyaç vardı. O sıralarda işten ayrılmış ve henüz iş arıyordum. İşte can alıcı nokta burası abime yanında çalışmayı kendim teklif ettim :D
Tamamen temiz duygularla idi. Elemana ödeyecek para olmadığı için ben bir kaç ay durucaktım o kadar

Amacım sadece bir süre bürosunun açık olmasını sağmak idi. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir gün vergi dairesine gittim bir gün ssk ya gittim derken birde baktım bu mesleğin içinde yıllarım geçmiş ben işi öğrenmiş üzerine destek personel almışız bir çoğuna eğitim vermişim ve şu anda bu sitede aynı meslek mensubu olarak sizlerle beraberim...

Ne mutlu Muhasebeciyim diyene !!

Özellikle belirtmeliyim ki sayın demiyorum sadece cafergül

Yazdıklarını okumadığımı sanıpta kendince böbürlenme diye iki satır yazıyım dedim sana karşı kendimi savunacak bir durumda görmüyorum kimsin nesin ne konumdasın bilmiyorum ama smmm olmanın önemli kriterlerinden biri ahlaki değerler sende sıfır açılımını oku ve kendini geliştirmeni tavsiye ederim

Ne olursan ol böyle devam edersen bırak smmm olmayı adam olamazsın

cafergül ' Alıntı:

Cafergül forumdan 7 gün uzaklaştırıldınız. Lütfen Forum Kuralları'na uyunuz.

Konuyu saygı ve sevgi çerçevesi içinde tartışalım.

cafergül ' Alıntı:
nalet olsun bu mesleği seçtiğime....
ilkokul mezunlarıyla aynı ünvana sahip olmak için mi bunca sene okudum..öss girip üniversiteyi kazandığım gün ne sevinmiştim Türkiyenin en saygın üniversitelerinde oku sonra okumaz ,bundan adam olmaz denen insanlarla aynı kefeye kon.. hak mı adalet mi bu...öss de tercihler de hukuk fakültesini de yazsaymısım keşke en azından 4 yıllık fakülte mezunu tüm avukatlar...
Merhaba,

Benim ilk aşkım muhasebe,

Ortaokul son sınıfta, muhasebe diye bir ders vardı, haftada bir ders, matematik öğretmenleri girerdi derse, şu anda varmı bilmiyorum, ama emsallerim hatırlar, bizim hoca aynı zamanda kantinin defterini tutardı, amerikan usulu defter, sanırım benim şansımda bu olmuştu. Çünkü o derste aşık oldum muhasebeye ben, o dönemlerde 12 yada 13 yaşında olmalıyım heralde, ortaokulu bitirince muhasebecide çalışmıştım o yaz tatilinde, yaz sonunda ticaret lisesine yazıldığım günü hala hatırlarım,

Şimdi yazılanları şöyle bir okuyorum da, sevmediği bir meslekte başarı gösterilemesinin imkansız olduğunu düşünüyorum. Çünkü sevdiğine kavuşmak isteyen bir aşığın gözü kara olur.

Ve sanırım Ticaret Lisesi mezunu olup, üniverisite okumadığım halde, bu meslekte; benim yerim olmadığını düşünen nice fakülte mezunundan daha iyi bir Mali müşavir olmamın nedenin bu olduğuna eminim.

Onun için sayın arkadaşlarımızın, "ama....ama ben üniversite bitirdim o okumadı kiiiiiiiiiiii " ciddiyetsizliğini bir kenara bırakıp mesleğine dört elle sarılmalarını özellikle tavsiye ediyorum.

