MUHASEBE NEDİR?
Kayıtlardan sonuç oluşturma işlemleri zinciridir.
MUHASEBECİ KİMDİR?
Muhasebe işlemlerini yapan meslek mensubudur.
Mali MÜŞAVİR KİMDİR?
Sonuçları ve sebeplerini yorumlayan meslek mensubudur.
BAĞIMSIZ DENETİM NEDİR?
Kayıtların gerçeği yansıtıp yansıtmadığının incelenmesidir.
BAĞIMSIZ DENETÇİ KİMDİR?
Bağımsız denetim işlemlerini yapan meslek mensubudur.
Elbette bu ifadeler değişebilir,genişleyebilir.Ama 25 yıllık SMMM hayatımda mesleğimi bundan daha iyi ifade edebilecek bir şey bulamadım.Elbette kendi deneyimleri ve bu ifadelere ekleyecek birşeyleri olan mesleki dostlarımızın katkılarına şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu ifadelere neden gereksinim duydum.?
Bilen de konuşuyor bilmeyen de
İşin enteresan kısmı ise bilmeyenlerin, bilenlerden de çok olduğu
Hadi gelin,bu mesleği hakettiği yere bizler taşıyalım.
Önce mesleğimizin ne olduğunu ve ne olması gerektiğini bilelim.
Dünyanın en zor ve en karmaşık mesleği olduğunu ,uygulama alanımızın hemen hemen bütün işkollarını kapsadığını,tüm yazışma ve kayıtlarının bizlerin elinden çıktığını,İmalat ile bir imalatçı olduğumuzu,fırın ile bir ekmekçi olduğumuzu,vergi mahkemeleri ile bir hukukçu olduğumuzu,işçilerin kayıtları ile gerektiğinde bir sendika olduğumuzu Türkiye?ye gösterelim.
-Muhasebe evrak kaydı ise ücretlenmesi de evrak kaydına göre değişmeli diyebilmeliyiz.
-Elk-internet kesintilerinin yarattığı hizmet eksikliğinin bize yüklediği zararları bu kurumların ödemelerini sağlamalıyız.
-Ticari muhasebelerin adaletli bir şekilde ruhsat sahibi serbest meslek mensupları arasında dağıtım yapacak komisyonlarının kurulması gerektiğini anlatmalıyız.
Hiçbir bakanlığın vesayetini kabul etmediğimizi, vesayet kuracakların bakanlık içinde bu işi organize etmeleri gerektiğini,vesayeti iddia edenin de tüm sorumlulukları alması gerektiğini kamuya anlatmalıyız.
Önce bunları başarabilir isek,mesleki gelişimin önünü açabiliriz.
saygılarımla,
Kayıtlardan sonuç oluşturma işlemleri zinciridir.
MUHASEBECİ KİMDİR?
Muhasebe işlemlerini yapan meslek mensubudur.
Mali MÜŞAVİR KİMDİR?
Sonuçları ve sebeplerini yorumlayan meslek mensubudur.
BAĞIMSIZ DENETİM NEDİR?
Kayıtların gerçeği yansıtıp yansıtmadığının incelenmesidir.
BAĞIMSIZ DENETÇİ KİMDİR?
Bağımsız denetim işlemlerini yapan meslek mensubudur.
Elbette bu ifadeler değişebilir,genişleyebilir.Ama 25 yıllık SMMM hayatımda mesleğimi bundan daha iyi ifade edebilecek bir şey bulamadım.Elbette kendi deneyimleri ve bu ifadelere ekleyecek birşeyleri olan mesleki dostlarımızın katkılarına şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu ifadelere neden gereksinim duydum.?
Bilen de konuşuyor bilmeyen de
İşin enteresan kısmı ise bilmeyenlerin, bilenlerden de çok olduğu
Hadi gelin,bu mesleği hakettiği yere bizler taşıyalım.
Önce mesleğimizin ne olduğunu ve ne olması gerektiğini bilelim.
Dünyanın en zor ve en karmaşık mesleği olduğunu ,uygulama alanımızın hemen hemen bütün işkollarını kapsadığını,tüm yazışma ve kayıtlarının bizlerin elinden çıktığını,İmalat ile bir imalatçı olduğumuzu,fırın ile bir ekmekçi olduğumuzu,vergi mahkemeleri ile bir hukukçu olduğumuzu,işçilerin kayıtları ile gerektiğinde bir sendika olduğumuzu Türkiye?ye gösterelim.
-Muhasebe evrak kaydı ise ücretlenmesi de evrak kaydına göre değişmeli diyebilmeliyiz.
-Elk-internet kesintilerinin yarattığı hizmet eksikliğinin bize yüklediği zararları bu kurumların ödemelerini sağlamalıyız.
-Ticari muhasebelerin adaletli bir şekilde ruhsat sahibi serbest meslek mensupları arasında dağıtım yapacak komisyonlarının kurulması gerektiğini anlatmalıyız.
Hiçbir bakanlığın vesayetini kabul etmediğimizi, vesayet kuracakların bakanlık içinde bu işi organize etmeleri gerektiğini,vesayeti iddia edenin de tüm sorumlulukları alması gerektiğini kamuya anlatmalıyız.
Önce bunları başarabilir isek,mesleki gelişimin önünü açabiliriz.
saygılarımla,