Olduğu gibi görünen Sevgidaşlarıma bu meslekte başarılar dilerken. Göründüğü gibi olmaya çalışan Diğer meslek mensuplarının muhasebe mesleğinin yakasından düşmelerini rica edeceğim,

Saygılarımla,

Not: Aksi görüşte olanlardan, yazdıklarıma cevap verirken öznesi sen olan mesajlar yazmamalarını özellikle rica ediyorum.

aynı görüşte olanların öznesi sen olabilir mi ;D

şaka bir yana da haklısın ne diyeyim . sevenlerin yaptığı bir meslek olur umarım ilerde :) ablam diyor ayy ne iğrenç bir sürü başka başka sektörlerden defterlerin olacak incik cincik :) bende diyorum ne güzel dimi her sektörü öğrenmek. tuhaf tuhaf bakıyo bana manyak mı bu kız diye :D

Biz beyanname düzenlemezsek vergi tahakkuk etmez, vergi geliri toplanmaz
Biz kayıtları girmez isek, kimse kredi kullanamaz, akabinde mevduat faizleri alt üst olur, finansal sistem yara alır
Biz kayıtları usulünce girmez ise, mükellef yüklü usulsüzlük ve vergi ziyaı cezalarına muhatap olur,
Biz eğer kafamızı bürodaki işlerden kaldırıp biraz yukarı bakıp büyük resmi yorumlarsak halk ekomonik gelişmeler hakkında aydınlanır, bazen bu kadar angaryanın kafamızı kaldırmamamız için bilinçli çıkartıldığını düşünürüm,
Biz verginin sağlıklı hesaplanmasını sağlamaz ise bir çok kutsal meslek yapan öğretmen, doktor maaşını alamaz. Bu bizim mesleği en az diğer meslekler kadar kutsal yapar.

Mesleğin hak ettiği itibari yeterince görmemesinin belki en önemli nedeni, ne mükellef tarafında ne de devlet tarafında yer almamızdan kaynaklıdır, avukat müvekkili tarafındadır, taraf tutar, biz mükellefin tarafını tutarsak müteselsil sorumlulukla karşılaşırız, devlet tarafını tutarsak genel giderlerle karşı karşıya kalırız. Bir garip meslektir, muhakkak kurulmayan cümleler de vardır ama olmaz sa olmaz bir meslektir. İster evrak girişi düzeyinde olsun, ister denetim düzeyinde olsun. Önemli olan hakkı ile yapabilecek kabiliyeti göstermektir.

bu kadar işin arasında samimi yazılarınızla tebessüm etirdiğiniz için çoook teşekkür ederim...
bu mesleğin içine bi şekilde girmiş fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle mutsuz olan o kadar kişi var ki!benimde mesleği seçmem çoğu arkadaşımdan farklı olmadı.."össyi kazanamazsan açıkta kalırsın ama ticaret lisesine gidersen hazırda mesleğin olur" toplum baskısına yenik düşmüştüm...
şimdi ise;bazen çok zevk alarak bazense içimden sayarak çalışıyorum..:))mesleğin getirdiği en kötü şeyde bu olsa gerek..insanın biraz dengesini kaybettiriyor..

ama yine de daha güzel günlerde daha güzel işler yapmak dileğimle umudumu yitirmiyorum..;)

babam muhasebeci olum bu mirasım boşa gitmesin dedi ondan seçtim tek sebep bu :)

ydik ' Alıntı:
....."össyi kazanamazsan açıkta kalırsın ama ticaret lisesine gidersen hazırda mesleğin olur" toplum baskısına yenik düşmüştüm...

aynı durum bende de oldu..

burcu83 ' Alıntı:
ydik ' Alıntı:
....."össyi kazanamazsan açıkta kalırsın ama ticaret lisesine gidersen hazırda mesleğin olur" toplum baskısına yenik düşmüştüm...

aynı durum bende de oldu..

ve bende de...
bilerek ve isteyerek seçmedim ben bu mesleği ve hala bunun muhasebesini yapmaktayım :) iş işten geçsede...

Ticaret Lisesinden beri 264 nolu hesabı çok sevdiğimden olabilir. Bence TDHP nın en karizmatik hesabı.. Bu bile olabilir.
Ama dahada gerçek bişey var..
Benim için muhasebe dünyasındaki tek gerçek eşitlik; Aktifler=Pasifler

Muhasebe mesleğinde herşeyden önce insan kendine yeni bişeyler katabiliyor. Hergün yeni bişey öğrenebilinen yegane mesleklerden.. Araştırma olgusunu, merak gidermeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve herşeyden önemliside sorumlu birer birey olmayı amaçladığından seçtim de diyebilirim.

manasse ' Alıntı:
Muhasebe mesleğinde herşeyden önce insan kendine yeni bişeyler katabiliyor. Hergün yeni bişey öğrenebilinen yegane mesleklerden.. Araştırma olgusunu, merak gidermeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve herşeyden önemliside sorumlu birer birey olmayı amaçladığından seçtim de diyebilirim.
Çok güzel özetlemişsiniz.

Ortaokul son sınıftayken tanışmıştım muhasebeyle... Sonra mahallemizdeki büyük abilerimiz muhasebeciydi onlara özenir olmuştuk... Şimdi ki gibi her önüne geleni almıyorlardı ticaret lisesine, puanın tutuyorsa ne ala... Ticaret lisesi, düz liseden daha çok talep görüyordu.

Kayıt için veli istediler, veli yoktu tabi gittim kahveden dedemi buldum gel dedim velim olacaksın.. Rahmetli muhterem dedem de hemen geldi, üstüne üstlük kayıt parasınıda çalışıp kazandığım paradan kendim ödedim.

Lisedeyken staj yaptığım yerde çalışmamı istediler ve ben 6 yıl daha orada çalıştım.. Şirkette bütün işler benim üzerimdeydi ama ne okul ne birşeyi okumadım o tarihte.. Sonra bastım askere gittim 18 ay yaylalar yaylalar... Döndüm okula başladım... 4 yıl okudum... bitti... bir sene sonra stajmı başlattım ve şuan stajımı yapmaktayım.. Seviyorum mesleğimi... Ömrümün yarısını bu meslekte geçirdim... Daha 16 yaşında bir delikanlıyken büyük büyük fabrikaların personel bordrolarını yaptım... 20 sinde bütün şirket muhasebesini göğüsledim, fabrikaların kapanışlarından, danışmanlıklarına herşeyini yaptım...

Şimdi olduğum yerdiyim, ruhsatımı almaya az kaldı. Bu meslek sevilmeden yapılmaz, Her ne kadar tekrarlar çok sıklıkla olsada... Mesleğimi seviyorum..

Herkese sevgi ve saygılar sunuyorum...

İnşaat mühendisinin yanında meslek lisesi stajını yaparken (ticaret meslek lisesi değil), muhasebeci gelirdi arada bir, abi derdim "bu meslek sana yaramıyor kavanoz gibi olmuş gözlük camların, saçların dökülüyor vb...." aramızda baya şakalaşırdık , meğerse o gizliden gizliden beddua mı etmiş nedir, son gülen o oldu. Arada bir oda toplantılarında karşılaşır hala şakalaşırız. ( Aradan on küsur yıl geçti, Gözlük camlarını inceltmiş, saçlar artık sayılacak kıvama gelmiş.)

orta okul sona erdi ve lise...
tüm zamanlarda matematıgı kuvvetlı olan ben mahallemızdekı arkadas cevremınde aynı okula kayıt yaptırması vesılesıyle semtımızdekı t.m.lisesine kayıt yaptırdım cok gecmeden muhasebe dersımın ıyı olması sebebıyle lakabım 100-kasa hs. na cıktı :)
lise boyunca en sevdıgım ders oldu muhasebe 2.sınıf bıtıbde 3.sınıf'a baslayacagımız yaz donemı stajımı yapacagım muhasebe burosunda işe basladım 6 yıl bır fııl aynı buroda ılk yıllar harclık denılecek daha sonrada yok paraya denılecek ucretlere calıstım acıkogretımden işletmeyı bıtırdım (sadece 6 yılda) :) ve sımdı kasımdakı smmm staja baslama sınavlarına hazırlanıyorum yasım 26 10 yıldır hemen hemen muhasebecılık/muhasebe elemanlıgı/muhasebe yardımcılıgı vs. yapıyorum hıc sıkılmadım bu meslekden bılıyorum kı 50 li li yaslara merdıven dayadıgımda kurulu bır duzenım olucak...